fbpx Skip to content

Pár hete “tesztelem” már az OTAO termékeit, mikor megérkeztek a SzifonStore-ba, egyből felraktunk párat a kollégáknak. Az OTAO márka nem ismert hazánkban, azonban rendkívül strapabíró és igényes fóliákat gyárt. Ez azt jelenti, hogy nem 1,5 dolláros vékony valamiről beszélünk, hanem adott esetben tényleg ütés vagy esés ellen kifejlesztett fóliákról.

IMG_0236

Nyilván mindenki saját maga dönti el, hogy milyen fóliát rak a készülékére és mennyiért. Én már számtalanszor kerültem olyan helyzetbe, hogy egy fólia mentette meg a készülékemet, sőt pár éve megtanultam azt, hogy nem éri meg fólia nélkül használni az iPhone-t vagy iPadet. Többször karcoltam már meg mindkét készüléket, így az utóbbi másfél évben már kifejezetten odafigyelek arra, hogy milyen fóliát használok.

IMG_0249

4 iPhone, 4 különböző fólia

A fenti képen 4 különböző fólia látható. Az első fehér iPhone 5-ön egy üveg fólia, a másodikon egy olcsó 1 dolláros, a harmadikon egy OTAO fólia és az utolsó fekete iPhone 5s-en pedig egy OTAO üvegfólia. Nyilván nem teljesen reprezentatív a “tesztelés”, de jól látszik, hogy az olcsó fólián már karcok láthatóak, az OTAO fólián néhány apró ütésnyom (teszt) és az üvegen pedig semmi. Az első üvegfólia ugyan nem OTAO, hanem a hasonlóan erős és kemény anyagból készült SGP Glas.t. Azért raktam be azt a fóliát, mert a telefon pár nappal ezelőtt komolyan leesett és konkrétan a fólia tört el, és nem a kijelző.

Photo 56

(Makró fotó az iPhone 5s és az OlloClip kiegészítővel fotózva)

Éppen az üvegfólia szélére esett a készülék, melyből rögtön le is törött egy kis rész, tehát a kijelző 100%, hogy megrepedt volna, ha nincs rajta ez a kemény üvegfólia. Az üvegfólia egyik sajátossága, hogy sokkal erősebb anyagból készül, tulajdonképpen speciális üveg és így üveg hatást is kelt: mintha ugyanazon a kijelzőn tapogatnád az iOS-t. Egyetlen hátránya, hogy vastagabb, mint a sima fólia, körülbelül 0.2mm, ami alapjában véve nem észrevehető, de a home gombnál igen.

Photo 55

OTAO üvegfólia egy iPhone 5s home gomb körül, Olloclip kiegészítővel makró fotózva

A fenti képen jól látszik, hogy bizony a home gombnál érezhető ez a 0.2mm, bár inkább érezzem ezt a fóliát, mintsem betörjem a kijelzőt, mivel 90.000Ft fölött van egy iPhone 5s LCD csere.

OTAO fóliák

Screen Shot 2014-01-28 at 20.28.32

Tehát két féle OTAO fóliával találkozhattok. Mindkettő ütésálló, azonban az egyik üveg és vastagabb. Mindkét fólia természetesen karcálló is, illetve egy speciális bevontatnak hála kevésbé látszódnak az ujjlenyomatok. A fóliák rendkívül szépen vannak csomagolva, és rengeteg kiegészítő jár hozzájuk. Könnyedén felrakhatóak, kapunk mikroszálas kendőt, alkoholos tisztítótörlőt, és persze poreltávolító matricát. Azt hiszem, ezekkel bárki fel tudja rakni buborékmentesen a fóliát, de adott esetben kollégáink is segítenek a felhelyezésben.

Screen Shot 2014-01-28 at 20.27.02

Az OTAO készített pár videót is az ütésállóságról. Amennyiben érdekel, mennyire védi meg az eszközödet, feltétlenül nézd meg az alábbi videókat:

Konklúzió

Az elmúlt hetekben párom a sima én pedig az üvegfóliát használtam. Egyikünknek sem sikerült megkarcolnia a készüléken lévő fóliát, ezért úgy gondolom a 1,5 dolláros olcsó fóliáknál biztosan jobbak. A cikk elején bemutatott üvegfólia jól demonstrálja, mennyire is strapabíróak ezek, tehát nekem továbbra is meggyőződésem az, hogy inkább vásároljunk jobb minőségű fóliát, mintsem 2-3db rosszabbat. Egyetlen hátrányt csak az üvegfóliánál fedeztem fel, hogy a home gombnál picit vastagítja a készüléket, ez érezhető. Az OTAO LAMBO sima és üvegfólia is megvásárolható a SzifonStore-ban, vagy pedig Budapest belvárosában személyesen a One More Cafe-ban. A sima fólia ára 2.990Ft az üveg, és így erősebb változat pedig 5.990Ft-ba kerül.

Screen Shot 2014-01-28 at 20.37.55  Screen Shot 2014-01-28 at 20.38.01

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Szifon.com!
    Uveg folia nincs iPhone 4-re? A Store-ban nem talalom…

  2. Ha az olcsobbik otao is toresallo, akkor milyen erv szol a 6000es mellett? Uveg az oke, de az olcsobbik is el van latva mindenfele reteggel. Szemezgettem mar veluk, de ha csak anyaghasznalat(uveg/muanyag) kulonbseg van es vedeni ugyanugy ved mindketto a torestol, akkor rendelnek egy haromezrest. Koszi:)

  3. @taylortish: Igazából itt az “üveg” érzetet fizeted meg, illetve, hogy “vastagabb” körülbelül ennyi a különbség. Nekem jobban tetszik, jobb érzés kb ennyi.

  4. Helló,

    Nekem 5S-n a sima van, és nagyon meg vagyok vele elégedve!
    Kb. 2 hónapja van rajta és nincsenek karc nyomok a fólián!
    Egy tesztet csinálhatnátok, rádobni valamit, tényleg ütésálló-e 🙂
    Én nem nagyon szeretném a sajátomon ezt letesztelni :))))

  5. A telefonomra még csakcsak felraktam a fóliát, de iPadomra neki se merek menni, a lakás összes szösze tuti instant landol a fólia alatt… Telefonra is fürdőszobában tettem fel, némi párásítás utána…na de iPadre… :O

  6. ” melyből rötön le is törött egy kis rész”
    Nem hiányzik itt valami? 🙂

  7. Szerintem készülékbiztosítás .és akkor már nem érdekel a kijelzöcsere ára.

  8. Az iStyle-ból meg is éri a biztosítás, de a T-nél már nem, úgyhogy biztos veszek egyet, a golyós teszt meggyőzött! 🙂

  9. Akkor is véd, ha élére vagy a sarkára esik?

  10. @MysteryKe: Nem, nézd meg a videót. De tudsz rá venni egy jó tokot, szifon store-ban van pár szép darab

  11. Nekem privacy filter kellene. De ez is nagyon hasznos. Nincs valami kombo? Esetleg erdemes-e, lehet-e ket foliat egymasra rakni?

  12. Nekem a sima OTAO fólia van az i5-ömön kb 2 hónapja!Valóban sokkal jobban bírja mint egy olcsóbb fólia,egy apró karc van rajta,de alig észrevehető.Plusz egy slim armor,ami már megvédte mikor leejtettem!

  13. Készülékbiztosítás, és nincs gond ilyennel. 🙂 Persze ez nem jelenti azt, hogy ne védjük a készüléket. T-nél is megéri biztosítani, mivel a készülékhez olcsóbban hozzájutsz. Istyle meg az apple store-tól drágább vagy 50rugóval (iphone 5S).
    Azért jó cucc ez, lehet beszerzek 1et ipad-re, iphone-ra.
    haveromnak mondtam, hogy rakja fel a fóliát, nem rakta, kb. fél év után én raktam fel neki, persze akkor már tiszta karc volt a kijelző, és a hátlap is.
    Ha nem is ütésállót veszünk, egy jobb minőségű fólia tényleg tovább és jobban bírja.

  14. Én kb 1 hete használom ezt a fajta OTAO fóliát (nem az üveget). Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, de azért élesben nem merném kipróbálni rajta a golyós tesztet….:) A felhelyezés valóban gyerekjáték, és tényleg bubi mentes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

  15. Nekem egy egy ugyanilyen OTAO műanyag törésálló fóliám van,viszont elsőre nem sikerült felraknom,mert bubis lett.Viszont amikor másodjára akartam felrakni,akkor meg poros lett a fólia.Akinek ugyanilyen problémája van,az nyugottan megmoshatja melegvízzel,szappannal(én is azt tettem)és utána ugyanúgy felrakható(természetesen meg kell előtte valamivel törölni),ugyanúgy feltapad.

  16. Most vettem üveg fóliát 5s-re leírás szerint sikerült buborékmentesen felrakni első benyomásra hibátlan, láthatatlan amikor a touch id-t hasznalom akkor nagyon minimálisan lehet érezni. Eddig invisible shieldem volt 1hónap alatt elszíneződött így ma visszaküldtem.

  17. mindenki promózza ezt az OTAO-t, de nekem nagyon igénytelennek tűnik az egész. kezdjük ott, hogy kínai. ami szinte biztos azt jelenti hogy nagyjából 2 dollárból van összehozva az egész. a honlapjuk igénytelen. így nekem a cég is igénytelen. 3-5ezerért árulják itthon a 20ft-os kínai valamit.

  18. Mondjatok alternativat!!! Koszi!

  19. Lacquo: spigen

  20. Szifon.com !

    Angliaba miert nem tudtok szallitani,pedig tobb darab folia kellene :/ !?

  21. @Pacal74:
    Angliában is megvehető. Én itt használom, i5s-en és nagyon meg vagyok vele elégedve.

    Azonban ami a felhelyezést illeti, nekem mégis sikerült buborékot hagyni alatta, bár ezt be kell lássam az én hibám volt.
    Ebből kifolyólag kérdezném, ez a fólia egyébként levehető-lemosható-visszarakható vagy sem?

    Több helyen olvastam, hogy igen, azonban a csomagolásán semmilyen utalás nem volt erre vonatkozóan.

  22. iPod touch 5g-re is jók ezek a fóliák? Esetleg tudnátok ajánlani rá hasonló ár/minőségben üvegfóliát? Nem nagyon találok rá :/ Előre is köszi!

  23. petyaaa89,
    Te hol vetted itt Angliaba,en csak az eBay-t neztem eddig 🙂

  24. Én ma vettem egyet. A One More Cafe-ban fel is rakták a telefonra. Nagyon rendesek voltak. Csak egy fólia és mégis nyugodtabb vagyok.

  25. Én vennék egy Otao lambot de az a baj hogy hiába kattintok rá arra a kis reklámra amiben ott van hogy otao lambo 2999 ft. itt a commentek felett. Kérem segítsenek! 😀


Add a Comment