fbpx Skip to content

Elég sokat mozgok különböző Apple-ös körökben és már többen kérdezték, hogy tudnék-e neki valamilyen, az almás cégre, illetve termékeire jellemző látványos névjegykártyát tervezni. A StarKing, ami azóta már iCentre néven fut tavaly márciusban az új boltjának nyitása előtt kiadott pár humoros videót, melyek közt ott volt az iKárd epizód is, ami az egész névjegykártya ötletét adta. Az elmúlt pár hétben többen is újra megkerestek a névjegytervezés kérdéssel, így hát előálltam az iOS 7.1 megjelenése után az alábbi tervekkel.

Az iPhone 5 bemutatásával a képernyő méret majdnem teljesen akkora lett, mint egy hagyományos névjegykártya, vagyis 5×9 cm-es (a kijelző 4,99×8,86 cm-es), így akár egy az egyben meg lehet nyomtatásban jeleníteni egy, az iOS Kontaktok appjában szereplő névjegyet. Pár módosítást kellett az dizájnon végeznem, hogy nyomtatásban jobban tudjon a rendszer működni. Az állapotsor túl közel van a képernyő tetejéhez, így egy nagyon picit lejjebb kellett vinnem, hogy a névjegy méretre vágásakor véletlenül se vágódjon le belőle semmi se. A FaceTime sor egy névjegyen teljesen felesleges és sok helyet foglal, így a sort töröltem, de az ikonját a telefonszám sorába tettem, illetve a webcímeknél az iOS kiírja a teljes URL-t, viszont sokkal jobban néz ki, ha a ‘http://www.’ nincs ott. Az iOS 7.1 megjelenésével a teljes képernyős hívókép megszűnt és csak a jobb felső sarokban egy kis körben látszódik a hívó arcképe és a háttérkép el van sötétítve. Ez nekem nagyon nem tetszik telefonon se, hiszen így alig látszik egy pillantás alatt, hogy ki hív, arról nem is beszélve, hogy a névjegyen meg főleg nem néz ki jól. Így hát visszahoztam a teljes képernyős fotót viszont, megőriztem az iOS 7.1 új híváskezelő gombjait. További képeket itt találtok. Amennyiben magadnak is szeretnél ilyet görgess tovább!

Innen tudjátok beszerezni a személyre szabható PSD-t. Érthetően el vannak nevezve és mappázva a különböző rétegek, hogy könnyen bárki módosítani tudjon rajta bármit. PDF-ként mentsétek ki Photoshopból, mivel így megmarad az összes szöveg és forma vektorosnak és így szebb lesz nyomtatásban. A Kimenetnél állítsátok a CMYK profilt FOGRA 39-re, mert itthon ezt használják. Vágójeleket Acrobat Pro-val vagy InDesign-nal is tudtok rá rakni, de az is elég, ha a nyomdában megmondjátok, mekkora legyen a vágott méret (4,99×8,86 cm) és a többit a nyomda megoldja. Én a 400g-os papírt ajánlom hozzá és talán fóliáztatni se árt, hogy még jobb legyen.

Az alábbi képre kattintva a Szifon.com olvasói most 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg a magyar szövegű változatot:

Screen Shot 2014-04-17 at 14.28.07

Aki nem ért az ilyen programok használatához, de szeretne ilyen névjegyet, az írjon nekünk egy emailt ([email protected]) és megoldjuk a dolgot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Gyönyörű reklám, de az Apple mit szól hozzá, hogy valaki pénzért árulja az általuk tervezett design elemeket…?

  2. Egyébként aki összerakná magának, az keressen rá gugliban az “iOS7 gui psd” szavakra. Ingyen leszedhető minden elem.

  3. @jarodfree: @jarodfree: nyilván ha valaki szeretne szenvedni vele vagy grafikusa is van, akkor könnyebb. 🙂 De aki nem ért hozzá annak ez a legegyszerűbb vagy pedig szól nekünk és elkészítjük. :stuck_out_tongue_winking_eye:

  4. Küld el ezt a “bejövő hívás” felületet “dzsoni ájv”-nak és “tim kúk”-nak, mert ez sokkal jobban tetszik mint az iOS7.1-es 🙂 iOS7.1.1-ben tessék erre cserélni!!!!! 🙂
    Amúgy meg szép munka!!!! :smiley: :stuck_out_tongue_winking_eye:

  5. Ezek az elemek az Apple tulajdonát képezik,jog védi őket,kereskedelembe hozni kizárt,hogy nem legális!
    Amúgy elmegy a kinézet!:)

  6. @jarodfree, @Akos87: a PSD megvásárlásával nem az adott grafikai elemeket vásárolod meg, hanem azt az időt fizeted meg, ami alatt ezt más helyetted összerakta.

  7. Jadeye jó ötlet, akkor majd én is ezt mondom, ha valakinek tervezek egy anyagot és felhasználok benne nem saját kreatívot 😀

    Hogy csak az időért kérek pénzt, hogy összeraktam 😀

  8. @jarodfree: leírod, hogy “Egyébként aki összerakná magának, az keressen rá gugliban az “iOS7 gui psd” szavakra. Ingyen leszedhető minden elem.”, aztán most akkor az a gond, hogy amikor valaki helyetted ezt megteszi, és a kezedbe ad egy teljesen nyomtatáskész dolgot, akkor ezért pénzt kér?

  9. Bocs hogy értetlenkedek, de ez az “Innen tudjátok beszerezni a személyre szabható PSD-t.” ez egész pontosan azt jelenti, hogy 2.800 Ft-ért lehet letölteni?
    Aztán ne haragudjatok, de ez egy hihetetlenül igénytelen névjegykártya. Annál nagyobb majomságot mint amikor az ember az önarcképét teszi a névjegykártyájára nem is nagyon tudok. Ja de. Ha ugyanez e-mailben is benne van.
    + csatlakoznék a plágium történethez.
    + ennyiért szerintem igen igényes névjegykártyát lehet csináltatni, amit ha odaadok valakinek, akkor komolyan is vesz. Ez 12-13 éves gyerekek között elmegy, de máshol nem hiszem.


Add a Comment