fbpx Skip to content

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én mindig is szerettem és aktívan használom az éppen aktuálisan elérhető felhőszolgáltatásokat, mivel mind az iPhone készülékem, mind pedig az iPadem “csak” 16GB tárolókapacitással rendlelkezik, ami valljuk be, nagyon hamar be tud telni. Ha tudom, hogy valamilyen lényeges fájlnak nálam kell lennie, legyen az egy prezentáció, valamilyen számomra fontos dokumentum vagy csak meg szeretnék osztani egy nagyobb képet vagy videót az ismerőseimmel, eddig mindig a Dropbox-hoz fordultam, mint a számomra elsődleges felhőszolgáltatás. Ugyanakkor akik nem részesülnek különleges támogatásban a Dropbox részéről, mint például az egyetemisták, azok csak 2GB tárhelyet kapnak ingyen. Ehhez képest most itt a lehetőség egy 50GB-os szolgáltatásra, szintén ingyen.

box-ios-jan-2014

A Box nevű alkalmazást már egy korábbi cikkünkben megemlítettük, amikor az öt legjobb felhőszolgáltatást hasonlítottuk össze, azonban akkoriban még közel sem beszélhettünk egy annyira kiforrott és megbízható rendszerről, mint most. Az alkalmazás legújabb, 3.0-ás verziója idén január 15-én jelent meg, ami az 50GB-os tárhely mellett rengeteg újdonságot hozott még magával.

Photo 04-02-14 12 44 18

Kezelőfelület

A Box kezelőfelülete tökéletesen nyújtja azt a színvonalat, amit egy felhőszolgáltatás alkalmazásától elvárhatunk. Egyszerű, letisztult és könnyen átlátható. Az alkalmazás használatának alapját képező gesztusok által bármikor megoszthatunk, letölthetünk, átnevezhetünk vagy kitörölhetünk egy dokumentumot.

IMG_0556

A bal oldalon található gyorsmenünek köszönhetően egy érintéssel hozzájuthatunk az offline nézegetésre letöltött dokumentumainkhoz, a megosztott tartalmainkhoz, a kereséshez, a beállításokhoz, valamint a Box-ot támogató külső alkalmazások listájához.

IMG_0564

A jobb felső sarokban található kis ikonokkal azonnal létrehozhatunk új mappákat, feltölthetünk képeket és videókat bármelyik mappánkba, valamint meg is oszthatjuk ezeket. Amit fontos kiemelni a fájlokkal kapcsolatban, hogy a Box több mint 100 féle fájlt képes megnyitni pontos minőségben, azaz anélkül, hogy átrendezné az adott dokumentum kinézetét.

IMG_0554

Megosztás

Számomra egy felhőszolgáltatásnál az egyik legfontosabb tulajdonság a dokumentumok megosztásának a kezelése, ugyanis gyakran kerülök olyan helyzetbe, hogy barátaimmal vagy családtagokkal szeretnék megosztani nagy méretű fájlokat gyorsan és egyszerűen. A Box a hozzászólások engedélyezésével jóval meghaladja az egyszerű megosztási funkciókat. Nem kell többé külön üzeneteket írni abban az esetben, ha valakivel közösen szeretnénk dolgozni egy adott projekten, egész egyszerűen megtehetjük mindezt az alkalmazáson belül.

Photo 04-02-14 13 24 00

Biztonság

Egy felhőszolgáltatás mellett természetesen nem mehetünk úgy el, hogy ne említsük meg a biztonság kérdését. Ugyanúgy, mint más felhőszolgáltatások esetén, itt is lehetőségünk van kétlépcsős azonosítás beállítására, valamint az alkalmazás automatikusan küld nekünk emailt minden egyes bejelentkezésünkről, amikor belépünk a “dobozunkba”. Emellett még egy külön jelszót is be lehet állítani, amelyet az alkalmazás elindításakor minden egyes alkalommal újra be kell írnunk.

IMG_0558

Összegzés

Összességében nekem nagyon megtetszett az Box alkalmazás és látszik, hogy rengeteget dolgoztak vele a fejlesztők, ráadásul jelenleg ők kínálják a legnagyobb ingyenesen elérhető tárhelyet.

Ha te is szeretnél 50GB-os Box fiókot, akkor nincs más dolgod, mint hogy letöltsd az ingyenes Box alkalmazást valamelyik iOS eszközödre, majd pedig azon belül regisztrálj 2014. február 15-ig! Ez a kedvezmény, illetve határidő természetesen azokra is vonatkozik, akik már felhasználói a Box-nak.

[appstore id=”290853822″]

Neked melyik a kedvenc felhőszolgáltatásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Én is gyorsan regisztráltam. Persze árnyalja a képet, hogy a max fileméret, amit ingyenes feltölthetsz: 250 MB

    Így viszonylag nehéz megtölteni az 50 GB-ot. Kivéve persze, ha mondjuk fotós vagy 🙂

  2. Ha egy samurol bejelentkezel, en egy gs3-al csinaltam magamnak egy gs4rol havernak, szoval samurol belogolsz dropboxba akkor kapsz 48 gigat 2 evre.

  3. A MEGA is 50 gigat ad ingyen es fajlmeretkorlatozas sincs. Szerintem jobb, mint a Box.

  4. Segítsetek! nem tudom miért de csak 10Gb-ot adott illetve szeretném törölni az accuntomat de nem találom ennek a lehetőségét

  5. Én a Bitcasa alkalmazást használom, eddig nem találtam jobbat. Ingyen 20 giga tárhelyet biztosít, de némi pénzért cserébe ez egészen KORLÁTLAN (!!!) tárhelyig emelhető. Ez a legolcsóbb tárhelyszolgáltatás legalábbis én olcsóbbat nem találtam, hiszen mindössze évi 10 dollárért cserébe már 1 terrabyte tárhelyet ad, de évi 99 dollárért a tárhely teljesen korlátlan. Ios-en, Androidon és Windowson is használható, PC-n például egy külön meghajtót kapunk, mintha egy plusz vincsit dugnánk a gépbe. Az évek óta összegyűjtött CD-imet és DVD-imet is felmásoltam már rá, jelenleg 4terrabyte adatot mentettem el. Méretkorlátozást eddig nem tapasztaltam, még az 50 gigás Blu-Ray filmeket is feltoltam rá.
    Atombiztosnak tűnik eddig, a Szifon szerkesztőinek is javaslom tesztelésre. A Bitcasa szolgáltatásról a prohardver.hu oldalon olvastam egy tesztet, akkor adtak is rá némi árkedvezményt, én azóta használom. Ha tudtok jobbat, vagy még ennél is olcsóbbat, akkor tényleg írjátok meg.

  6. Bocs, nem a prohardveren, hanem a mobilarenan volt tesztelve a Bitcasa.
    (Ha ez esetleg "reklámnak" minősülne, akkor persze törölhető a hozzászólásom, de a kérdés az volt, hogy mi a kedvenc felhőszolgáltatásunk.)

  7. Én most regisztráltam, és csak 5,5 Gb-ot adott ingyen.

  8. Én egyetemista vagyok. Na és akkor most milyen kedvezményem van dropboxban??

  9. Kapsz mellé két tartós tejet a tescoban 😉

  10. A Bitcasa és a többi mind fizetős!
    Ez 50gb és nem csak 1-2 évre! 10-et kapsz először, és 50-re emelhető, ha iOs eszközzel belépsz. Ennyi!

  11. Hat nagy lelkesen en is beregisztraltam es pofara eses volt a file meret korlatozas es a file tipus korlatozas is! 2db 4 gigas img-t szerettem volna feltoltetnide csak ket ora mulva szolt, hogy nagy a file. Hiaba ingyen 50Gb nekem igy hasznalhatatlan. Tobbnyire nagy fileokkal dolgozom. Nalam meg mindig Drobbox es bitcasa a nyero, hiaba fizetos.

  12. A bitcasa HAVI 10 dollarert ad egy terrat. A MEGA meg mindig 50G szabad hellyel kezd.

  13. Sziasztok! Segítséget kérnék:

    Elolvastam-letöltöttem-mindent értek, csak azt nem hogy Windows-os gépröl hogy a fenébe tudom feltölteni a féltett fotóimat, kisvideóimat stb… Az a kis progi amit letöltöttem, azzal kell valahogy? Üdv egy amatör

  14. @canissa:

    Bocs, igazad van, mea culpa.
    Amikor én előfizettem a Bitcasa szolgáltatásra (2013. augusztusában), akkor még csak kétféle lehetőség volt:
    – ingyen, a regisztrációt követően 10 Gigabyte tárhelyet adtak, ami
    – ÉVI (!!!) 100 dollárért KORLÁTLAN tárhelyre volt bővíthető.

    A mobilarénán megadtak egy kódot, amivel 20% kedvezményre lehetett szert tenni, így gyakorlatilag ÉVI 80 dollárért, tehát kb. 17.000 forintért korlátlan tárhelyet vásároltam.
    Amint látom, azóta annyit változott a helyzet, hogy ingyen 20 gigát adnak, viszont több csomagot is bevezettek.
    Ettől függetlenül tudomásom szerint még mindig a Bitcasa biztosítja a legolcsóbb tárhelyet.

    http://mobilarena.hu/teszt/bitcasa_vegtelen_tarhely_a_felhoben/a_felhoalapu_szolgaltatasok_es_azok_korlatai.html

  15. Február 15- ig? Én nem látom az 50 gigát. 🙁 Elkéstem?

  16. @szeko:

    gyerekek olvassátok már el előtte hogy mit írtok, Bitcas a legolcsóbb??
    1000 dolcsi a nagy csomag, 99 dolcsiért az 1TB csomag van most. Amiről ti beszéltek az valóban úgy volt de most a “kedves” szolgáltató havidíjat csinált belőle, Ajánlom figyelembe a zöld csík felett a monthly és yealy kapcsolókat

  17. @tsilver:

    Miért?
    Szerinted melyik szolgáltató ad 1 TB tárhelyet a Bitcasa-nál olcsóbban?
    Éves díjakat számítva (1 TB tárhely):
    – Bitcasa: 99 dollár/év
    – Skydrive: 200 GB a legnagyobb csomag, az is 23.000 HUF
    – Box: 144 Euro/év (fileméret limitált, minimum 3 felhasználó kell)
    – Dropbox: 500 dollár/év (500 Gigás tárhely)
    – Google Drive: 63 dollár/hó
    – Mega: 500 gigás csomag 100euro/év, 2 TB-s csomag 200 euro/év

    Most akkor SZERINTED MIÉRT NEM a Bitcasa a legolcsóbb?

  18. Hali. Letöltöttem az alkalmazást és importáltam bele képeket az iphone képkönyvtárból de ezzel arányosan nött az alkalmazás mérete. Ez miért van? Nem a felhőbe tölti fel? Segítsetek légyszi.

  19. Ha a beállítasokban megnezed ( az alkalmazáson belül) akkor beállithatod, hogy mekkora legyen a telefonra elmentett adatmennyiség 😉

  20. @szeko:
    ok lehet hogy félreérthető voltam, bocs, csak a figyelmet szerettem volna felhívni, hogy amit korábban írtál
    “- ÉVI (!!!) 100 dollárért KORLÁTLAN tárhelyre volt bővíthető.” azzal vigyázni mert változtak a feltételek elég keményen.

  21. @Cice: köszi


Add a Comment