fbpx Skip to content

A Microsoft Office alkalmazásainak iPadre optimalizált változatáról már régóta olvashattunk pletykákat egészen 2010-ig visszamenően, amikor megjelentek az első titkos fotók az állítólag fejlesztés alatt álló alkalmazáscsomagról. Kicsivel több, mint három évvel később, és egy vezérigazgatóval később a Microsoft elkészült az iPadre optimalizált Word, Excel és PowerPoint szentháromsággal!

excelforipad_web

Satya Nadella, a Microsoft új vezérigazgatója már a kinevezésekor kijelentette, hogy a Microsoft célja, hogy sokkal nagyobb piaci részesedést szerezzen magának a mobil- és felhőalapú technológiákban. Ennek érdelében a vállalat a mai eseményén bemutatta a Word, az Excel és a PowerPoint iPadre optimalizált változatát, amely az Office 365 szoftvercsomaggal ellentétben mind különálló alkalmazások az App Store-ban.

powerpointforipad_web

Mindhárom applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból, azonban Office 365 előfizetést igényel a használata, amely 30 napig ingyenesen kipróbálható egy próbaverzió keretén belül. Az előfizetés nélkül a felhasználók továbbra is képesek megnyitni dokumentumokat, azonban a szerkesztésükhöz, valamint az új fájlok létrehozásához előfizetés szükséges.

[appstore id=”586447913″]

[appstore id=”586683407″]

[appstore id=”586449534″]

”A Microsoft célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a felhőalapú technológiákat és szolgáltatásokat minden egyes eszközön, amelyekhez a felhasználók csak hozzáférhetnek. Ez egy teljesen egyedi megközelítés, amelynek a középpontjában a felhasználók állnak, annak érdekében, hogy azt az eszközt használhassák, amelyet csak szeretnének, azt a szolgáltatást vehessék igénybe, amelyiket csak akarják, úgy, hogy egyaránt kielégítse mind az átlagfelhasználók, mind pedig a fejlesztők igényeit. – nyilatkozta Satya Nadella, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatója.

office-ipad-04

A Microsoft még 2013 júniusában piacra dobta az Office for iPhone alkalmazását, amely ingyenesen elérhető volt az Office 365 előfizetéssel rendelkezőnek, a mai frissítéssel azonban ingyenesen elérhetővé tették mindenki számára otthoni felhasználásra az applikációt.

[appstore id=”541164041″]

Az Apple is frissítette az irodai szoftvercsomagját, az iWorköt az iOS készülékekre még tavaly tavasszal, amikor is teljesen ingyenessé tették azt az új iOS és Mac eszközöket vásárolók számára. Ennek ellensúlyozására a Microsoft azóta számos kampányt és hirdetést futtatott, hogy bebizonyítsa, milyen haszontalan eszköz is az iPad Microsoft Office nélkül.

office-ipad-excel-03

Az iOS mellett az Office csomag minden bizonnyal hamarosan frissülni fog a Mac felhasználók számára, valamint néhány héttel ezelőtt már elérhetővé vált a OneNote alkalmazás Mac-es változata is.

Photo 20

Személy szerint én nem vagyok nagy kedvelője az Microsoft Office alkalmazásoknak, ha tehetem mindig az iWork applikációkhoz nyúlok mind az iOS készülékeimen, mind pedig a Mac-en. Azonban nagyon sok iskolai projekt és előadás megköveteli, hogy Wordben vagy PowerPoint-ban készítsem az adott beadandómat vagy előadásomat, ezért ilyenkor rá vagyok kényszerülve, hogy a Microsoft alkalmazásai is ott legyenek közvetlenül az iWork-ös társai mellett. Ebből a szempontból örülök, hogy végre iPaden sem lesz különösebb probléma ezen fájlok kezelése, bár mégis probléma lesz, mert annyit viszont nem használom őket, hogy havi rendszerességgel elő is fizessek rá. Velem ellentétben viszont, aki valóban rendkívül aktív felhasználója az Office alkalmazásokat és szereti is őket, azoknak egyértelmű a döntés a letöltés és az előfizetés mellett.

Te hiányoltad a Microsoft Office alkalmazásokat az iPad készlülékeden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. előfizetés 😀
    ezek nem tanulnak semmiből.

  2. Ja csak office 365 előfizetés nélkül nem lehet vele csinálni semmit

  3. Arról lehet tudni valamit is, hogy mennyi lesz az előfizetés és hogy egyszeri vagy évente újra kell-e kötni?

  4. havi 10 dollár vagy évi 100, én úgy tudom. tisztára megéri az ingyenes iwork helyett 😀

  5. @boss1337: Röhöghetsz, de a Microsoft eddigi legjobb döntése volt az Office 365 😉
    Évi 30.000 forintért (Home Premium) megkapod a teljes Office csomagot, amit 5+5 eszközön tudsz használni 20 GB tárhellyel, folyamatosan szinkronban tartva őket. Eddig ennél nagyobb összeget kértek el egyetlen egy (1) darab Office licenszért, amit egy (1) gépen lehetett használni.

  6. ezzel nincsen bajom, és hasonlóan gondolom, de ettől még iOS-en ingyen van mindez (ahogy mostmár OSX-en is), így öngól előfizuhoz kötni a dolgot. szerkeszthetőséget ingyen kellett volna adniuk, aki meg cloudos cuccot igényel, meg sync-et, az majd fizet, ha akar. így aki megvette a régi office-t macre (nem kevés zséért), az szépen áttér -amennyiben nem nélkülözhetetlen neki az ms csomagja- a minden platformon ingyenes Apple megoldásra, hisz ismét fizetni ugyanazért a programért OSX-en és iOS-en, még ha kedvező is az ár, nem igazán fog szerintem. magánemberekre értem, cégeknek nyilván ez aprópénz.

  7. @boss1337: Aki régen megvette az Office:mac-et, az nem fog áttérni az iWorkre, mert már akkor sem felelt meg neki az, ami most már még butább is az akkori állapothoz képest. Aki megvette az Office:mac-et, az meg fogja venni, vagy már meg is vette az Office 365-t is, mert meg fogja kapni ősszel ingyen az újat, plusz ezeket a szinkronizációs lehetőségeket.

  8. térjünk vissza erre egy stattal ~fél év múlva, kíváncsi leszek mennyire terjed el. a verseny semmiképp sem rossz, csak az utolsónak belépő résztvevő kínálja a legrosszabb feltételekkel a dolgot, számomra ez nem túl előnyös.

  9. ef-dani: Vedd meg az Office 365-öt és utána jöjj rá, hogy mennyi mindenre alkalmatlan az iPad-es változat 🙂
    A helpben szépen össze is hasonlítják, így nagyon látványosan értelmetlen iPad miatt megvenni a licencet.

    Mondom a legszebbet, a többit mindenki nézze meg maga: nyomtatni nem tudsz, még a teljesértékűvel se 😀

  10. @jarodfree: Maga az Office 365 a jó deal. Aki akkora madár, hogy iPaden akar dokumentumokat szerkeszteni, és amiatt veszi meg, annak egészségére.
    Amúgy kipróbáltam, mert van előfizetésem.

  11. ef-dani: ez egy iOS fórum és iOS alternatívákkal hasonlítottad te is össze. Tehát akkor leszögezhetjük, hogy jelenleg az Office semmire nem jó iPad-en.
    Az hogy asztali windowson te tudod használni, mert van előfizetésed, az a kinemszarjale minősített esete. Nekem adja a cég az accountot, be is léptem vele és bizton állíthatom, hogy nem érdemes előfizetni rá. Ennél még a Pages is többet tud.

    Tehát az Office 365 momentán minden, csak nem jó deal.

  12. @jarodfree: De az Office 365 egy szolgáltatás, azt egészében tudod nézni 🙂 Ez az iPades cucc csak egy “kiterjesztés”, olyan, amilyen. Ha önmagában emiatt akar valaki venni, annak nem éri meg. És valószínűleg nem is veszi senki, mert a Microsoft már ott tart, hogy a tegnapi 33%-os offját levitte oda, hogy a mai első 50 vagy 100 vásárló ingyen kapja. Maga a szolgáltatás csak annak éri meg, aki vagy mint te meg én megkaptuk a cégtől, aztán vagy használjuk vagy nem. Vagy pedig nagyüzemű Office felhasználó és olcsóbban megkapja a teljes csomagot plusz szolgáltatásokkal, mintha megvenne dobozosan egyet-egyet. Ő most már az iPadjén is tudja igazgatni a dokumentumjait konvertálási hibák nélkül.

  13. Ez egy vicc! Előfizetés mi a faxom ez újság? Ezek mekkora egy pancserek! Mi lesz a következő húzásuk? Ki találják az ehető pc-t?

  14. Szerintem ef-daninal a pont. A tobbi hozzaszolas pedig megmosolyogtato:) Ertjuk, hogy a microsoft gonosz es csunya, es meg penzt is ker a szolgaltatasert (!!!!) de attol, ha bevalljatok magatoknak, hogy az office jo, meg igazi fangirl/fanboy marad mindenki trust me.


Add a Comment