fbpx Skip to content

A Szifon.com csapatában is sok kollégának van új iPad Air és retina iPad mini készüléke, így mi magunk nem lepődtünk meg, mikor ezt a készüléket hozták ki győztesként egy tesztben. Azon sem lepődünk meg, hogy a retina mini lett a második. Azonban szerintetek ki lett a harmadik?

iPad-tablet-battery

Nos, egy iPad 2. A wich.co.uk az aktuális táblagépek akkumulátor idejét tesztelte a két, talán legfontosabb tekintetben. Az első az internetezés, a második pedig a filmnézés. Úgy gondolom ez egy hibátlan teszt, nem azért, mert az Apple készülékek nyertek, hanem azért mert ilyen pofásan összerakták és kipróbálták az aktuális felhozatalt:

Tablet-battery-life

Szóval a táblázat alapján csakis internet használatra az iPad Air 658 percen keresztül volt használható, míg videónál ez 777 perc, ami egyébként elég ahhoz, hogy a teljes Gyűrük Ura trilógia bővített változatát egyhuzamban megnézzünk. A tesztet egyébként ezzel meg is nyerte, na de miért? Egyrészt, minél nagyobb a készülék annál nagyobb hely van benne az akkumulátor számára. Másrészt azért ez érdekes is, mert az iPad Air rendkívül vékony és könnyű lett, ha összehasonlítjuk például a hasonló akkora iPad 2-vel, ami még nehezebb is, jól látszik, hogy a technika mire képes. Az új processzornak és rendszernek hála ma már jóval több akkumulátor időre képes az iPad Air.

Érdekes azonban a retina iPad mini, mely internetezéskor második lett, videózásban azonban a hatodik, úgy, hogy még az iPad 2 és 2 Androidos táblagép is megelőzte. Tapasztalataink szerint is az új Air és a retina mini is rendkívül jó akkumulátor idővel rendelkezik, sokszor néztünk már filmet is róluk órákig és számtalanszor segítette kollégáinkat az egyetemen egy egész napon át.

Apropó, ha már filmezésről van szó, aki még nem találkozott vele érdemes megnéznie az iPad-hez is csatlakoztatható külső 1TB-os LaCie FUEL-t, amit korábban teszteltünk már: LaCie FUEL: 1TB a zsebedben, ami vezeték nélkül tárolja az iPhone, iPad adatait

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Na jó azért azt mondjuk el hogy 10x nagyobb aksi van ezekben mint egy iPhonban! Majd amikor ezt überelik iPhonban akkor lesz jó!!!!

  2. Aranyos dolog ez az egész. El vagyunk ájulva, hogy az iPad Air 10-12 órányi nyüstölést bír, ami pazar egyébként. És erre is van kitalálva. De az iPhonetól, ami ebbe az iPadbe kb. 6x fér bele, nem is erre van kitalálva, de elvárnánk, hogy ennek a többszörösét produkálja…

  3. Nem értem a hozzászólásaitokat. Ki beszélt itt az iphone-ról??? Tableteket hasonlítottak össze és abban az ipad kimagasló volt.

  4. Seaky77 talán mert nincs iPad air ra való?


Add a Comment