fbpx Skip to content

IMG_0175

Ugyan itt a blogon már írtunk a Pebble-ről, azonban azóta lassan több mint fél éve használom már ezt az okosórát. Pár órával ezelőtt a Pebble fejlesztő csapata bemutatta új verziót, a Pebble Steel-t. Míg a fenti képen a régebbi Pebble-t láthatjátok, addig az új így fog kinézni:

BdUZqs5CEAAIxKS.png-large

Sőt! Nem is egy, hanem rögtön háromféle változatban, vagyis pontosabban kettő, de háromféle szíjjal. Érkezik szép szálcsiszolt, rozsdamentes acélszürke változatban, és komorabb tekintélyes matt feketében. Természetesen ehhez mérten a szíjak is ugyanúgy rozsdamentes acélból készülnek, illetve a szürke kivitelhez kérhetünk fekete bőr szíjat is. Az új Pebble már Gorilla Glass üveget asznál, ami sokkal kevésbé karcolódik, illetve javították a töltöttség kijelzését egy LED segítségével. Többek között a gombok is rozsdamentes acélból készülnek, és a töltő része továbbra is mágnes segítségével csatlakozik.

Pebble Steel-3qtr-trio

Az új Pebble természetesen továbbra is vízálló és 3-7 napig képes minket kiszolgálni egyetlen töltéssel. A hamarosan megjelenő 2.0-s firmware magával hozza a Pebble Store-t is, mellyel a 300.000-nél több készüléktulajdonos több millió watchface, vagyis óradizájn és alkalmazás közül választhat a közeljövőben. Természetesen ezek az alkalmazások mind a régi, mind az új készülékre elérhetőek lesznek.

Pebble Steel-Pebble and Pebble Steel

A Pebble jelenlegi készüléke természetesen nem annyira elegáns, mint az új, azonban manapság már olyan 25-35.000Ft-ért beszerezhető és persze bármilyen szíj, vagy adott esetben fólia rárakható, ahogy az legelső képen az enyém is alapjában véve fekete lenne.

A Pebble egyébként nagyon okos óra, ahogy fentebb írtam már rengeteg alkalmazás elérhető rá, és ez az, ami a Pebble-t annyira sikeressé teszi. Ugyan az alap változat nem annyira szép, de tudása miatt számos területen hasznát vehetjük, amiről tényleg szeretnék majd később egy komolyabb bejegyzéssel is szolgálni.

Azt szokták mondani, hogy óra egyfajta személyiséget tükröz, már nem a funkció, hanem a divat diktálja viselését. A Pebble új, Steel változata most a funkciót és a divatot próbálja egyesíteni, reméljük sikerül majd nekik! 🙂

Pebble Steel - Brushed Stainless Comp Keys Pilot

getpebble.com

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Na ez tuti kell nekem!

  2. És az ujnak mennyi lesz az ára?lehet ezt már tudni?köszönöm előre is!

  3. 250USD (?)

  4. Eddig azt gondoltam, hogy az okosóra az már túl sok lenne. DE ezt látva elgondolkozom rajta, pláne ha még az Apple ezt is felül múlja a saját órájával !!!
    Azt hiszem idén lesz egy pár olyan kütyű ami újabb őrületet vált ki az emberekben. : )

  5. Ennek több értelmét látom, mint a csuklópántnak/karkötőnek.

  6. Hát jobb mint a Samsung Gear!

  7. Most akarom! 🙂

  8. en a geart hasznalom de lecserelem ha lesz mar kaphato…

  9. Szines kijelzovel elfogadnam 🙂

  10. @dnp: neked lényegtelen azt is fikáznád.

  11. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  12. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  13. Egyáltalán képes helyettesíteni azokat a karkötőket amik pl az UP- hoz is kellenek?

  14. Gratulálok a cikkhez!1.osztályú írás!
    Az óra is király,remélem hamarosan elérhető lesz!
    Üdv Mindenkinek!

  15. @Szanya: Az a helyzet hogy az iPhone 5s motion processzornak hála már UP sem kell, de ettől függetlenül képes. Van már a 2.0-s béta firmware-re ilyen alkalmazás ami nézi mennyit mozog a Pebble 🙂

  16. Sziasztok! Van egy olyan rossz tapasztalatom mi szerint Kanadában rendeltük az órát kanadai kártyával a getpebble.com oldalról. A kártyáról az összeg le lett vonva azonnal, pedig az oldal szerint csak akkor terhelnek ha szállításra kész a csomag, majd a bank telefonált hogy a cég egy csaló oldal és azóta is folyamatban van a pénz visszaszerzése. Más is járt már így, vagy csak a bank spirázza túl a dolgokat? A lényeg hogy sajnálatos módon nem tudok hozzájutni az órához.

  17. @shake: biztos vagy benne, hogy az összeget nem csak zárolták, hanem le is vonták? a zárolásos megoldás általános dolog, azért zárolják az összeget előzetesen, hogy amikor tényleg terhelnék, akkor ne dobja vissza a bank azzal, hogy nincs a kártyán a kért összeg.

    a getpebble.com az a hivatalos oldal, de az esetleg elképzelhető, hogy mondjuk a routeredben módosította egy kártevő a DNS-beállításokat, így a webcím nem a hivatalos oldalt, hanem esetleg annak egy másolatát töltötte be. a rendeléskor biztos kaptál egy rendelési azonosítót, az alapján a pebble-nél biztosan utána tudnak nézni, mi a helyzet, és ha ők visszaigazolják, akkor csak a bank volt túl óvatos – bár ez utóbbi nem feltétlen baj.

  18. bocsi ezt nem ide kéne irnom de nincs hova, a főoldalon bal oldalt eddig ott voltak a napi új hirek..most az hova tűnt?
    Tök jól láttam, hogy van-e valami napi érdekesség, igy hogy lássam?

  19. @hemo: hibát okozott a plugin, hamarosan vissza rakjuk, türelmedet kérjük.


Add a Comment