fbpx Skip to content

A Skype történelme elég régre nyúlik vissza, hiszen már 2010 decemberében elérhetővé tette, hogy kétirányú videóhívásokat folytassunk az iPhone készülékeinken. Ekkor az erre alkalmas iPhone 4 hátoldali kamerája is csak 720p minőségben tudott felvételt rögzíteni, az előlapi kamerája pedig csupán VGA felbontással rendelkezett, ráadásul a megfelelő “erő” is hiányzott a készülékből, amely lehetővé tenné, hogy a kétirányú videótelefonálás tökéletes legyen a valóságban. Mára azonban ezen problémák mindegyike megoldódott.

Skype-for-iOS-4.1.7-iPhone-screenshot-001 Skype-for-iOS-4.1.7-iPhone-screenshot-002

A Skype legújabb verziója (4.17) lehetővé teszi, hogy mind az iPhone 5s, iPad Air és a Retina kijelzős iPad mini tulajdonosai HD minőségben tudjanak egymással videótelefonálni. A másik fontos újítás, hogy most már nem kell, hogy állandóan futó alkalmazás legyen a Skype ahhoz, hogy értesítéseket fogadjunk, amikor valaki üzen nekünk vagy éppen hív minket.

ipadforiospushnotificationsbanner

Személy szerint én ennek örülök a legjobban, mert mindig bosszantott, hogy azért nem láttam, hogy valaki keresett, mert aznap reggel elfelejtettem megnyitni a Skype alkalmazást. Ráadásként sokkal gyorsabb lett az üzenetek szinkronizálása az eszközök között, ennek köszönhetően lényegesen kevesebbet kell várnunk, mikor a gépünkön szeretnénk folytatni az iPhone-unkon vagy iPadünkön megkezdett beszélgetést.

Érdekességképpen jól láthatjuk a The Wall Street Journal által készített lenti grafikonon, hogy hogyan alakult a Skype nemzetközi forgalma 2005 és 2013 között:

mV3PCW4

Tavaly 214 milliárd percet beszéltek a Skype felhasználók egymás között, ami 36 százalékos növekedést jelent a 2012-es évhez képest.

Összességében érdemes tehát megjegyezni, hogy a kétirányú videóhívások természetesen működnek 3G/4G hálózaton, valamint Wi-Fi-n keresztül is, mind álló, mind pedig fekvő módban, azonban a HD minőséghez A7 processzorral rendelkező eszköz kell. Az alkalmazás egyedüli hibája, hogy sajnos még mindig órási mértékben fogyasztja az akkumulátort, ami valljuk be, az iPhone esetén igencsak probléma tud lenni, tehát erre jó odafigyelni használat közben.

A Skype legújabb verziója ingyenesen elérhető az App Store áruházban, a futtatásához pedig iOS 5.0-nál újabb verzió kell.

[appstore id=”304878510″]

[appstore id=”442012681″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Sziasztok, nekem azt irta ki mikor megnyitottam, hogy the newest verison of skype is only capable with unmodified devices. Persze ugyanúgy működik, de van valami jelentősége?

  2. Indítsd újra! először nekem is ezt írta ki, de már oké.
    Sokkal jobb, mint eddig.

  3. @T.Mark: Ősidők óta detektálja a jailbreaket a Skype. Az új verzió első indításakor egyszer figyelmeztet, utána nem. De tapasztalatom szerint JB-vel is tökéletesen megy. Már amennyire a Skype tökéletes lehet…

    Azt mikor csinálják meg, hogy megjegyezze, hogy csak az online ismerőseimet szeretném látni? Illetve azt, hogy ha offine-ba rakom, de nem gyilkolom ki, csak átváltok egy másik appra, akkor időről időre újra online lesz.

  4. Ha nem fut a háttérben a Skype alkalmazás akkor se hívni nem tudnak ,se üzenetet küldeni !
    Mit csináltam rosszul?
    Nem az a lényege ,ha nem fut a háttérben akkor is hallom ha csörög ?

  5. Sziasztok! Vettem egy Iphone 4-t 5.1.1 van rajta, hogy lehetne függetleníteni, mert külföldi a telefon? JB-t már rá tettem.

  6. @anduska
    Gy.i.k.
    Az iphone függetlenítése cikket keresd!

  7. ipad 4-nel nincs hd?

  8. Amennyiben bele birtad gyömöszölni az A7 es procit,akkor van… (cikk vége)

  9. nektek is “megnyílik magától”?
    gépen beléptem, és iphoneon is küld notit és az app is megnyílik, hiába lövöm ki MT-ban…

  10. Nekem meg nyílik de mikor be szeretnék lépni egyből kidob. Valakinek ilyen?


Add a Comment