fbpx Skip to content

Még tavaly ősszel, az iPod touch 5. generációjával promózták a fejlesztők a Clumsy Ninja nevű játékot, amire végül is több mint egy évet kellett várnunk, hogy mi is kipróbálhassuk.

clumsyninja4 clumsyninja1

Rengeteg külföldi oldalon láttam, hogy foglalkoznak ezzel a játékkal, ezért úgy gondoltam, nekem is ki kell próbálnom – de bárcsak ne tettem volna… Általában olyan játékokról írok csak, amiket valamiért érdemesnek tartok a letöltésre és tényleg tudom ajánlani nektek, hát a Clumsy Ninja-nál nem így van. Tíz perc játék után annyira felhúztam magam rajta, hogy nem is hagytam neki újabb esélyt, töröltem egyből, nagyon felidegesített.

clumsyninja2 clumsyninja3

A játék lényege, hogy egy ügyetlen (=clumsy) ninja tanítványból egy félelmetes harcost neveljünk. Mivel elég ügyetlen, ezért a többi tanítvánnyal együtt nem tud edzeni, így egyedül kell vele foglalkoznunk és megtanítanunk mindenre, amitől a legjobb ninja lehet.

Kicsit bugyuta az egész játék: van olyan, hogy meg kell csikiznünk a hasát és ettől nagyjából úgy viselkedik, mint egy macska, vagy lufikat kell a végtagjaira aggatni és így reptetni, vagy éppenséggel trambulinon gyakorolni az ugrásokat. Én nagyjából eddig jutottam, de ahogy láttam, lehet még más felszereléseket is vásárolni a kis ninjának, hogy egyre jobb és jobb legyen. Vannak különböző feladatok, amiket el kell végeznünk, és ezekért tapasztalati pontot (ezzel tudunk szintet lépni) vagy pénzt kapunk (ebből tudjuk az új felszereléseket beszerezni). Egyetlen dolog volt a Clumsy Ninja-ban, amiről őszintén tudok jó szót szólni, az pedig a grafika, mert az tényleg gyönyörű lett, de a pozitívumok számomra itt véget is értek.

Hogy kinek tudnám ajánlani? Őszintén? Senkinek. Na jó, vannak, akik imádják az ilyen nevelgetős játékokat, nekik biztosan be fog jönni a Clumsy Ninja is, de én úgy vagyok vele, hogy ha valamit nevelgetni akarok és nem valódi élőlényről lenne szó, akkor inkább előkeresem a régi tamagocsim és inkább azon kezdek el nevelgetni egy kis dinót.

Attól még, hogy nekem nem tetszik, igazából egy igen komoly fejlesztés áll a játék mögött, amiért le a kalappal a fejlesztők előtt, igazán sok mindent tudunk a ninjával csinálni és még érzelmei is vannak, szóval tényleg volt vele munka. Aki szereti az aranyos, cuki játékokat (legalábbis az App Store-ban az értékelések nagy részében ez a két szó szerepel), az töltse le nyugodtan: vagy a játék függője lesz, vagy ugyanúgy csalódni fog, mint én.

A Clumsy Ninja ingyenesen letölthető az App Store-ból, de In-App Purchase tartalmakkal is rendelkezik, és futtatásához minimum iOS 5.0 szükséges.

[appstore id=”561416817″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

28 Comments

  1. “Tíz perc játék után annyira felhúztam magam rajta, hogy nem is hagytam neki újabb esélyt, töröltem egyből, nagyon felidegesített.”

    hány játékkal voltam már így… 😀 😀 😀

  2. A legjobb tamagocsi játék, amit eddig láttam. Zseniális a grafika és az animációk, nagyon jók a karakterek, pár napig (pár óránként 5-10 percre) leköti az embert. Aztán persze törölhető 🙂

    Költeni nem érdemes rá szerintem.

  3. Én pedig ciki ide vagy oda, teljesen jól elszórakozom vele (így 39 évesen). Nagyon jól meg van csinálva a grafika, ötletes az egész játék. Ennyi erővel az Infinity Blade összes részét le lehet húzni, mert az is nevelgetős Tamagochi játék.

  4. Ezzel en is igy vagyok. 42 evesen nagyon tetszik a grafika es eldontottem hogy vegig is fogom csinalni ami persze tobb honapot is jelenthet, de a grafika karpotol mindenert. Iszonyu szep es aranyos jatekrol van szo. Persze ha valaki olyat keres ahol lovoldozni kell es iszonyu robbanasokat akar latni az nem ez a jatek. Ez olyan hogy jokat lehet nevetni rajta ahogy meg kell csiklandozni a hasat es kuncog, vagy amilyen esetlenul nez ki amikor log a lufikon vagy akar egy jo nagy hajitas utan hogy esik le a haztetorol… Mivel ingyenes, mindenkeppen meger egy ora (vagy akar tobb het) jatekot is..Szerintem…

  5. Szerinten jo

  6. Én nagyon rá vagyok kattanva. Egy hete se nyomom, de már 26-os levelen vagyok.

  7. én is nehezen teszem le a 26 éves korom ellenére : D szórakoztató szerintem

  8. Hát szerintem ez valami iszonyat aranyos 😀 leköt, ha csak ideiglenesen is. A mozgás animációja tényleg nagyon jó lett 🙂

  9. Arról tájékoztatni, hogy megjelent, kicsit késői cikk.
    Ennyire lehúzni egy játékot ami brutál mennyiségű "ötcsillagot" kapott …

  10. @Lusta: ez a cikk nem arról tájékoztat, hogy “megjelent”, arról találhatsz kétmondatos “cikkeket” bárhol, itt Hori kolléga ki is próbálta.

    az ízlésről felesleges vitázni, neki nem tetszett, így leírta, hogy neki nem tetszik. megesik, ő a cikk szerzője, megteheti, hogy leírja, ha nem dobott tőle hátast.

  11. Ha nincs pénzetek egy hozzáértő játékújságíróra akkor legalább ne ilyen dilettáns csőcselékre bíznátok a cikket. Ez nektek teszt? Tíz percet játszott és törölte ez a szerencsétlen?! Legalább annyira tisztelné meg a készítőket, hogy normálisan leteszteli. Menjen az ilyen angry birds-et tolni…

  12. Ezt a cikket azert nem kellett volna kirakni… ennek a kreaturanak fakocka kell nem iphone jatek.

  13. Fozni sem tudok, de attol meg meg tudom mondani mi az ami szar 🙂

  14. @dnp: a nem konstruktív kritikának semmi értelme. ahhoz nem kell nagy tudomány, hogy leírd, hogy “hát ez szar”…

  15. Annak sincs ertelme, hogy van egy adott jatek, amivel szinte mindenki tok jol elvan, erre jon egy 2 bites gyerek es lehuzza a picsbe, mert mert neki nem jon be. Ha csondben marad jobban jart volna. Mi is. Csak ennyit akartam.

  16. @dnp: mint írtam, a cikk szerzője azt ír (bizonyos korlátokon belül), amit akar, elvégre az ő cikke. ha az ő véleményével bárki nem ért egyet, az megesik, elvégre ízlések, és pofonok, de ha bárki ennyire tudja, mit kellett volna erről a játékról írni, akkor ragadja meg az alkalmat, mert az ilyen “hát ez szar” véleményt bárki le tudja írni, nem nagy tudomány.

  17. Hihetetlenül le tud kötni és nagyon jópofa szerintem a játék 😀 sajnálom hogy neked nem tetszik 😀

  18. Értem én hogy bárki írhat cikket, de megválogathatnátok hogy miket publikáltok, mert az ilyennel inkább csak lejáratjátok az oldalt szerintem.
    Ha a játék értékelését megnézitek akkor sejthetitek hogy ilyen kommentek lesznek.

  19. @Njoci: egy cikk szerzője azt ír (bizonyos korlátokon belül), amit akar, elvégre az ő cikke. ha az ő véleményével bárki nem ért egyet, az megesik, elvégre ízlések, és pofonok. nem a kritikával van a gond, hanem az értelmetlen, nem konstruktív, pár szavas “ez szar” cíművel.

  20. Jadeye. A cikk címe: "Megjelent …".
    Gondolom ezek után kiegyezhetünk abban, hogy van valami bibi. Nagyon is megértem azt ha valakinek egy ilyen játék nem tetszik, de aki azt mondja, hogy a körte finom, az alma viszont szar, az egy korlátolt bunkó.

  21. Jadeye, aki itt egyszerűen szarozott az a cikk írója!!!
    Te meg azokat hordod le, akik nem konstruktív kritikát fogalmaznak meg?! Kontsruktív kritika egy szarozó cikkel kapcsolatban?!
    Az már nagy teljesítmény lenne 😉

  22. Örülök, hogy mindenkinek sikerült témánál maradnia. Én örülök, hogy megjelent itt ez a cikk, különben nem találtam volna rá erre a játékra. 1 órát játszottam vele eddig, tehát ha nem rakják ki ide ezt a cikket, akkor most 1 óra önfeledt szórakozástól szabadítottak volna meg. 🙂 a játék jó, ízlések és pofonok, hogy kinek – mi tetszik. Az pedig, hogy ezen vitáztok, hát ….. a játék aranyos és ideig – óráig szórakoztató is, tök mindegy, hogy mikor jelent meg…

  23. @Lusta: “A cikk címe: “Megjelent …”. Gondolom ezek után kiegyezhetünk abban, hogy van valami bibi.”
    tehát akkor ez alapján ha egy cikk címében szerepel az, hogy valami megjelent, arról maximum kétmondatos, esetleg letöltési linkkel ellátott tényközlésnél többet nem lehet írni. oké…

    itt akkor elkövettük azt a hibát, hogy a másutt megszokott kétmondatos tényközlés helyett ki is próbálta az appot a cikk írója, és le merte írni a véleményét, hogy neki nem tetszik – ugyanakkor aki szereti az ilyeneket az töltse le bátran. mi kérünk elnézést, ha ez benned ekkora feszültséget keltett.

    de akkor most a szarozás kapcsán pár megjegyzés – “aki itt egyszerűen szarozott az a cikk írója!!!”
    kérlek, másold be a cikkből az(oka)t a rész(eke)t, ahol a cikk írója szarozott! én azt látom, hogy a saját véleménye alapján:
    – “Kicsit bugyuta az egész játék”
    – “Hogy kinek tudnám ajánlani? Őszintén? Senkinek.”
    ezekben én sehol nem látom azt a szót, hogy “szar”. te igen?

    amellett ezeket is leírta:
    – “Attól még, hogy nekem nem tetszik, igazából egy igen komoly fejlesztés áll a játék mögött, amiért le a kalappal a fejlesztők előtt”
    – “Aki szereti az aranyos, cuki játékokat […], az töltse le nyugodtan”

    a konstruktív kritika kapcsán: olvasd vissza a hozzászólásokat. ha ezek szerinted konstruktív kritikát fogalmaznak meg, akkor szerintem hagyjuk is…

    de ahogy írtam, tessék, ha ennyire tudod, mit kellett volna erről a játékról írni, akkor ragadd meg az alkalmat: http://szifon.com/2012/07/20/vendeg-bloggerek-tietek-a-terep/

    az ízlésről meg felesleges vitázni, neki nem tetszik a játék, ennyi. ha szerinted ez az év játéka, akkor írj róla egy cikket, és kitesszük.

    (mondjuk abban is biztos vagyok, hogy ha meg épp pozitívan írtunk volna a játékról, akkor meg az lenne, hogy “ez jó játék? de hát ez egy…! erről ilyen ajnározós cikket írni? pff…”, stb. láttunk már ilyet is.)

  24. @Jadeye: Nehéz a kritikus dolga, mert objektíven kell hozzáállni a termékhez, legyen az film, játék, vagy akár egy tablet. De egy valamit nem szabad tenni: felületesen véleményt alkotni. Az előttem szólók azon akadtak ki, hogy hogy lehet 10 perc próbálgatásból megítélni egy játékot. Rendben van, nem az évszázad játéka, mint ahogy az Angry Birds sem érdemel meg ekkora felhajtást – szerintem. De ahogy az AB is tipikus casual game, 2-3 percnyi szórakozással, a címben említett játék sem órákon át tartó nyomkodásra készült. A Naturalmotions régebbi játéka, a My Horse is hasonló nevelgetős (tamagocsi típusú) app, és ez az újabb sok tekintetben hasonlít hozzá. Vannak, akiknek nem jönnek be ezek a típusú game-ek, azok értelemszerűen nem fogják élvezni a dolgot. De ha már írni szeretnének róla, akkor azért kicsit jobban bele kellene mélyedni, még ha nem is játsszák végig. Szerencsére ez csupán egy blog, ahova mindenki szabadidejében ír ellenszolgáltatás nélkül, így ha egy ilyen (flame jellegű) írás megjelenik, annak nincsen különösebb következménye. Kivéve persze az elégedetlenkedő kommenteket. Az ezen való felháborodásod azonban teljesen értelmetlen. Mivel fenntartjátok az átszerkesztés jogát, a 2. és 5. bekezdést nyugodtan ki is hagyhattátok volna belőle, azok nélkül sokkal emészthetőbb lenne mindenki számára.

    A játékot egyébként én is letöltöttem, kipróbáltam. Az óvodás gyerekeim majd’ halálra nevették magukat a kis ninja esetlenkedésén, jobban tudtak azonosulni a karakterrel, mint a lovakkal. Ha épp van egy kis időm ránézni, akkor gyűjtöm a pénzt benne, hogy minél több dolgot tudjak nekik mutatni. De ha lesz JB a 7-es iOS-re, akkor egy percre sem fogom magamtól elővenni (miután egy fél óra alatt végigvittem korlátlan pénzzel). 🙂 Ami nagyon bosszant az az, hogy nincs felfüggesztett üzemmódja, mindig meg kell várni a (nem túl rövid) betöltést ha valamiért visszalépsz a springboardra, vagy futtatás közben elaltatod az eszközt. Ezen kívül ha bármit futtatok mögötte (pl. TuneIn rádió), játszhatatlanságig belassul (iPad 2).

  25. @rgbx: nem a kiakadással van a baj – hiszen nem érthet mindenki egyet egy cikk tartalmával, hanem a kiakadás milyenségével. ha megnézed, durván sértő elégedetlenkedésről van szó. ha meg valamiről pozitívan írunk, akkor azonnal az van, hogy mert le vagyunk fizetve, meg hogy akkor miért nem tüntetjük fel, ami szerintük fizetett cikk, mert minden PR, stb. vannak olyanok, akiknek soha semmi nem elég jó – persze vendég blogger cikket ilyenkor egyik elégedetlenkedő sem ír valamiért, hiába nyitott a lehetőség évek óta.

  26. @Jadeye: Az emberek 90%-a csak tartalomfogyasztó, a maradék ha el is jut az írásig, főleg csak kommentel, és kevesebb, mint 1% képes 30 összefüggő mondatot leírni valamiről. Szóval utópia azt feltételezni, hogy mindenki képes publicisztikát rittyenteni a kisujjából. Véleménye viszont lehet, és a véleménynek nem kötelező konstruktívnak lennie. Ez az írás pedig (a fentebb említett két bekezdés miatt) elég erősre sikerült ahhoz, hogy hasonlóan magvas véleményeket váltson ki. És még egyszer: nem azzal volt a baj, hogy nem tetszett neki a játék, hanem ahogyan ezt leírta. Mindenesetre legalább Te kiteszel magadért, ha a kritika szintje is elérné a “customer care” szintjét, akkor nem is lenne miről beszélni. 🙂


Add a Comment