fbpx Skip to content

Ahogyan fejlődik az iPad, úgy szépen lassan egyre felkapottabbá válik vele együtt az iPaden történő művészi alkotások létrehozása, legyen szó rajzolásról, videoklipek készítéséről vagy akár zeneszerzésről. Már eddig is volt rá példa, hogy valaki a saját ujjával festett képeket az iPaden, azonban amit Kyle Lambert alkotott, az igencsak megdöbbentő.

morgan-freeman-ipad-painting

Kyle Lambert szerint az iPad nem csak tartalomfogyasztásra – hírolvasgatásra és filmnézésre – kiváló, hanem arra is, hogy mi magunk hozzunk létre rajta tartalmat. Ezt az állítását bizonyítja az általa elkészített Morgan Freeman portré is, amit egy iPad Air és a Procreate nevű alkalmazás segítségével készített, 285 ezer ecsetvonással több, mint 200 óra alatt.

Az alábbi videón remekül látszik lépésről lépésre, hogyan is jött létre a világ legvalósághűbb, iPaden készített portréja:

Érdemes még megtekinteni YouTube-on Lambert portfólióját, hiszen számtalan kíváló alkotása van már, azonban tény, hogy a legutóbbi sikerült a legélethűbben.

adf186e6ff49f301cf78e63163cb489e

Véleményem szerint fantasztikus, hogy mit tudnak kihozni egyes művészek az iPadből, és ilyenkor mindig elgondolkodik az ember, hogy ugyanazt az eszközt használják, mint mindenki más, számunkra is elérhető ugyanaz az alkalmazás, miért is ne kezdjen el ezzel az ember kicsit komolyabban foglalkozni.

Viszont mikor elkezdünk vele foglalkozni, akkor fogjuk tudni csak igazán értékelni ezeket az alkotásokat. Akit bővebben érdekel Lambert véleménye a kreativitásról és az iPaden való alkotásról, azoknak inspirációként ajánlom a 2011-es Macworldön tartott prezentációját:

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Ugyanazzal a papírral és ceruzával se tudsz ugyan olyat alkotni, mint egy művész 🙂

  2. Kamu!!! 🙂

  3. Szerintem is csak átverés. Jó videó trükk…

  4. Procreate reklam…

  5. LOL…Mitől lenne kamu? Most mennyivel másabb ez, mint amikor digitális táblán (pláne monitoron) rajzol valaki a hozzá tartozó tollal. Érdekes, hogy azoknál a digi festményeknél senki nem kérdőjelezi meg, hogy kézzel rajzolt-e. Ha megfelelő a rajztudásos, csak idő és türelem kérdése, hogy milyen igényes lesz a végeredmény. Egyébként youtube-on rengeteg ilyen videó van, csak keressetek rá az “iPad painting”-re. Az is mind kamu?

  6. Minden kamu. Még a valóság sem igazi.

  7. Én arra gyanakodtam, hogy az eredeti fotót lépésről lépésre lebutították egy szoftverrel, tehát igazából pont fordítva történt a folyamat, mint ahogy láttuk. Persze akár lehet valódi is, ebben az ecsetben le a kalappal! 🙂

  8. Szerintem is vissafelé készült. Egy fénykép lett folyamatosan elmosva. A bizonyíték talán a fülbevaló, ami már a legelején ( vagy inkább legvégén) is teljesen kidolgozott, fénylik, tükröződik. Pont azért, mert szinte mellékes, csak legvégül került elmosásra. Ki dolgozná ki egy valódi festményen legelőször pont ezt, még a szemek és az arc lényeges elemei előtt?


Add a Comment