fbpx Skip to content

Néhány nappal ezelőtt Tim Cook egy meglehetősen hosszú levelet küldött az Apple jelenlegi alkalmazottainak számára, amelyben megköszöni az egész éves munkájukat, valamint utalásokat tesz a következő évre vonatkozóan – írja Mark Gurman, a 9to5mac szerkesztője.

screen-shot-2013-12-22-at-11-45-06-am

Tim kiemeli, hogy a mostani ünnepeknek köszönhetően több tízmillió új felhasználó tapasztalhatja meg, hogy milyen is az Apple termékeit használni, milyen csodálatosak és varázslatosak a mindennapok során. Cook említést tesz az új Mac Pro gyártási folyamatáról, amelyet most már az Egyesült Államokban hajtanak végre, valamint hangsúlyozza, hogy az Apple 2013-ban több tízmillió dollárt adományozott jótékonysági célokra olyan szervezeteknek, mint a Vöröskereszt, akik a tájfun által sújtott Fülöp-szigeteken segédkeztek. Az Apple továbbra is a legnagyobb támogatója a Product(RED) alapítványnak, amelyhez idén Jony Ive kiváltképp hozzájárult egyedi tervezésű termékeivel.

macpro_red

Cook a levélben részletesen végigmegy 2013 legfontosabb eseményein, az iOS 7 és az iPhone 5s bejelentésén, az OS X Mavericks-en, az új iPad Air és a Retina kijelzős iPad mini, valamint az új Mac Pro bejelentésén. A jövőre vonatkozóan Tim elárulja, hogy nagyon “nagy tervekkel” készülnek, amelyeket szerinte imádni fognak a felhasználók, azonban ennél konkrétabb tényekkel sajnos nem szolgálhatnak. Ugyanakkor egyes források szerint az Apple egyidejűleg fejleszt egy fitnesz szenzorokkal felszerelt “okos órát” és egy új Apple TV-t is. Amit viszont szinte biztosra vehetünk, hogy 2014-ben is kapunk új iPhone-okat, iPadeket és MacBookokat, amelyeket már nagyon kíváncsian várunk.

A levél zárórészében kellemes ünnepeket kíván a dolgozóknak és kifejti, milyen hálás nekik, amiért ilyen kitartóan és eredményesen dolgoztak egész évben, és büszke, hogy ő is közéjük tartozhat.

Screen Shot 2013-12-29 at 16.14.43

A teljes levél itt olvasható:

(Kedves) Csapat!

 A mostani ünnepi időszaknak köszönhetően több tízmillió ember tapasztalhatja meg a világ összes pontján, az élet minden területén, hogy milyen is egy Apple terméket először használni. Ezek a pillanatok a meglepetés és a megkönnyebbülés pillanatai és ezek a pillanatok nem valósulhatnának meg nélkületek és a kemény munkátok nélkül. Miközben mindnyájan készülődünk, hogy együtt ünnepeljünk a családjainkkal, szeretnék megállni egy pillanatra és visszatekinteni, hogy mi mindent értünk el együtt az elmúlt évben. 

Először is sikerült olyan termékeket bemutatnunk, amelyek a legjobb termékek a saját kategóriájukban, ezáltal megmutatva az innováció szélességét és mélységét az Apple-nél. Kiterjesztettük a piacvezető pozíciónkat az okostelefon piacon az iPhone 5s és az iOS 7 segítségével, valamint egy rendkívül ambiciózus projekt keretén belül ingyenesen elérhetővé tettük az új OS X Mavericks-et, bemutattuk az új iPad Airt és a Retina kijelzős iPad minit és ezen a héten elkezdtük kiszállítani a Mac Pro számítógépeket az Austinban (Texas) található gyárból. Mindemellett elértük az 50 milliárdodik letöltést az App Store-ban – a mérföldkövet, amelyet eddig még senki sem ért el, nem hogy még ilyen gyorsan. 

Együtt megmutattuk a világnak, hogy az innováció az Apple-nél túlmutat a termékeinken és kiterjed arra is, ahogyan működünk, végezzük a dolgunkat és ahogyan visszahatunk a környezetünkre. Ebben az évben az Apple több tízmillió dollárt gyűjtött és adományozott olyan fontos jótékonysági kezdeményezéseknek, mint a Vöröskereszt, akik a tájfun által sújtott Fülöp-szigeteken élőket támogatják. Továbbra is a legnagyobb támogatói vagyunk a (PRODUCT)RED-nek, segítve a Nemzetközi Alapot az AIDS elterjedése elleni küzdelemben Afrikában. Néhány héttel ezelőtt Jony Ive egy példátlan erőfeszítést tett annak érdekében, hogy pénzt és figyelmet vonzzon az AIDS elleni harcra.

És végezetül az Apple kiállt azért, amit igaznak és helyesnek hitt. Tudjuk, hogy az egyenlőség és a különbözőség még erőteljesebbé teszi a vállalatunkat és a társadalmunkat, ezért sürgettük az Egyesült Államok Kongresszusát, hogy támogassák a munkahelyek védelmét a szexualitáson és a nemi identitáson alapuló diszkriminációval szemben. Szintén kiemelt figyelmet szentelünk számos környezetvédelmi kezdeményezéshez való hozzájárulásunknak, amelyeket a jövőben még inkább növelni fogunk. 

Sok tervünk van 2014-re, amelyeket már alig várunk, beleértve néhány igazán nagy tervet, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a vásárlóink imádni fogják. Rendívül hálás vagyok, amiért mellettetek állhatok, amint az innovációinkkal az emberi lét legmélyebb értékeit és legmagasabb törekvéseit szolgáljuk. Úgy vélem, én vagyok a világ legszerencsésebb embere, amiért lehetőségem adódott ennél a remek vállalatnál veletek együtt dolgozni.

Kellemes Ünnepeket,

Tim

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Az a baj, hogy Cook mindig túloz, egy sima iPhone termékfrissítésre is úgy hivatkozik mintha egy nagyon új terméket (mint anno a legelső ipod vagy iphone) jelentene be a cég.

    Én már nemnagyon hiszek neki, hogy lesz új termékkategória. Legalább pozitívan csalódok.

  2. Lassan változtatni kell valamin, mert előbb-utóbb ki fog durranni az iPhone lufi! Én imádom a 4s-emet, de pl, az 5s-nél már abszolút nincs meg az az instanget flash, ami mondjuk a 3gs-em idején megvolt, mikor megjelent a 4s Jó lenne, jó lenne, de nem töröm magam annyira, hogy váltsak, a 4s is bőven kiszolgál még.. Egyszerűen csak a kötelező hardverfrissítést végzik, semmi mást. Vagy nyitni kéne, mondjuk azzal kapcsolatban, hogy legalább a felhasználok választhassanak, hogy melyik oprendszert akarják használni, vagy komolyabb változásokra lesz szükség.

  3. @totopad: Főleg a végén a szívemből beszéltél. Legalább az oprendszer választását hagynák rám. Főleg ha már jóval 150.000 fölötti cuccot megveszek, hadd döntsem én el, hogy melyik oprendszer szimpatikusabb és kényelmesebb nekem. Egy 5S 64GB jóval 250.000 fölött van, azaz több mint negyed millió, és akkor a heteshez vagy láncolva. Igaz, az 5S már villám, 64 bites, lehet nem is akarnék downgade-elni. De mondjuk a 4S-emre lehet inkább hatos rendszert tennék, sőt, lehet szívesen visszatenném a jó öreg 5.1.1-et. Most aztán majd jönnek, hogy “De hát a frissítések értem vannak, az én érdekemben! Sok app már nem is megy hatos, sőt hetes alatt!” Próbáltak már meggyőzni erről. De az z a helyzet, hogy mindezt ezt én is tudom. De ha ennek ellenére is szeretném az 5.1.1-et? Ha annyira szerettem, hogy ezért akár le is mondanék jó pár új alkalmazásról? Szerintem ez nem fair. Kicsit olyan, mintha most mondjuk leformáznád a PC-det, és onnantól a Microsoft nem engedné visszarakni a jól megszokott WIN7-edet, csakis a WIN8-at. Igaz, a Windows nem ingyenes, az iOS ingyenes. De akkor is.

  4. Kíváncsian varom az Uj Iphonet,az uj ios 8at….

  5. uj iphonet annyira nemis, i5st nem szeretnem egy ideig lecserelni. de ios frissites johetne

  6. Azon gondolkozom, h az Apple L gondolkodott-e azon, amin én gondolkodom?? Meg mások is?
    Vegyük az i5öst. És nézzükeg a sebességét, szerintem nagyon rendben van. Itt már 1 olyan hardver van, ami kellően erős játékok és az op rendszer megfelelő sebességel való futtatására.. Az 5c-ről nem is beszélve!! Itt van az első "HIBA" az Apple részéről… Ugyanis 1 évvel fiatalitotta az i5 hardverét.. Itt jön a csavar!!! Ha megnézzük a trendet, az van, h az új készülékkel mindig lassúl az 1el régebbi cucc.. Nondolom nem véletlen! A hiba amit az Apple saját maga ellen követett L az, h az 5c nem lassúlhat, mert akkor amiatt bukta.. Tehát öngólt rúgott magának az Apple ezzel. Röviden, mi fogja majd indokolni a későbbiekben azt, h készüléket válts? Szerintem sokaknak nem fontos a kamera és 1ébb "korszakalkotó" dolog miatt váltani. Itt csak a kényszerített lassúlás oldja meg.. Mint pl i4 esetén.. De i5 esetén már nem indokolt egy ilyen váltás. Elméletben!! Az i5 olyan hardver- al rendelkezik ami szerintem a legmodernebb rendszereket is "kezelhetné" a későbbiekben, akadáls mentesen, megfelelő "élményel" ahhoz, h élvezd a telefont! Kíváncsi leszek, milyen ürügyel fogják majd az Apple-nél megoldani a váltást…. Majd kiderül!

  7. Srácok,
    Az a gond, hogy mindenkinek nagy a szája csak senki nem igazán ért hozzá..
    Büdös nagy munkaerő kell ahoz, hogy a telefonra mondjuk vissza lehessen tenni a régebbi szoftvereket.
    Arról már nem is szólok, hogy akkor el kell tárolni a velük még kompatibilis szoftvereket.

    Nomeg ott van azis hogy tulajdonképpen az android még kb 10 év múlva sem fog ezen a színvonalon tartani, pont azért mert minden szar hardware-ra rá lehet tenni..

    Szerintem nem kell foglalkozni igéretekkel, hanem majd "meglepődünk" ha hallunk róla..

    Jódolgunkban már nem is tudjuk, hogy mire fröcsögjünk..

    Ja és a termékek árában bem csak a hardware van, hanem a szoftware (feedback-el


Add a Comment