fbpx Skip to content

Az Apple tegnap mutatta be a 30 éves Mac tiszteletére készített reklámját, amely – folytatva a jelenlegi hagyományokat – szintén egy kifogástalan alkotás lett. Ugyanakkor ennél a reklámnál is elmondhatjuk, hogy a történet, ami a felvétel elkészítését körülveszi, talán még fontosabb is, mint maga az elkészült videó.

mac1_large_verge_medium_landscape

A reklám részét képező összes videó egyetlen nap alatt készült el, 2014. január 24-én, amikor 15 különböző csapat utazott el az Apple központból szerte a világba iPhone 5s készülékekkel felszerelkezve annak érdekében, hogy megörökítsék azokat a csodálatos dolgokat, amelyeket a felhasználók hoznak létre az Apple termékeivel. Az elkészült felvételek összes időtartalma meghaladja a 70 órát és minden elkészült videót valós időben azonnal továbbították is egy központba Los Angelesben, ahol a projekt rendezője FaceTime-on keresztül irányította az egyes helyszíneken lévő csapatokat abban az esetben, ha újból fel kellett venni egy-egy részt, vagy ha módosítani kellett még valamin. Végezetül pedig minden tartalom természetesen egy Mac-en landolt, ahol szépen egybedolgozták a különálló részeket.

”A Mac erejének és a sok innovációnak hála egy törekvés, amely máskor hónapokat vett volna igénybe, most megvalósítottuk napok alatt.” – nyilatkozta az Apple. ”Az elejétől a végégig ennek a videónak minden egyes képkockáját az az innováció tette lehetővé, ami egészen visszavezethető az eredeti Macintosh számítógépig 1984-ben.”

mac

Természetesen azért van egy kis csavar az elkészítés mögött, ugyanis egy színfalak mögötti fotón jól látszik, ahogyan egy igen drágának tűnő speciális kocsit használtak az adott jelenet rögzítéséhez és ezt az Apple is közölte, miszerint: “Néhány külső kiegészítő segítségével készült el a felvétel.” Továbbá Jake Scott, a híres hollywoodi rendező, Ridley Scott fia, 21 másik rendező segítségével alkotta meg ezt a reklámot. Aki komolyabban is kíváncsi, hogy az Apple “hogyan csinálta”, ebből a videóból megtudhatja:

Összességében szerintem fantasztikus, hogy mit tudtak összehozni néhány nap alatt az Apple-nél és ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy az elmúlt néhány évben hová sikerült eljutnunk, még akkor is, ha esetleg állandóan panaszkodunk és elégedetlenek vagyunk a minket körülvevő eszközök kapcsán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Hú… Ha azok az iPhone-os álványok itt figyelnének nálam… Az összes, amit itt használtak.. Kihasználnám az alkotói képességem határait.. Régi álmom, hogy csak iPhone kamerával készítek 1 kisfilmet.. De amit kézzel készítettem az hagy némi ( kifogásolni valót).

  2. En annak is orulnek ha utolagos munka nelkul tudnek ilyen minosegi videot osszehozni:)

  3. Ha megvan a nyersanyag, akkor már nem nehéz megvágni, főleg ha megvan a terv is… Hogy mit akarnak… Utómunka mindig kell… Anélkül nem megy..

  4. Jah nem a vagasokra gondoltam hanem hogy a kep minosegere


Add a Comment