fbpx Skip to content

Ha hihetünk a pletykáknak, már elkezdték gyártani az új iPhone készüléket. Ez egyébként normális, múlt évben is ilyenkor kezdtek kiszivárogni az iPhone 5s-sel kapcsolatos pletykák. Amit már most tudunk, hogy nagyobb lesz a készülék. Ez egyébként várható is volt, az Apple-nek is követnie kell ezt a vonalat, a kérdés, hogy mekkora lesz és hogyan oldják meg azt, hogy az emberek kényelmesen tudják használni.

175294

Időközben előkerült egy előlapi panel, pontosabban egy érintésérzékelő üveg. Nos, az jelenleg nem egyértelmű, hogy ez végül 4.7, 5.5, vagy 5.1 inches, mert ugyanarra a képre két külön oldalon két külön méretet írtak rá. Az azonban biztosra vehető, hogy nagyobb lesz az iPhone 6, mint az iPhone 5s. A pletykák szerint 168 milliméter hosszú és 64 mm széles lesz a készülék, ez 4.7 inchre wall, de akár több féle kijelző mérettel is érkezhet az iPhone 6. Másfelől 7 milliméter vastag lehet a készülék.

batteries-iphone-6

Időközben az állítólagos új akkumulátorokról is kaptunk képet, azonban semmi pontosabb információ nem érhető el ezekről.

Végül pedig alig pár órája, új iPhone 6 méretű tokok is megjelentek, amiknek nem felül van már a power gomb, hanem oldalt:

etui-silicone-iphone-6-05

etui-silicone-iphone-6-06

Természetesen továbbra sem lehetünk biztosak benne, hogy hogyan fog kinézni az iPhone 6, de szinte biztosra vehető, hogy nagyobb kijelzővel érkezik. Más technikai információt egyelőre nem tudunk.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

43 Comments

  1. Jaj de jóó! Remélem 5.5ös lesz!

  2. Szamomra kicsit hihetetlen egy ekkora iPhone….
    Na majd meglatjuk 🙂

  3. Én ezzel a döntéssel nem értek eggyett :/ de természetesen nem vagyok döntéshozó. Nem hiszem, hogy jó ötlet több termékpalettát létrehozni a iphone-ból, és beszálni a "méretcsatába" ha valaki nagy kijelzőre vágyik ios-ból az vegye meg valamelyik ipad-ot. Így szerintem csak a brand hanyatlik. :/

  4. Powernek oldalon kell lennie, mert nem éred el másképp egy kézzel, így nem tudod kinyomni a hívást, vagy csak lenémítani.

  5. Szerintem nem kellene nagyobb ! Olyan csúnya szerintem !

  6. Ezt egy üveglapból hogy a f***ban mondod meg?

  7. Miért kell tönkretenni valamit ami jó…. már így sem lehet leülni ha az ember zsebében van a telefon, így már lépni sem lehet majd tőle? Rövidnadrágot meg el lehet felejteni, vagy a pöcsömből szedessek ki? Ha az embernek bringára kell ülnie utánfutót húzhat maga után a telefonnak, teszik bele a sok sport szenzort meg alkalmazást de lassan ott tartunk hogy magával sem viszi szívesen az ember! Még jobban kell vigyáznom ezentúl a 4s-re…

  8. Nekem i5 van nap mint nap a zsebemben, nem éreztem a szükségességét az 5S-re való váltást, viszont a következő generációra már szeretnék.
    Feltéve ha nem lesz nagyobb. Komolyan kipróbáltam nagyobb kijelzőjű telefont a zsebembe tuszkolni, hát nekem borzalmasan kényelmetlen volt. Nem szeretném ha sokkal nagyobb lenne az i6 kijelzője, "keveset" viszont nem fognak rajta, mondjuk ki, az nem is érné meg. Tehát ha csinálnak/csináltak már Cupertinoban egy hatalmas telefont, szerintem sokan nem fognak váltani. És tényleg semmi értelme, ha az iWatch is most fog debütálni, mivel akkor kevesebbet is kell előszedni a zsebből ezáltal felesleges egy óriást cipelni…

  9. Muszály nekik csinálni nagyobbat, én úgy gondolom. Bár személy szerint utálom a nagy kijelzős telókat. De a konkurencia miatt kénytelenek rá. Sajnos… Azonban ha lesz is nagyobb, biztosan megmarad a mostani méret is. Azaz minimum lesz egy kisebb és egy nagyobb is!

  10. Nekem mar az i5 is feleslegesen nagy. Én kimondottan örülnék, ha azokra is gondolnának akiknek nincs szükségük nagy telefonra csak egy jo iphonera. I5 súly és vastagsággal én jobban örülnék egy i4 méretű telefonnak.

  11. Ha már mindenképpen követni akarja a divatot, akkor ugy kellene ahogy a Samu is csinálja. S3, s3 Mini. S4, s4 Mini…. És akkor van öröm éé bódottá…

  12. Nagyon remélem, hogy nem lesz nagyobb az iPhone 6! Nem a többi céget követi a hülyeségben. Akinek nagyobb kell mint az 5S az vegyen iPadot. Nekem az iPhone 4 is tökéletes méretű, de még az 5S mérete is belefér a méret tűrésben.
    Az apple maradjon apple, ne kezdjen el olyan batár dög telót gyártani mint egy samu aminek külön nadrágzsebet kell varni.

  13. 5S em van!
    Szerintem ez lesz a 6 os;
    Marad az 5S külső mérete,de kicsit vékonyabb lesz ,4 magos A8 proci,kamerán javítanak,de marad a 8mpx,4,3"retina kijelző lesz,2Gb ram,Healtbook,Fitness appok iWach!
    Legalább is remélem nem lesz nagyobb tepsifon!

  14. Olyan furcsa, hogy itthon ilyen szempontból is fordítva gondolkozik a legtöbb ember mint a külföldi apple oldalakon. Ott az emberek nagyobb része várja a nagyobb képernyős iphonet. Szerintem nem kell izgulni azoknak akik a jelenlegi méretet kedvelik, mert biztos nem szüntetik meg egyenlőre, ha lesz nagyobb telefon, amit én személy szerint nagyon várok évek óta.

  15. Már miért kellene nagyobb telefon? Arra ott az iPad és a Mini. És az 5s-t is vitték, mint a cukrot. Hol a probléma?
    Amúgy minden évben előjön valami ilyen elborult design, hogy ki van húzva a szélére a kép és megvan növelve a telefon mérete, az összes oldal lehozza minden alap nélkül, aztán végül jé mégse olyan lesz. Remélem nem rontják el, de eddig is jól csinálták, tán ezután is így lesz.

  16. De minek ez a sok fitness cucc? Legyen valaszthato…feleslegesnek tartom.
    Nagyobb iPhone-nak örülnék már a kéz méretem miatt is az iPhone 5 is eltűnik benne

  17. Ha lehetne választani, akkor lehet, hogy 5s lesz. Az már legalább kiforott, a párom megörökli az i5-öt.
    De megvárom az i6 megjelenését, kívàncsi vagyok rá.

  18. Ugyan már skacok, nem kell ennyit méltatlankodni! Ez csak plusz egy funkció… Instant vágódeszka a zsebben! Kell ennél több? 🙂

  19. Htc one 4,7" eleg nagy felso peremmel, es annak is felul van a bekapcs gomb. Ha lesz fizikai home gomb, akkor lehet felul a lezaro gomb. Szerintem az oldalt levo sleepwake gomb oriasgagyi! Valamint ahogy nezegetem az enyemet(i5), nem hinnem hogy ebbe a meretbe bele tudnak tuszkolni egy nagyobb kijelzot, ugyhogy remelem lesz "normal" meretu iphone az iPhablet mellett

  20. “ez 4.7 inchre wall” – köszi, ezen jót nyerítettem 🙂

    Szvsz az Apple azért száll be a méretversenybe, mert magát kényszerítette olyan helyzetbe, hogy évente új telefont kell kiadnia. Sajnos a tepsitelefonokat egy kijelzőtechnológiai korlát szülte. Reméljük az Apple kitalál valami forradalmit a merev kijelző helyett, és úgy könnyebb lesz zsebre tenni a telefonokat. Persze már a kapacitív kijelző is nagy dobás volt, nem biztos, hogy lesz még egy ilyen lehetőségük.

  21. @Malacx: nekem GS3-am van, ami csöppet nagyobb mint az ifon, mégsem zavar a zsebemben… sőt, néha azt hiszem hogy kilopták, annyira észrevétlenül lapul. Szóval nem kell félni a nagyobb ifontól, inkább örülj hogy nagyobb és élvezhetőbb lesz a kijelzője! 🙂

  22. @saspiercing: akinek gyenge a trabant, vegyen ferrarit? Középút nincs szerinted? Okos döntés a nagyobb iPhone. Akinek nem kell az ne vegyen és kész. Simán elfér majd a zsebben… nekem a Note 3 is elfért, pedig az tényleg nagy.

  23. Lassan az okostévék is hordozhatóak lesznek! Ágyneműtartóba lesz a tokja.

  24. En az iphone ota teljesen attaltam az almas cuccokra. Macbookom air-em, ipad em is van, es az icloud altal nagyon jo hogy szinkronban vannak a tartalmak. Legfokepp munkara hasznalom. videot sem telefonon nezek.
    Nagyon kibabralnanak velem ha nagyobb lenne. Remelem ha meghoztak ezt a szerintem hibas lepest akkor lesz egy i4 vagy maximum i5 meretu model amire ha megadja magat a 4s em valthatok. ellenkezo esetben nagyon be kell majd vasarolnom hasznalt keszulekekbol hogy sokaig kitartson.

  25. szerintem mrhadjak a jeleńegi i5/i5s méretet és hozzá dobnak mondjuk egy 5colos es kijelzot mondjuk. igy nekunk is jó lenne akik. nem akarnak tepsit és azoknak is akik nagyon szeretnétek. mert pont az apple nem fog elveszteni ezaltal ugyfeleket, hogy kicsi a kijelzo.

  26. A nagy kepernyo kedveloknek uzenem: Nem ez a jovo. A jovo az hogy van nalad egy keszulek ami mindent tud, kicsi konnyu, konnyen kezelheto, es a kepe vezetek nelkul barmilyen megjeleniton egy gombbal megjkelenitheto, legyen az otthon egy tv egy kis monitor valahol, vagy kivetito, munkaba stb stb. Annak a keszuleknek pont akkor kijelzo kell amin konnyen megnezheted mi erkezett vagy eleg gps navigaciohoz, akkor pl mint egy iphone 4. Ezert jo irany az apple tv.
    Es tenyleg szomorunak talalom hogy nagyobb kell a tobbsegnek, mert ez azt jelenti hogy nem tudnak elszakadni a keszulektol, lepten nyomon videot neznenek, vagy nagy kepernyon facebookoznanak. Latom az embereket az utcan setalni lefele nezve mert ott is kommunikalni kell menet kozben es eszre sem veszi mit tortenik, vagy ulnek az etteremben es mindegyik a telefont nyomkodja. Videokat mutogatnak egymasnak….stb stb. Ja az app ami kiteszi a kamera kepet az sms moge, hogy setalas kozben nehogy eless… az betette nalam az ajtot. Gratulalok. Ne is figyeljetek egymasra sms facebook egesz nap.

  27. Ht ha tenyleg oldalt lessz a power gomb az erdekes lessz.:D akiknek eddig is iphonejuk volt azok mig hozza szoknak surun fogjak a tetejet nyomkodni az oldala helyett:D

  28. @Jerome: Jól leírtad a problémát. Az emberek hozzánőttek a telefonjukhoz és egy seggel akarnak megülni nem egy, nem kettő, hanem akár három-négy lovat is, és ez a segg egy 25 kilós emberhez tartozik. Mivel a legkisebb eszközükkel akarnak kiváltani MINDENT, ezért nekik szükségük van arra, hogy az a legkisebb eszköz minél nagyobb legyen. A szemtengelyferdülésüket ugyanúgy meg fogják kapni, mert ugyanúgy nevetséges az a kijelző méret amit egész nap bámulnak. Azért, hogy egy kicsit kényelemesebben tudják nyomkodni 0-24-ben azt a szart, ők bevállalnák, hogy ha leül ki kell vennie a zsebéből, telefonáláskor nem tudja biztonságosan a füléhez tartani, miközben az utcán sétál nem tudja egyik kezében a hamburgert a szájához emelni, a másikkal pedig visszaírni az üzenetet, hogy “15 perc múlva ott vagyok, várjatok meg”. Ők facebookot, könyvet akarnak olvasni, azon akarnak internetezni, dolgozni is.

  29. @ef-dani: Erre már van eszköz, úgy hívják: tablet. Van belőle kicsi, nagy, ami kell. Még a szoftver is ugyanaz iPaden, szóval miért kéne nagyobb telefon képernyő?

  30. @Jecy: Pont ezt mondom, de egyesek, sajnos elég sokan, ezt telefonon akarják megoldani.

  31. Az a 168 mm kicsit durva, biztos elírás.

  32. Jelenleg mobil irodának használom a 4s-em, ipadban nyilván nem gondolkozom. Kipróbáltam egy nagyobb samut, és tökéletesen becsúszott a zsebembe. (Sic) Én nagyon remélem, hogy meglépik a 4.7-et.

  33. ef-dani: Az 5 colos telefont hamar meg lehet szokni, nincsenek vele ilyen parák, amiket leírtál.
    Jecy: Miért kéne nagyobb telefon? Hát mert az üzemidő nagy részét már nem telefonként töltik ezek az eszközök.
    ef-dani: Telefon és tablet között van még méret, ami mindkét dolgot kiváltja nagyrészt. Ezek nem találgatások, más gyártók eladási adatai igazolnak.

  34. Hihetelen, még eggyel nagyobb, na jó az 5s még elmegy, de azért ez már túlzás az iphonnak pont az a lényege, hogy az eggyik legjobbi telefon, de nem azért mert nagy, hanem azért, mert ios.

  35. eleinte kicsit tartozkodtam a nagyobb kijelzotol, de varom hogy mit fog kihozni ebbol az apple. egy biztos, ha nagyobb kijelzos iphoneok lesznek a samsung elkezdhet bekakilni, mert nekik annyi lesz 😉

  36. @Bencissimo Nem örülök, és ez a jobb lesz neked majd meglátod duma sem kell, nem kell péklapát telefon, se tablet, se phablet telefon kell!!! Nem nyűg

  37. “iphonnak pont az a lényege, hogy az eggyik legjobbi telefon, de nem azért mert nagy, hanem azért, mert ios.” Bàrcsak igy lenne… Az iphone 5 öm többször összeomlik (fehérképernyős fagyàsok) mint a Nexus 5 öm. A nagy képernyöről meg annyit hogy mivel a piacot kell követniük kell nagyobb kijelző… Nekem az 5″ tökéletes…(nagy kezem van). De amibe a samsung belemegy az màr túlzàs… Gondolok itt az 5″+ os telefonokra…

  38. @thetompi
    Ez egy baromsag. Nem valtja ki! Egy kisebb eszkoz nem fog kivaltani egy nagyobbat akarhogy csavarod. A 8″-os 4:3-as iPad mini a hasznalhatosag also hataran van. Innentol mirol beszelunk egy 5″-6″-os 16:9-es telefon eseten?

  39. @Jadeye: Volt restore backup-ból, restore új telefonként, volt hard reset… Más otletem nincs… Biztos hogy nem hardveres hiba…

  40. Szerintem ez egy 5S előlap felnagyítva. Szerintetek? A kurzort ráhelyezve a home gombra, nézve az arányokat azt láthatod, hogy az “új” előlapon megnőtt a mérete, miért is?

  41. @AppleFan: amióta létezik iPhone, azóta használom, és soha, egyetlen alkalommal sem volt olyan, hogy lefagyott volna, csak maximum beta iOS esetén. ott valami nagyon nincs nálad rendben, akár a telepített appok miatt, akár a beállítások miatt, akár hardveresen.

    illetve egy opció lehet még a kijelző elfehéredésére, az pedig az, amikor valahogy megsérült a csatlakozója, de nyilván ezt látatlanban nem lehet megmondani. viszont ez szintén hardveres probléma ugye. vidd garanciális szervizbe, ha még garanciális.

  42. Alig várom!!!!


Add a Comment