fbpx Skip to content

A Tank Domination HD nevű játékot Oroszország egyik legnagyobb szoftverkészítő cége, a Game Insight mutatta be a Live Mobile! Európai Mobil Találkozón még novemberben. A Game Insight eredetileg a My Country játéksorozatáról lett ismert, valamint tavaly már egy komolyabb alkotást is letett az asztalra a Dragon Eternity elkészültével.

IMG_0433

Akárcsak a Tanktastic és a World of Tanks, a Tank Domination is egy online játék, ahol 10 fő ellen, 10 különböző pályán harcolhatunk, ráadásképp pedig óriási választékkal rendelkezünk élethű tankok terén, ami megmagyarázza a játék 1,03GB-os méretét. A játék jellegzetes hangját pedig nem másnak, mint a világhírű színésznek és producernekMichael Ironside-nak köszönheti.

IMG_0451

Készülődés a harcra

Ugyanúgy, mint a Tanktastic, a Tank Domination is kizárólag csak online játszható, ahova regisztrálhatunk akár a Facebook vagy a Twitter profilunkat használva, de lehetőségünk van természetesen “hagyományos” regisztrációra is. Miután beléptünk, megérkezünk a saját személyes tank hangárunkba, ahol alaposan felkészülhetünk az előttünk álló nagy küzdelemre; vehetünk extra felszereléseket, tankokat, valamint továbbfejleszthetjük a meglévő kollekciónkat is. Minden valamire való tankos játék óriási méretű tank választékkal rendelkezik és ez az a pont, ahol a Tank Domination nem okoz csalódást, hiszen rendkívül élethű harci eszközökkel rendelkezik, amelyek pontos másolatai az eredeti amerikai, orosz és kínai harckocsiknak. Összesen 30 tank közül válogathatunk, amelyekhez több mint 700 féle lőszert vehetünk. A tankok négy különböző kategóriába vannak sorolva: könnyű (Light), közepes (Medium), nehéz (Heavy) és tüzérség (Artillery).

IMG_0452

A tank mérete természetesen befolyásolja annak sebességét, strapabíróságát és tűzerejét is – minél nagyobb, annál nehezebben esik el. A tüzérség (Artillery) egy különleges osztag, korlátolt mozgási és védekezési képességekkel, ugyanakkor jóval nagyobb tűzerővel bírnak, ezáltal elég nagy pusztítást képesek véghezvinni. Ebből kifolyólag egy “könnyű” kíséret szinte kötelező a tüzérség mellé, hogy életben maradjon.

IMG_0456

Összesen 30 szint érhető el a játék során, ahol a harmincadik szint egyenlő a teljes hozzáféréssel az összes tankhoz és felszereléshez. Alapesetben összesen három tankod lehet egyszerre, amelyek közül az elesettek egy rövid időre elérhetetlenné válnak. A későbbiekben azonban a játék saját pénzneméért, Warbucks-ért cserébe vásárolhatunk helyet a negyedik tanknak is.

IMG_0457

A csata

Az első nehézség számomra, amit nagyon meg kellett szoknom és nagyon sokat szívtam miatta, az sajnos nem más volt, mint az irányíthatóság. Bevallom őszintén, mivel nem vagyok nagy tank rajongó, ezért nagyon kevés előképzettséggel kezdtem el a játékot, amikor azonban megláttam a kezelőfelületet, magabiztosan vettem kezembe az irányítást a jól megszokott Moden Combat-os mozdulatokkal. Utólag beismerem, ez nagy hiba volt, mivel az irányítást teljesen a nulláról kell megszokni és egyáltalán nem könnyű! Egy ilyen irányítási nehézséget szeretnék kiemelni, ez pedig nem más, mint a késés. A tank célzóberendezése folyamatos és szándékos késésben van az irányítással szemben, azaz mikor azt hiszed, hogy most jól bemérted a célt, egy pillanat és már túl is ment. Ez rettenetesen idegesítő volt számomra. (De hát ki mondta, hogy tankot vezetni könnyű?! 😉 )

IMG_0455

A játék célja meglehetősen egyszerű: elfoglalni az ellenség zászlóját! A zászló elfoglalása az egész csapat feladata, ahol egy csapat 2-10 főből áll. A zászló akkor tekinthető elfoglaltnak, ha az ellenség tankja elég időt áll mellette anélkül, hogy lelőnék, vagy ha a teljes csapatot megsemmisítette az ellenség. Ugyanakkor tartsuk észben, hogy a tankok lassú járművek, valamit a tüzelési irány és a menetirány nem feltétlenül egyezik meg! Hidd el, ez a két alapvető szabály még nagyon sokat fog segíteni, ha elkezded a játékot.

Játék közben a tankok különböző töltényeket is használhatnak, amelyek mindegyike egyedi kárt okoz, valamint eltérő az újratöltési idejük is.

IMG_0454

Mi várható a jövőben?

A fejlesztők szerint a közeljövőben a játék új játékmódokkal fog bővülni, valamint orvosolni fogják azt a problémát is, hogy a játék jelenleg csak iPadre elérhető. Ha minden igaz megvalósításra kerül a party rendszer, valamint a játékon belüli chat is, elvégre is ez egy online csapatjáték, ahol rendes kommunikáció nélkül meglehetősen nehéz boldogulni.

Összességében számomra nem okozott óriási “katarzist” a játékélmény, bár ez lehet attól van, hogy nem vagyok nagy rajongója a tankoknak, ugyanakkor számomra az irányíthatóság valóban egy nagy fekete pont, de reméljük, ez csak az én esetemben volt így, és neked menni fog, mint a karikacsapás.

Tehát, ha egy kicsit is szereted a harckocsikat vagy csak kipróbálnál egy új játékot, mindenképp töltsd le, hiszen az alkalmazás INGYENESEN érhető el az App Store-ban. 

[appstore id=”663784112″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nem 1,03 GB a mérete, ez a verzió száma!
    A mérete 1,0 GB!

  2. Nem Modern Combat ? Mert a cikkben Moden Combat van.

  3. Nekem két beállítás sokat segített az irányíhatóságon. Az egyik a realisztikus tank mód (vagy mi) amikor a tank nem úgy irányítódik mint egy autó hanem úgy mint egy tank, vagyis képes helyben is megfordulni. A másik pedig a fixált löveg. Vagyis a torony a tankkal együtt fordul mindig, kivéve ha külön forgatjuk. Sokkal egyszerűbb így vezetni. Az is zavaró ha be van kapcsolva az a mód amikor az irányítást mindig átteszi oda ahol a kezünk hozzáér az ipadhoz. A lényeg az egyébként, hogy valahogy az ellenfél mögé kerüljünk, mert hátulról sokkal sebezhetőbbek még a nehéz tankok is. A tank és a játékos szintje is fejlődik. A tank szintjével együtt új alkatrészeket lehet kapni hozzá, de ha már minden lila akkor ott vége. Ahogy a játékos elért egy szintet őgy kerül új ligába. így fordulhat elő, hogy az előbb még csúcsragadozó tankunk egyszer csak átkerül egy olyan csatatérre ahol midenki erősebb. Na olyankor érdemes átváltani a bujkálós bekerítős, hátlról megtámadós majd eltűnős módra. A kis tankok sebességelőnyét ki kell használni. Az álcázás is sokat segít. Jó kis játék, sok időt el lehet vele verni.


Add a Comment