fbpx Skip to content

Sokan vannak, akik panaszkodnak, hogy az iPad valójában nem is jó semmire, főleg nem kreatív tartalom előállítására. Úgy hiszem, hogy a múlt héten megjelent Storehouse alkalmazás a maradék kételyeket is eloszlatja, ha a történeteink kreatív elmeséléséről van szó. Egyszerű, élvezet használni és csodálatos. Tömören így tudnám jellemezni a Mark Kawano és csapata által megalkotott alkalmazást.

storehouse1_resized.jpg?w=558&h=9999&crop=0

Mark Kawano nemes egyszerűséggel csak vizuális történetmesélésnek hívja azt a folyamatot, ahogyan létrehozhatjuk és megoszthatjuk az élményeinket az ismerőseinkkel, bárhol legyenek is a világban. Mikor elindítottam az alkalmazást, már az elején éreztem, hogy nem valami összecsapott kódsorok eredményét látom, hanem egy rendkívül kifinomult, nagyon aprólékosan végiggondolt alkalmazást. Olyan apró részletekre is odafigyeltek, mint például a kezdőképernyőnél használt “parallax” effekt, azaz úgy mozog a háttér, ahogyan mi döntögetjük a kezünkben lévő eszközt, csakúgy, mint az iOS 7 kezdőképernyője esetén.

IMG_0494

Miután regisztráltunk, egy igen látványos nézetben böngészhetünk a már meglévő történetek között, amelyeket mindenképp ajánlok tüzetesebb tanulmányozásra is, hiszen rengeteg inspirációt és ihletet lehet belőlük meríteni.

IMG_0498

Ha már kellőképp inspiráltak vagyunk, akkor hozzá is láthatunk a saját történetünk megalkotásához. Nyilvánvalóan a képek óriási jelentőséggel bírnak egy-egy történet elmesélésénél, ezért a fejlesztők tudatosan próbálták annyira megkönnyíteni az importálás folyamatát, amennyire csak lehetséges. A képeinket importálni tudjuk az iPaden tárolt képeink közül, beleértve természetesen a Fotóadatfolyamot is, a Dropboxból, Flickrről és Instagramból is. Bevallom, ezzel a négy lehetőséggel le is fedték az összes tárhelyet, ahol jelenleg a képeimet tárolom.

IMG_0508

Miután importáltuk a nekünk tetsző képeket és videókat, azonnal neki is láthatunk az igényes elrendezéshez, valamint a szöveg beillesztéséhez és megírásához. Mondhatni, minden megy magától, mint a karikacsapás, nekünk tényleg csak azon kell gondolkodni, hogy valójában mit is szeretnénk megosztani a világgal, minden mást elintéz az alkalmazás.

IMG_0510

A szöveg formázásánál három különböző stílus közül választhatunk: normál, cím és idézet. Sokaknak ez biztos nagyon kevésnek fog bizonyulni és szinte már látom az elégedetlen visszajelzéseket, hogy nem lehet választani különféle betűtípusokból, nem lehet külön állítani a méretet és a színt, de véleményem szerint pont ez teszi ezt az alkalmazást gyönyörűvé. Nem fogunk lépten-nyomon ronda, neon színű, alig olvasható betűket látni, csak igényes, szép és előre átgondolt dizájnt. Erre mondják, hogy a kevesebb néha több és a Storehouse esetén ez teljesen igaznak bizonyult.

IMG_0514

Miután végeztünk a szerkesztéssel, nincs is más dolgunk, mint hogy megosszuk az alkotásunkat a világgal és az ismerőseinkkel e-mailben, Twitteren vagy akár Facebookon. A történetünket pedig természetesen nem csak az tekintheti meg, aki rendelkezik iPaddel, hanem mindössze elég egy böngésző, és már élvezhetjük is a gyönyörű képeket és szövegeket. Ráadásképp itt is lehetőségünk van követni az ismerőseinket (vagy akár ismeretleneket is) csakúgy, mint Instagramon vagy Twitteren, így sosem fogunk lemaradni a legújabb történetekről.

IMG_0512

Összefoglalva tehát engem nagyon megfogott az alkalmazás, és emlékszem, mikor először elindítottam, körülbelül egy órán át nem tudtam lerakni a kezemből, annyira tetszett. Bevallom, nagyon nehéz volt írni Storehouse-ról, hiszen annyira intuitíven sikerült megalkotni, hogy szinte feleslegesnek érzi az ember, hogy bármit is elmagyarázzon vele kapcsolatban. Természetesen mivel még csak első verzióról beszélünk és sok szempontból gyerekcipőben jár még az alkalmazás (képek importálása még több felhőszolgáltatásból, nagyobb szabadság a szerkesztés során) engem teljesen megfogott és kíváncsian várom az új verziókat.

A vizuális típusoknak itt egy videó is az alkalmazás működéséről:

Az Storehouse ingyenesen elérhető iPadre az App Store-ból, a futtatásához azonban minimum iOS 7.0  szükséges.

[appstore id=”791297521″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Köszi, hogy felhívtad a figyelmet rá, instant leszedtem. Grafikus szemmel izgalmasnak tűnik. Ráadásul ingyenes…ejha, ha kipróbáltam, majd jelzem. 🙂

  2. Jó kis alkalmazás ez, de ettől még nem lesz használhatóbb az iPad. Nagyon szeretem az iPadom, mindennap használom, ha mozgásban vagyok, velem van, böngészés, levelezés, szervezés, feljegyzések tökéletes, de kreatív munkára egyszerűen kényelmetlen. Ez az alkalmazás is nagyon jópofa, ki is próbálom, ahogy a hasonlókat is, de szerintem egy-két dolgot megcsinálok vele és kész, nem is fogom élesben használni, mert macera.
    Mondjuk az is érdekes, hogy ehhez a hozzászóláshoz is be kellett kapcsolnom laptopot, mert iPadon egyszerűen nem tudtam bejelentkezni.


Add a Comment