fbpx Skip to content

Egyre több jel mutat arra, hogy az Apple igenis komolyan tervezi megújítani az Apple TV termékét – írja a 9to5mac szerkesztője egy Hamza Sood nevű fejlesztő felfedezésére hivatkozva.

atv

Az új Apple TV-re utaló jelet az iOS 7 Apple TV-t érintő részében találták meg, ahol az AirPlay-t támogató rendszerek között megjelent egy új, eddig még ismeretlen kódszámú, “AppleTV4,1”.

appletv4

A jelenlegi Apple TV készüléket, amelyet 2013-ban frissítettek utoljára, a listán az “AppleTV3,2”, míg a 2012-es modellt az “AppleTV3,1” kódnév takarja. Az “AppleTV2,1” értelemszerűen pedig a még korábbi, 2010-es modellt jelenti.

A 9to5mac szerint az “AppleTV4,1” név eredetileg már a szeptemberben megjelent iOS 7 operációs rendszerben is megtalálható volt, ám ezidáig még senki sem fedezte fel. A kódnévből ítélve a 4,1-es verzió nem csak egy átlagos teljesítményjavítás vagy egy szokásos frissítés lesz, hanem teljesen új szintű készüléket kapunk majd. Ha visszagondolunk, a harmadik generációs Apple TV óta, amelyet 2012 márciusában mutattak be, változatlan mind a kinézet, mind pedig az eszköz funkcionalitása is és csak a teljesítményt fokozták a kor követelményeinek megfelelően az elmúlt években.

apple-appletv12-top-lg

Egyes híresztelések szerint az új készülék nem csak kinézetben hoz megújulást, hanem a funkcionalitás terén is bővülni fog, ugyanis már játékok futtatására is képes lesz, amelyeket egy Apple TV-alapú App Store-ban tudunk majd megvásárolni és Bluetooth technológiával ellátott kontrollerekkel játszhatunk majd velük. Emellett arról is lehetett már találgatásokat hallani, hogy az Apple az új Apple TV-t felruházná egy vezeték nélküli router képességeivel is, valamint felszerelik TV-tunerrel, amelynek segítségével a felhasználó a saját csatornáit tudja nézni az Apple által hozzáadott plusz szolgáltatásokkal együtt.

apple_tv_abc_bloomberg

Tény, hogy az Apple az elmúlt pár évben igencsak elhanyagolta az Apple TV-t a többi készülékével szemben, ennek következményeként megérett a termék egy komolyabb frissítésre. Arról azonban, hogy pontosan mivel fog többet tudni az új készülék, nincsenek pontos információk és valószínűleg nem is lesznek a termék hivatalos bejelentéséig. Az viszont tagadhatatlan, hogy az elmúlt hónapokban az Apple emberei keményen dolgoztak és tárgyaltak annak érdekében, hogy olyan nagy csatornákat tudjanak megnyerni maguknak, mint például az ABC, a Bloomberg, a Crackle, a KORTV, a Redbull TV és a The Beatles csatorna.

Te milyen funkciókkal szeretnéd, hogy bővüljön a jövőbeli Apple TV?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. “…valamint felszerelik TV-tunerrel….”
    Úgy gondoltam, hogy egy TV-készüléknél ez alap.

  2. Csak sehol nem volt szó TV készülékről… 🙂

  3. Pont ma rendeltem egyet, lehet a guta megüt, ha most jön ki egy új.

  4. én ezért nem merek rendelni 1 éve 🙂 mostmár megvárom a nagy durranást

  5. Az Apple TV egy baromi jó termék – Amerikában. Ott már ki tudja váltani szerintem a TV-t. Itthon sajnos nem. Jó lenne, ha itthonról is elérhető lenne pl. az HBO GO, ami amúgy elérhető, csak az Apple TV nem ajánlja fel. NBA, ABC, ESPN, SKY szintén baromi jó lenne.

    Jó lenne, ha előbb-utóbb itthonról is elérhetőek lennének azok, amik a jenkiknek. Addig viszont egy nagyon jó AirPlay lejátszó és ha van egy szerver, amin fut az iTunes, akkor a DVD is ki van váltva.

  6. Nekem magad ez az apple TV (csak azert mert fogalmam dincs mire jo mi hasznom van belole,nyilvan egyszer utana kene olvasnim)
    De eddig is lehetett vele jatszani nem?

  7. ha a 100 as csatorna valtora gondolsz, persze, igen

  8. Ez most komoly??? Pont most vettem meg a 3-asat…

  9. “…valamint felszerelik TV-tunerrel….”

    Simán elképzelhetőnek tartom, hogy az eddigi AppleTV-t a vállalat elkaszálja és ugyanezen néven egy TV-t fog piacra dobni. Upgrade…

  10. Tegyenek rá egy XBMC-t és azonnal veszek egyet. 🙂


Add a Comment