Flappy Bird: 2014 első trendi játéka, mely 11 milliót hozott

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt napokban hazánkba is eljutott a Flappy Bird. Az alkalmazás, amely ingyenesen elérhető az App Store-ból, jelenleg az előkelő első helyet foglalja el a toplistában. Számos hazai nagyobb hírportál írt már róla, így a napokban igen trendi lett a fiatalok körében.

165474-640

 • Méret: 0 MB | Verzió:
 • Ár: | Értékelés:

A játék egyetlen előnye a hátránya. Nehéz. Nagyon nehéz. Nem is gondolná az ember, mivel egy kis madárkával kell átrepülni Mario landon. Igen, jól látjátok, a Nintedo Mario játékából lopott grafikával találkozhattok az alkalmazáson belül. Tehát itt nem Marioval kell átugrani a “csöveket”, hanem a cuki Flappy nevű kis madárkával átrepülni közöttük valahogy így:

Valójában a Flappy Bird egy újabb Angry Birds, már legalábbis az elterjedését tekintve. Megjelenése után pár nappal 50 millió letöltést generált, ami ugyan nem hozott volna a fejlesztőnek pénzt (hiszen maga a játék ingyenes), de mivel reklámok találhatóak az alkalmazásban, így manapság már több mint 50.000 dollárt keresnek vele naponta. Igen, ez 11 millió forint reklámokból, és ehhez 2-3 napnyi fejlesztésre és lopásra volt szükség. Nyilván nehéz elmenni amellett, hogy a Mario grafikáját használja az app, ami miatt is sikeres, de valljuk be, amint elkezdesz vele játszani, azonnal függővé válsz.

Screen Shot 2014-02-08 at 11.17.41

Én nem vagyok egy nagy játékos, és hosszú idő óta a Flappy Bird az első játék, amit letöltöttem, mert ez az, amivel akár 1-2 percet is érdemes játszani, főleg a gyakorlás miatt. A grafika mellett a játék az egyszerűsége miatt lett ennyire népszerű. Nem kell gondolkozni, pusztán az ügyességünket teszi próbára.

flappy_bird_ipad_mini_hero

(forrás: imore)

Az iMore összedobott pár tippet, hogy hogyan érdemes játszani vele. Elsőként a nagyobb a jobb elvet követve itt is iPaden könnyebb játszani a játékkal. Aki teheti, próbálja ki nagyobb kijelzőn. Akinek esetleg van valami tolla vagy stylusa kipróbálhatja azzal is, illetve nem árt, ha nem metrón, villamoson, buszon próbáljuk megdönteni a rekordunkat.

Természetesen már érkeznek a Flappy Bird-utánzatok, ami ismét felveti a kérdést, miért lett sikeres ez az app. Ahogy nézzük ezeket az utánzatokat, szinte egyikkel sem lenne kedvünk játszani. Jól felismerte a fejlesztő azt, hogy ismerős dolgokat kell belevinni az alkalmazásba, még ha ez etikátlan is.

penguin

flappy

flybirdy

smarcle

bee

fluffy

(Forrás: TUAW)

És végül pedig a YouTube tele van hasonló videókkal, hogy hogyan győzz a játékban. 🙂 Ezzel tulajdonképpen mémmé is vált a kis madárka. Ti letöltöttétek már?


 1. Ha korabban szinkronizaltal, az itunes menti az eppen telefononlevo ipa fajlt, mikor radugod gepre, a regebbit a frissebbre csereli, a regi a kukaban landol. Windows alatt sajat dokumentumok/sajat zene/itunes/itunes media/mobile applications-nel van az osszes ipa. Innen torolni kell az ujat, lomtarbol vissza a regit, betallozni itunesba, es telepiteni a telora

 2. ui: @ iproman NALAM IS!!! ugyanez csak 5S-en! Neki megyek valaminek, es kilep! Na ez is kozrejatszott a letorleseben, amugy inkabb irhattatok volna(nem akarom megmondani mit irjatok) a Threes nevu approl, ami viszont sokkal szorakoztatobb es logikaibb is!

 3. Én inkább kimaradok ebből. Valahogy úgy érzem, ezzel bátorítanám a játékipart hasonló “színvonalú” “termékek” “előállítására”. A blogbejegyzés állításait amúgy nem tudom honnan vettétek, eleve a “2-3 nap” munkát úgy kell érteni, hogy meló után hazaesett, és pár órát bütykölt ezalatt a 2-3 nap alatt. És az app tavaly májusban jelent meg az AppStore-ban, természetesen a kutyának se kellett. Év vége felé került fel a Redditre, aztán PewDiePie január végi szemezgetésében akadt rá, és közétette YouTube-on a szenvedését (ahol egy csomóan látták, és emiatt nagyon sok embernek megjelent ajánlott videóként), gyakorlatilag azóta került képbe a netezők körében.
  http://knowyourmeme.com/memes/flappy-bird
  http://appshopper.com/games/flappy-bird

  A 2009-es Sheep Launchert ajánlom inkább helyette, ami hasonlóan agyatlan játék, de legalább vicces.

 4. nem a napokban lett trendi, hanem úgy egy hónapja…minden pont addigra veszti el a varázsát, mire a híradóba is bekerül 😀 onnantól viszont már ciki.

 5. @AppleFan: 17 órával ezelőtt írta, hogy 22 órával később törli. mivel vietnami, így az időeltolódás miatt az ma lesz, kb 5 óra múlva. nem tragédia: a fenti cikkben is több klón látható, ezen felül is több tucatnyi jelenik meg azóta is. egyébként aki már letöltötte, annak továbbra is menni fog, így a reklámbevétele sem csökken (sőt, emiatt csak még többen töltik le épp), tehát már semmi értelme annak, hogy törli.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!