Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha nem a készülék nyelvén jelennek meg egyes appok?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néha előfordul, hogy az alkalmazások nem a készüléken beállítottnak megfelelő, hanem valami teljesen más nyelven jelennek meg. Ez nyilván várható, ha az app nem tud magyarul.

De mi van, ha egyébként tud, mégsem magyarul szól hozzánk? A megoldás rendkívül egyszerű.

Amennyiben az alábbi képen láthatóba futunk bele, tehát mondjuk magyar nyelven használt készüléken például a Facebook japánul jelenik meg, akkor általában hiába töröljük le, majd telepítjük az adott appot újra, ugyanúgy hibásan jelenik meg:

Szerencsére könnyű orvosolni a gondot. Először is érdemes a multitasking listából kilökni az összes appot.

Ezután menjünk a Beállítások (Settings) appban az Általános (General) a Nemzetközi (International) menüpontba, és azon belül a Nyelv (Language) alatt válasszuk ki az English-t. Ekkor a készülék nyelve angolra áll. De semmi pánik, menjünk vissza az előző menüpontba, és most válasszuk ki az általunk használni kívánt nyelvet.

Amint átáll a készülék nyelve a kiválasztottra, a korábban problémás appok már a megfelelő nyelven kell elinduljanak – vagy nyilván angolul vagy a saját nyelvükön, ha az általunk használt nyelvet az adott app nem támogatja.

Ha egyéb furcsaságokat tapasztalunk, érdemes még az alábbi cikkben leírtakat és végigpróbálni: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

 1. Facebook nalam se lett magyar es a webes felulet magyar! De liszensznel sincs magyar nyelv szival lehet,hogy Ios-ra nincs magyar fb csak androidra???
  Hasznal vki magyar fb-ot?

 2. @JEROME, @pete66: közben megnéztem a Store-ban, nincs magyar nyelv a facebook appban.

  Languages: English, Bokmål, Norwegian, Czech, Danish, Dutch, Finnish, French, German, Greek, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Malay, Polish, Portuguese, Russian, Simplified Chinese, Spanish, Swedish, Thai, Traditional Chinese, Turkish, Vietnamese

  a cikkben a facebookos kép csak illusztráció, más nem volt kéznél. tehát a facebook ettől nem lesz magyar egyelőre.

 3. @Jadeye: visszaálltam angolra, utána újra magyar, és láss csodát,minden rendeződött, nagy varázsló vagy… Köszönöm,
  Még csak azt szeretném kérdezni, hogy fizetős appot(profikonyha)vettem, és nem lehet megnyitni, "process halted, error"
  Hol tudom ezt jóváiratni??

 4. Hello nekem az a bajom hogy mikor képet akartam feltenni random átállt az egész face finn lett, s a nyelv állítás is eltűnt belőle. Miért?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!