fbpx Skip to content

Nagyon sokféle külső akkumulátor érhető el manapság az iPhone és iPad készülékekhez. Tulajdonképpen a kínálat miatt szinte alig lehet kiemelkedni egy új termékkel, illetve bárki találhat számára megfelelő minőségű és kapacitású akkumulátort.

Többféle külső akkumulátorral is találkozhat az ember, vannak például tokként és akkumulátorként is funkcionáló hátlapok, alulról csatlakoztatható gyors töltők, vagy adott esetben különálló, külső akkumulátorok, melyekből kábel segítségével nyerhetünk plusz energiát. Egyszóval számtalan lehetőséggel, mérettel, kapacitással találkozhatunk. Pár hete azonban találkoztam a Tankkal!

Front-View

A SwitchEasy nevű cég gyártja a “TANKS” névre keresztelt külső akkumulátort, mely 6000mAh-ás. Ez azt jelenti, hogy négyszer képes feltölteni teljesen az iPhone 5-öt, és hajszálnyival kevesebbszer, 3,8-szor az iPhone 5s-t. Nekem kifejezettem tetszik a külsője, tényleg olyan, mintha egy kamion tankja lenne, és ráadásul nagyon kényelmes műanyag és gumi borítással van ellátva. Középen 1db gombot találunk, mellyel ellenőrizhetjük, hogy még mennyi energia van benne. Ez egyébként 4 részre is van osztva, tehát egy rubrika egy teljes feltöltést ad az iPhone készülékünknek.

02_a

A töltő egyik felén USB csatlakozó van, ami 2.1Ah-ás, tehát nyugodtan tölthetjük róla az iPad készülékünket is, és gyorsabban feltölti az iPhone-t. A másik felén pedig egy normális szabványú mikro USB segítségével tölthetjük fel magát a külső akkumulátort. Nem csak nagyon erős, hanem rendkívül hordozható is a Tank, mivel kisebb, mint egy iPhone és szinte bármilyen táskában könnyedén elfér, arról nem is beszélve, hogy kompakt mérete miatt akár a gyengébbik nem is el tudja tenni és még csak nem is nehéz. Készítettem pár képet viszonyításképpen:

IMG_9183

IMG_9193

IMG_9195

Összességében hibátlan termékről van szó, egyedül talán az ára az, ami kevésbé baráti, mert az 70 euró, azaz ~20.000Ft. Nyilván mindenki saját maga dönti el, hogy mennyit ér neki az, hogy akár több napon keresztül is bármikor rendelkezésére áll egy külső akkumulátor.

Az alábbi űrlap segítségével tudjátok megvásárolni, ami sajnos a Szifon.com alkalmazásban nem elérhető.

ELFOGYOTT

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Ennyit nem ér!szerencsére én az irodában és otthon is tudom tölteni!Ingyen! a kocsiban is!

  2. @kick-ass: Persze megértem, hogy neked ennyit nem ér, nekem sokszor segített már, írtam is: “Nyilván mindenki saját maga dönti el, hogy mennyit ér neki az, hogy akár több napon keresztül is bármikor rendelkezésére áll egy külső akkumulátor.”

  3. 4S-hez használható "károsodás" nélkül? 🙂
    Egyébként én is tudom tölteni otthon, kocsiban melóban, de 10-ből 2-szer előfordul, hogy mégsem és akkor nagyon jól tud jönni egy ilyen megoldás…

  4. @jczettler: Természetesen 🙂 nem lesz semmi baja a 4/4s-nek sem. Csak az iPhone 5-tel hasonlítottam össze.

  5. Én ilyen külső akksit használok az 5-ömhöz: Anker Astro 5600 mAh portable external battery charger with built in flash light.
    Kb 3szor lehet feltölteni vele, kb £20 az ára amazonon (~7000ft).
    Már jónéhányszor hasznát vettem, főleg hogy napi 11 órát dolgozok. Nagyon hasznos cucc.

  6. @kick-ass: Ingyen biztos, hogy nem tudod tolteni. Valaki azt is kifizeti… 🙂

  7. Ennyiért tripla ilyen kapacitásút is lehet kapna, persze az nem ennyire futurisztikus kinézetű.

  8. @infy: *kapni

  9. @infy: Ez igaz, nekem a kinézete tetszett meg leginkább, és a 6000mAh pedig bőven elégnek érzem.

  10. Igen, ennyi pénzért biztosan lehet nagyobb kapacitású kulso akksikat is kapni, de…
    nem mindegy a minoseg, mivel veszel olcsobban is hasonlot, de az nem mindegy, hogy 2 honap utan, vagy 2 ev utan csokken a teljesitmenye egy bizonyos szintre. van mar tapasztalatom olcso vs jo minosegu akksikkal.
    aki meg sokat utazik, annak ugy is megeri. es sokszor vittem magammal a kulso akksit, mikor pl nem erkeztem mar otthon tolteni, ilynkor csak bedobom taskaba/zsebbe teloval+kabellel egyutt.

  11. Tetszik ! Inkább látcsőnek kellett volna nevezni ! 🙂

  12. Én Mophie Helium aksis tokot használok.árban ez is megegyezik a Tankal,sajnos de kitűnően védi a telefont.Igaz csak egyszer tölti fel a készüléket.nekem mégis praktikusabbnal tűnik.

  13. Praktikusabbnak!:-)

  14. Hasonló tudású akkut szerettem volna venni ajándékba, körülnéztem rendesen, végül Gigabyte otg g66b1 ra esett a választás: ~8k-ért,(aqua) 6800mah-s. Százszor jobban néz ki ennél a túlárazott cuccnál, kék ledes "kijelzőn" mutatja a töltöttséget %-ban. Nagyon hasznos cucc…

  15. Jónak tünik ahogy azok is amiket hsz-ben irtatok,vki tud meg mondani ilyen maximum 20 font kornyeki kulsos toltot ami jo?nekem nem kell dragabb mert ritkan hasznalnam maximum heti 1-szer

  16. Meglepoen jo aron adjatok, tekintve hogy europaban €70

  17. S a töltőt mennyi idő alatt lehet feltölteni?

  18. @onderon: nagyobb mennyiségben vásároltunk tőlük így olcsóbbak kaptuk meg ezért tudjuk ugyan azon az áron adni, pedig ugye vám és egyéb szállítási költségünk is benne van már. 🙂

    @dmkiraly: Ez egy jó kérdés, nem sűrün töltöttem de olyan 4-6 óra alatt töltődött talán fel. Ezt lemérem neked legközelebb!

  19. Nekem kb. évente 3-4x kell ilyen erőforrás (pl.: túrázás, egész napos konferenciák, ahol az iPhone a diktafon és a videodokumenter)
    Kérdés, hogy ilyen ritka használat mellett mennyire lustul el (vagy megy tönkre) egy ilyen eszköz?

  20. gondolkozom az A-Solar lava és ez között… nekem arra kéne hogy hosszabb (6-7 óra) utakon, osztálykiránduláson, táborokban többször újra tudjam tölteni, és egy kisebb váltáskában kényelmesen elférjen. árban a kettő kb ugyanaz.
    ha a tanks-ot választanám, az a méret és a design miatt lenne. az A-solar pedig a napelem miatt kéne.

  21. most nézem, amazon.de-n a tanks 52 €

  22. Nekem a Pocketcell Duo jött be nagyon, 6800mAh, nagyon szép és súlya kb. mint egy iPhone 4S

  23. Aki megveszi ennyiért ezt a szart, az meg is érdemli 😀 csak ennyit tudok mondani. Én 13-ért vettem 14000 mah-osat, ráadásul ANKERT. Am Anker Astro E4. Sajnos, csapnivaló szar szutyok országunkban minden drága (ha egyáltalán kapható). Pedig amazonon vannak jók

  24. Motyon és Faniel004: No Comment! Nektek 1000 Ft-t se adnék semmit.

  25. Az enyem 1,5-szer kepes feltolteni az akksimat es 800 Ft volt. Nem maradt le nulla 🙂 Ugyhogy ami ennél drágább, az irrealis szamomra 🙂 Amugy szerencsem volt h jot fogtam ki, mert bevizsgaltattam azert hasznalat elott es megfelelt 🙂

  26. 6000 mah akksi al 4X nem tilos fel az Iphone 5S-est, ez vicc. 7800-ast használok es frsnkon ennyi, nem kamu de max 3X tölti fel. Nem értek hozza de nem igy kell számolni hogy osztod annyival ahány mah az Iphone akksi. Ez max 2X, 2,5X töltheti fel 😉

  27. nekem sem nagyon érné meg. az enyém 5200 mAh-s, és 4500ért vettem, bár azon nincs 2,1 A-es kimenet, de iPad-emet felesleges, iPhone-hoz meg hát ráérek, meg végülis jobbat tesz neki, ha csak 1 A-rel töltöm.

  28. Az a problémám lenne ,hogy miután feltöltöm …rádugom a telefont a Thanks” ra és elkezdi tölteni de egy 5 mp után el alszik a fénye és nem tölti a telefont.
    Mi lehet a baj?
    Köszi előre is a válasz!

  29. TANKS” bocsi


Add a Comment