fbpx Skip to content

A Macworld vagy más néven iWorld a héten megnyitotta a kapuit a kedves érdeklődők és újságírók előtt, és le is zajlott. Annak idején Steve Jobs is a Macworld konferencián jelentette be az iPhone-t.

macworld-iworld-2014-02-100258343-gallery

Az első Macworld még 1985-ben került megrendezésre, amely akkoriban rendkívül eltért még a mai, Moscone Centerben megrendezett, 50.000 főt vonzó eseménytől. Az első Macworld rendezvény annyira jelentéktelennek izonyult közel 30 évvel ezelőtt, hogy még maga Steve Jobs sem ment el rá, a legnagyobb látványosság pedig egy óriási Macintosh computer volt.

macworld25_prince_mac-1

Teljesen érthető módon a mostani konferencia középpontjában a viselhető eszközök, az autóval való még teljesebb integráció és a televíziózás jövője van, hiszen az Apple-től ezeken a területeken várják az elemzők a legnagyobb meglepetéseket.

macworld-iworld-2014-09-100258342-gallery

Túl sok érdekesség nem bukkant fel, azokat a gyártók általában a CES-re tartogatják, így ami talán leginkább említésre méltó, az egy GoPro-hoz hasonló megoldás, egy tok, amibe viszont az iPhone helyezhető be, és használható sportkameraként.

A másik hasznosabb dolog az a Livescribe 3, ami egy intelligens toll, és ami digitalizálja a vele leírt vagy rajzolt dolgokat:

A harmadik pedig egy bluetooth-os gyűrű, amivel különböző dolgokat tudunk vezérelni:

A hírek alapján nem volt túl erős a felhozatal, de azért a fentiek egyik-másikát el tudnánk képzelni, hogy használjuk. Neked hogy tetszenek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. A gyűrű hülyeség, a toll viszont remek ötlet 🙂

  2. A gyűrű 1 használhatatlan szemét.. Tömören.. (Fos) 😀 De a toll.. nekem bejön.. 🙂 Csak a 150 dolláros ára kicsit húzós..


Add a Comment