fbpx Skip to content

Tegnap megjelent a Dropbox legújabb alkalmazása, a Carousel, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen helyen tároljuk az összes képünket és videónkat a felhőben, így bármikor könnyedén hozzáférhetünk, amikor éppen szükségünk van rá.

IMG_0172 IMG_0173

A felhő alapú tárhelyszolgáltatásáról híres Dropbox a tegnapi sajtótájékoztatóján bemutatta a legújabb applikációját, amely egy dedikált fotó- és videókezelő alkalmazás, aminek a segítségével a Dropbox fiókunkban található képeinket és videóinkat tudjuk még egyszerűbben és könnyebben kezelni.

Tény, hogy az eddigiek során sem volt nehézkes és kényelmetlen a fotók és videók kezelése a Dropboxon belül, ugyanakkor a Carousel még egyszerűbbé és könnyebbé tette ezek kereshetőségét és megoszthatóságát.

IMG_0174 IMG_0175

A Dropbox alapötlete az alkalmazás elkészítésekor az volt, hogy “Az emberek millió készítenek fényképeket, amelyek végül nem kerülnek sehol sem hosszú távú rögzítésre és az évek múlásával fokozatosan feledésbe merülnek.”

Az alkalmazás kezelőfelülete véleményem szerint rendkívül szépre és igényesre sikerült, valamint ahogyan azt már megszokhattuk a teljes felület gesztusok által vezérelt. A Carousel minden egyes képünkről azonnal készít egy biztonsági mentést a kép teljes felbontású méretében, ezáltal garantálva, hogy minden egyes képünk biztonságosan tárolásra kerül a Dropbox fiókunkban. Ami viszont különlegessége az applikációnak, hogy akárcsak a megosztott Fotóadafolyam (Photostream) esetén, itt is tudunk privát beszélgetéseket folytatni az ismerőseinkkel a képeinkről és eseményeinkről.

IMG_0178 IMG_0176

Összességében bátran kijelenthetem, hogy aki eddig is a Dropbox fiókjába mentette az adatait, az bátran töltse le és próbálja ki az új Carousel alkalmazást, aminek a segítségével mostantól egyetlen letisztult felületen fogja látni az összes készülékén és felhőben tárolt fényképét, valamint videóját.

Az alkalmazás működését az alábbi videót talán még jobban bemutatja, mindenképpen érdemes megnézni:

A Carousel ingyenesen letölthető az App Store-ból:

[appstore id=”825931374″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Biztos jó dolog a felhőben tárolni a fotókat, csak birja a megvásárolt adatcsomagunk.

  2. Azert tartom a dolgaim a Dropbox-ban, mert koddal lehet zarni, erre kiadjak ezt az appot igy…:/

  3. Hát én is kipróbáltam, de nem győzött meg. Gondoltam a régebbi fotóimat esetleg szépen rendszerezve meg tudom nézni, de első indításnál rámerőlteti az app, hogy mindenképp be kell kapcsolnom az automatikus feltöltés funkciót, ki se lehet kapcsolni, egyből el kezdett feltölteni több mint 200 képet. Beállítási lehetőség 0, igazából csak feltölteni tud, meg vissza lehet nézni a fotókat és megosztani.

    Arra kíváncsi lennék, hogy ha csinálok egy fotót, akkor háttérben milyen gyorsan történik iOS alatt a feltöltés, ha manuálisan nem nyitom meg az appot, mivel iOS 7-ben már van ilyen lehetőség ugyebár, hogy alkalmazásfrissítés a háttérben. A meglévő képeimet, videóim feltöltését egy idő után megszakította mikor kiléptem.

  4. hszekbol itelve semmi ertelme…
    torlom is

  5. Én minden fényképezés után este lementem a képeimet.. vagy max hetente.. Nálam a winyón van a legnagyobb biztonságban.. Külön könyvtárba a videók és a képek, plusz dátum szerint külön könyvtárban.. 🙂

  6. Nálam nem jelenik meg AppStore-ban. Ha rákeresek akkor nem találja, ha pedig a megadott linkre nyomok, akkor csak egy nagy fehérség jön be a Store-ban.

  7. Szerintem képekre a flickr az eddigi legjobb. Ipadon flickr studio-val a legjobb nekem használni. Videókat is ide mentem 3 perces hosszig. 1TB-ig ingyenes.
    Ami ennél hosszabb videóban az pogoplug. Most akciósan 1-2 dollár a korlátlan tárhely.

    Valóban volt idő amikor a vinyón volt a legbiztonságosabb. 5-6 évvel ezelőtt nagyjából.
    Persze nem a vinyók lettek kevésbé üzembiztosak. És az sem hátrány ha bárhonnan bármilyen eszközről elérem a fotókat 🙂


Add a Comment