fbpx Skip to content

A Rovio nemrég bejelentette új játékát, az Angry Birds EPIC-et, amiről korábban már beszámoltunk, hogy egy körökre osztott madaras-malacok RPG játék lesz, ami középkori környezetben, Piggy Island-en fog játszódni. A fejlesztők egyelőre csak Ausztráliában, Új-Zélandon és Kanadában tették elérhetővé a játékot, hogy a világszintű megjelenés előtt még kijavíthassák az esetleges hibákat.

Angry-Birds-Epic-Main-Teaser-Image-640x349

A Rovio nagyon jól felépítette a brandet a madarak és malacok köré, így nem akarja, hogy egy új játék esetén teljesen új világot és szereplőket kelljen alkotnia, meg amúgy is mindenki imádja ezeket a kis tollasokat. Már hét Angry Birds játék található az App Store-ban, ami szinte teljesen ugyanolyan, csak más-más történetet elevenít fel, így kicsit más azért a játékmenet, de még egyet már nem biztos, hogy érdemes lenne kiadni. Épp ezért ez az új epizód nem a klasszikus csúzliból kilövős Angry Birds lett, hanem egy fantasy-s, körökre osztott RPG, amiben persze ugyanúgy a tojás lopás az ősi viszály oka és természetesen a malacok a rossz fiúk.

abepic7

A történet elején a varázsló malac (Wiz Pig – a rajzfilmsorozatban ravasz szakácsot szokott alakítani) ellop a malac herceg (Prince Porky) segítségével egy fészekaljnyi (5 db) tojást és Piggy Island erődítményeiben elrejti őket. A harc során Chuck-ot a sárga madarat bebörtönzi a herceg és Rednek nemcsak a tojásokat kell visszaszereznie, hanem a barátját is ki kell szabadítania. A játék előrehaladtával hőseink találkoznak így vagy úgy a többi madárral is, akik csatlakoznak a tojásmentő akcióhoz. Minden madár egy-egy kasztba tartozik és ennek megfelelőek a képességeik. Red lovag, Chuck mágus, Matilda gyógyító, Bomb pedig kalóz. A többi madárig a cikk írásnak pillanatában még nem jutottam el, így nem tudom, mik a képességeik. Nemcsak a madarak tartoznak kasztokba, hanem a malacok is. Náluk is vannak mágusok, kalózok, trollok, és egyszerű simlisek is.

abepic6

Az EPIC egy körökre osztott játék, amiben az egyes csatákban jól meg kell fontolni, melyik madarat melyik malac ellen vetjük be, vagy épp inkább valamelyik védekező képességet használjuk ki. Ugyanis minden körben csak egyszer lehet használni minden madarat (támadásra vagy védekezésre), bár ez alól van egy olyan kivétel, hogy Chuck, a mágus, ha épp olyan  felszerelése van, akkor az ő lépéseként egy másik madár támad. Minden madár más-más ellenfél ellen jó, így fontos, hogy kiket viszünk csatába, ugyanis csak meghatározott számú madarat vihetünk a csatatérre. Minden küzdelem előtt egy mutató jelzi, hogy mennyire lesz veszélyes a küzdelem és hogy hány madarat küldhetünk maximálisan harcba, illetve hogy milyen zsákmányra számíthatunk.

abepic5

A támadásokat úgy tudjuk végrehajtani, hogy a madarak alatt lévő kék kört ráhúzzuk a megtámadandó malacra. Amelyik madarat már használtuk a körben, az alól eltűnik ez a kék kör. Amennyiben védekező manővert hajtanánk végre, elég csak a madárra nyomni, vagy ráhúzni a kék kört egy másik madárra és pajzs, gyógyítás, stb. máris aktív lesz. Hőseink képességei attól függenek, hogy milyen felszerelés van épp rajtuk. Különböző fejfedőket, pajzsokat és fegyvereket kovácsolhatunk nekik, miután megszereztük a megfelelő receptet és alapanyagokat hozzá. Nemcsak harci felszerelést készíthetünk a játékban, hanem különböző mágikus főzeteket, mint például a gyógyító banánturmix, illetve egyéb okosságokat. Elég nagy a lehetőségek tárháza és én még csak egy apró részletét láthattam.

abepic4

Minden támadással a képernyő alján található csilit töltjük fel és amint megtelt, odaadhatjuk valamelyik madárnak, aminek ettől a támadása hihetetlen módon megerősödik. Nem probléma, ha egy-egy madár harc közben elesik, maximum nehezebben tudunk nyerni illetve nem kapunk érte csillagot, de egy madárnak mindenképpen túl kell élnie a küzdelmet. Amennyiben sikeresen legyőztük a gonosz malachordákat (vannak olyan csaták, ahol több hullámnyi malacot kell visszavernünk) a zsákmányért egy kereket kell megpörgetnünk és a csillagok számának megfelelően kapunk érte nyersanyagot. Vereség esetén vigaszdíj jár: pénz, turmix, stb.

abepic2

Piggy Island-en madártávlati nézetből kell kalandoznunk, ahol kis póznák jelzik a csaták helyét (győzelem esetén kis zászló jelzi a csillagokkal dicső tettet). A szigeten kapuk vannak elszórva, melyeken csak a megfelelő kulcs birtokában tudunk átlépni további kalandok céljából, de van egy kapu, amit csak egy barát tud kinyitni, illetve vannak barlangok és pincék, melyeket érdemes minden nap kipucolni értékes zsákmány reményében. A szigeten továbbá találhatóak még boltszerűségek, ahol receptek lehet venni a fejlesztésekhez.

abepic3

Nagyon pozitívan csalódtam az EPIC-ben, eszméletlen jó lett, izgalmas, szórakoztató, szerethető és nagyon addiktív. Egyáltalán nem egy újabb bőr lehúzása a franchise-ról. Érdemes lesz vele játszani majd, mikor nálunk is megjelenik. Ez amúgy még tavasszal várható, de pontos időpont nincs még. Az biztos, hogy ingyenes lesz az EPIC, csak lesznek benne reklámok.

Ha nem tudnál várni

abepic1

Amint a cikk elején írtam, egyelőre csak három ország App Store-jában érhető el az Angry Birds EPIC: Kanada, Ausztrália, Új-Zéland. Aki rendelkezik olyan Apple ID-val, ami említett országok egyikébe szól, az már most le tudja tölteni a játékot. Akinek pedig nincs ilyen ID-ja, de nem bírja ki, hogy itthon is megjelenjen a játék, az ebben a cikkben megtalálja, hogyan tud Apple ID-t készíteni, és értelemszerűen válasszon a három felsorolt áruház közül.

Neked hogy tetszik? Te fogsz játszani vele?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Ha ingyenes nekem biztos kell

  2. Ingyenes … Én már jópár napja nyomom(44%) , s elég jó kis játék

  3. Egy kérdés: nekem nem nincs olyan opció hogy kártya regisztrálás nélkül új apple id pl kanada, mint a korábbi cikk leírásában a legördülő menűben a none opció, akkor meg hogyan regisztráljak máshol új ID-t?

  4. @hunwolf: ha nincs “none” opció, akkor nem jól csináltad: csak akkor van none, ha egy ingyenes app letöltésével indítod az ID regisztrációját.

  5. @Jadeye: igazad van, köszönöm, itt rontottam el … 🙂

  6. Csak nekem akadt meg ott, hogy loading game texts…?
    Már 2 órája csak ennyit ír ki -.-”
    Új zélandi store-ból töltöttem le és le is jött. Belelépem, eljutott a loading feliratban az a betű közepéig és nem csinál semmit :/


Add a Comment