CES 2014: vezeték nélküli lett a PowerMate Knob

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem hallottál még a PowerMate Knobról? Nyugi, én sem, pedig nagyon hasznos kis kiegészítő. De mit is tud?

powermate-3

Ez egy olyan beviteli eszköz, mely egyesíti a billentyűzet és az egér hasznos tulajdonságait, lehet vele görgetni és klikkszerű parancsokat kiadni. A legjobb az egészben, hogy programozható, azaz többféle funkciót is beállíthatunk rajta. iPodos kerékszerű körmozgással görgethetünk egy weboldalon belül vagy a hangerőt állíthatjuk fel-le vele. A gomb alján lévő kékszínű fény szintén több funkciót is mutathat. Fényességéből láthatjuk a CPU kihasználtságát vagy a hangerő nagyságát is. De a gomb megnyomására beállíthatóak úgynevezett shortcut parancsok is. Az előnyeit videó- és zeneszerkesztésben lehet a legjobban kihasználni.

Az eszköz egyetlen hátránya eddig az volt, hogy csak USB-n keresztül működött, tehát lefoglalt egy portot. Azonban a CES-en bemutatták a kifejezetten Mac-hez tervezett vezeték nélküli PowerMate Knobot.

powermate-bluetooth-1

Ez már 4.0-ás Bluetooth-on keresztül kommunikál a géppel, és tudja mindazt a jót, amit a vezetékes elődje tudott. Az ára 60 dollár és már rendelhető is. Az USB-s egyébként 45 dollárba kerül.

Jó kis cucc, egyszer lehet, hogy kipróbálom 🙂

powermate-bluetooth-2

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!