fbpx Skip to content

Le merem fogadni, hogy sokatok ismerősei közt van, aki Vertikális Videó Szindrómában szenved. Ez egy nagyon komoly betegség, melynek során a beteg valami érthetetlen okból mindig álló módban készíti a videókat és sok esetben nem is érti, ez miért baj. Amennyiben már ennyire előrehaladott lenne az állapota, mindenképp gyógymódot kell keresni. A Horizon app egy új és nagyon hatékony gyógymód a Vertikális Videó Szindrómában (mostantól VVS) szenvedők számára.

horizon-model

Nekem is van sajnos nem egy olyan ismerősöm, aki VVS-ben szenved, de még csak nem is tud róla. A mobillal készített videóikat mindig mobilon mutogatják másoknak, vagy nézik újra, így nem tudatosul bennük, hogy számítógépen ezek a videók élvezhetetlenek lesznek, arról nem is beszélve, hogy nem lehet velük normálisan tovább dolgozni. Nagyon fontos, hogy mindenki megnézze ezt az oktató videót a VVS-ről, mert nagyon veszélyes betegség és fontos, hogy mindenki időben megkapja a megfelelő felvilágosítást és fel tudja ismerni, ha ismerősein megjelennek a VVS-re utaló tünetek.

Szerencsére a gyógymód megérkezett az Evil Window Dog laborjából egy mindenki számára elérhető és megfizethető formában, ez pedig nem más, mint a Horizon. Ezzel az alkalmazással az összes videó vízszintes formátumú lesz, nem kell többet félnünk a VVS-től. Három módon lehet a Horizonnal videót rögzíteni.

horizon1

Az első módban egy fix méretű téglalapot látunk a kijelzőn akár állva, akár fekve tartjuk a készüléket. Ez azért jó, mert mindegy hogyan tartjuk a telefont, akár döntve is, a rögzített videó -még ha a telefon közben forgott is- ugyanazt képarányt mutatja. Sajnos ez minőségromlást eredményez, mert csak digitálisan lesz a kép felhúzva full HD-re, mert egy sokkal kisebb részt rögzít a látottakból

horizon2

A második módot érdemes használni, mert itt az alkalmazás intelligensen kicsinyíti és nagyítja a rögzítendő kép méretét a telefon mozgása szerint. A videó nemcsak, hogy mindig vízszintes tájolású lesz, de a giroszkópnak köszönhetően a tartalma is.

A harmadik mód csak arra jó, hogy a videó vízszintes legyen, a tartalommal nem foglakozik az app és nem használja a giroszkópot.

Az alábbi videó tökéletesen szemléltetni a Horizon működését és a gyógymódot a VVS-re.

A beállításoknál a videóminőséget és felbontást elő- és hátlapi kamera szerint lehet szabályozni, illetve be lehet állítani, hogy magába az alkalmazásba mentse a videókat, vagy a Fotókba. Érdekes módon a gyári kamera alkalmazással ellentétben a Horizon az iPhone 5s esetén mindkét vakut használja videózás közben. A videókra 8 féle filtert alkalmazhatunk.

A VVS kezelését a TB támogatja, így most féláron vásárolható meg a gyógymódot jelentő Horizon. Amennyiben te is a VVS-ben szenvedsz, ne habozz és kezdd el most a kúrát, vagy akár ajándékozd meg sorstársaidat a Horizonnal. A gyógymód iPhone 4s-től és iPad 3-tól fölfelé hatásos és a mellékhatások elkerülése végett iOS 7 szükséges hozzá.

[appstore id=”778576249″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  2. Hát, nem tudom… Ha az eszünkbe jut minden videózás előtt, hogy: “:OOO Most a Horizont fogom használni, nehogy álló videók legyenek…”, akkor az is eszünkbe jut, hogy forgassuk el a telefonunkat. Ellenkező esetben meg úgyis mindegy 😀

  3. Igen, ezzel ez a baj! Aki VVS-es, az pont lesza.ja, hogy a gyári appot indítja el vagy a Horizon-t, amiért még fizetnie is kell. Plusz az átlagfelhasználónak nem ad annyi pluszt, hogy megvegye az alkalmazást, 8 filter és viszlát.

    Inkább Cydia-s tweak kellene rá, hogy a gyári Kamera appban videó módnál csak fekvő képet mutasson és rögzítsen a giroszkóp figyelmen kívül hagyásával. Így a VVS-esek rá lennének kényszerítve, hogy elforgassák a telefont, máskülönben 90°-kal forgatott videót rögzítenének – a.k.a. fekvő videót.
    De ezzel is az a baj, hogy Cydia tweak, aki nem is tudja magáról, h VVS-es, az nem fogja letölteni, főleg ha nem is jailbreakelt.

    Viszont a 16 GB-os eszközzel rendelkező és/vagy haladó felhasználók örülhetnek a videó felbontás és minőség beállítási lehetőségnek a Horizon-ban.

  4. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  5. Koszi a törlését……Minek kell törölgetni a hozzászólásom?Ti torlitek a hozzászólásom,en meg torlom ezt a fos alklamazasotokat!!!!

  6. @meszi83: “Minek kell törölgetni a hozzászólásom?”
    a kérdésedre megadja a választ a módosított/törölt hozzászólásod jelenlegi tartalma, valamint a Moderációs Elveink. ha hozzászóltál, azzal elfogadtad ezeket a szabályokat.

  7. Töröld, ha ilyen h*lye vagy…

  8. Le is szedtem végre van jailbreak:)

  9. Nem értem mi a baj a kommentemmel. Akkor legyetek szívesek Ti tájékoztatni az embereket arról a hasznos információról, amit megosztottam velük. Lehet, hogy off, de ennél mások sokkal off-abb trágár, egymást oltogató, témához nem kapcsolódó, értelmes emberhez nem méltó kommenteket írnak. Ehez képest egy hasznos, nem reklám jellegű kommentet töröltök… Hát kösszönöm! Nem magam miatt írom, mert lényegében igazatok van, de akkor legyetek szívesek moderálni a trágár, egyéb oda nem illő hozzászólásokat is. Azoknak az érdekében kell ezt megjegyeznem: 1. Akik kúltúrált hozzászólásokat szeretnének olvasni egy igényes oldalon, 2. Akiktől elveszitek a lehetőséget, hogy hasznos információhoz juthassanak a hozzászólásom által.

  10. Örülök neki, hogy az utóbbi kommentem töröltétek is, és nem csak offoltátok 🙂 Most kibukott, hogy igazam volt…
    További moderálásban gazdag szép napot!

  11. Ja és annyira igazam volt, hogy még válaszolni sem bírsz, elnézést kérni esetleg, csak szimplán törlöd az egész kommentet….. Gracias

  12. @Cydie: SENKI nem törölte a hozzászólásodat, moderációra várt, és nem fogunk minden olyan hozzászólást engedélyezni, aminek SEMMI köze az adott cikkhez.

    a moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!

  13. Rendben, eddig nem volt ilyen problémám, hogy egy kommentem moderálásra várt volna, ezt nem tudtam, úgyhogy ezért elnézést kérek. Viszont nem kérdést tettem föl, hanem aktuális, hasznos információ közöltem, nézd vissza az adatbázisban. Vagy úgy gondoltad, hogy egy friss dolgot egy régi, nem olvasott cikknél közöljek az olvasókkal? Nem kell válaszolnod, nem akarok vitát ebből, csak fölháborító…


Add a Comment