fbpx Skip to content

Korábban írtunk már arról, hogy mi várható az iOS 8-ban, most azonban újabb pletykák láttak napvilágot, amik szerint az Apple a Shazammal karöltve zenefelismerő funkcióval láthatná el a rendszert.

Biztos használtátok már valamelyik ilyen alkalmazást a telefonotokon, mint például a Shazam vagy a SoundHound. Ezekkel könnyedén megtudhatjátok, hogy éppen mi szól a rádióban, csupán a mikrofonnal fel kell venni egy kis részletet. Ezután a felismert zene azonnal meg is vásárolható az iTunes Store-ban, ami egyúttal újabb bevétel az Apple-nek is, így duplán megérné nekik egy ilyen funkció.

Apple_Shazam

[appstore id=”284993459″]

Valljuk be, nem lenne nehéz az Apple számára ezt beépíteni az új rendszerbe, sőt, akár eddig is megtehették volna, mivel a Shazam nevű app már 2010-2011 óta elérhető az App Store-ban. Ráadásul mindezt akár Sirin keresztül is lehetne használni, feltéve neki a kérdést, hogy “mi ez a zene, ami most szól éppen?”.

A hír egyébként azért érdekes, mivel a Yahoo Weather új változata is beépült korábban az iOS 7-es rendszerbe (persze az Időjárás appban elérhető adatokat már azelőtt is a Yahoo szolgáltatta), így nem tartana semeddig sem, hogy a Zene alkalmazásban elérhetővé váljon ez a funkció. Egyébként ahogy a Facebook és a Twitter, úgy a Foursquare és az Instagram is beépülhetne az új rendszerbe, szerintem sokszor könnyebbé téve használatukat.

Ti milyen alkalmazásokat építenétek be az iOS 8-ba?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Pl.: kocsiban ülve, “Siri mi az ami most a rádióban szól?” – megyek is levédetni, hogy pár év múlva mindenkit szanaszéjjel perelhessek! :trollface:

  2. Ezt már a régi Sony telóm is tudta..

  3. MIt tennek bele? Egy epkezlab RSS olvasot. Sajat backendel.

  4. pont erre van a legnagyobb szükség, tényleg

  5. Ha belerakják akkor az a “nem tudom még mit lehetne ios ba rakni, hogy jobb legyen” kategória csúcsa lenne… :thumbsdown: Rettento fontos dolog, az app store ba van vagy 5 nagyon híres alkalmazás is…

  6. Haat nem kene bar inkabb ez mint a "legy egeszseges ios" (ios8)

  7. Az összes ilyen cucc 1 rakás… A számok többségét alig találja meg.. Magyarok közül szinte alig van találat.. A sláger zenéket megtalálják ezek a cuccok.. De a kicsit ritkább és nem olyan elterjedt zenéket már kb csak 25%-osan…

  8. Azért annál jobb az arány. De van amelyiket az egyik alkalmazás felismeri, a másik nem és fordítva.

  9. A magyarokat tényleg nem ismeri fel, de én még bármilyen külföldit kérdestem megtalálták. (Nem csak a slágereket)


Add a Comment