fbpx Skip to content

Pár napja kaptam egy emailt Papp Ádámtól. Még a Perfakt Kiadóból ismertem meg, akik nem mellékesen az iPhone könyvet is készítették, de már más területen dolgozik. Ádám egy új iPad magazinról írt és lelkemre kötötte, hogy ne csak a PR anyagot rakjam ki, hanem picit nézzek bele magazinba és mondjam el a véleményemet. Napokig állt persze az email és vele együtt az alábbi kép, mely első benyomásra semmit sem mondott:

ipads

Aztán tegnap este rászántam magam és láttam, hogy egy nem mindennapi magazint kaptam a srácoktól! Először a magazin rendkívül kis mérete lepett meg. Pár perc alatt leért az iPad minire, és hibátlanul elindult. Azután pedig a tartalom okozott kellemes meglepetéseket. Ahogy azt a képen is olvashatjátok, a címoldalon a “mini creative and design magazine” szavak szó szerint jellemzik a kiadványt. Nem sok anyag van benne, de épp elég. Körülbelül 30-35 oldalnyi tartalmat találunk benne oda nem illő reklám nélkül. A lap alapját az úgynevezett tutorial (oktatóanyag) alapú cikkek alkotják, emellett lesznek aktualitások, hírek, interjúk, érdekes információk, hasznos segédletek a munkához, de bemutatnak alkalmazásokat és technológiai újdonságokat is, vagyis mindent, ami kreatív vagy hasznos a mindennapi munkavégzéshez.

1

Ahogy lapozgattam a magazint, időről-időre megálltam és elolvastam, hogy ki írta a cikkeket. Meglepett, hogy a megfelelő embereket kértek fel, és nem csak úgy odacsapva fordítottak külföldi írásokat, tényleg olyan emberek “tollából” származnak az írások, akik ezzel foglalkoznak nap, mint nap. Én nem vagyok designer, sem programozó, de ahogy láttam, 1-1 írás mélyebben is belement az adott témába, míg mások a mindennapi emberek számára is érthetőek voltak. Ilyen volt például az alkalmazás ajánlások, és az Adobe Cloud rendszer leírása.

Összességében bátran ajánlom a magazin letöltését, szerintem mindenki talál magának érdekes tartalmat benne. Én szurkolok, hogy a következő minél előbb megjelenjen, esetleg bővebb tartalommal! 🙂

[appstore id=”736018884″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Jó lenne, ha elérhető lenne iPhonera is, mert nagyon jól hangzik, de sajnos nincs iPadem (még). Tolmácsoljátok légyszi! 🙂

  2. Igen én is ezt akartam mondani, gyorsan letöltöttem aztán vettem észre hogy csak iPad kompatibilis. Csatlakozom az iPhone-ra kérők sorához.

  3. A legtöbb (számomra) érdekes magazin nincs iPhonera 🙁

  4. Sziasztok! Igen, ezt már többen is mondták hogy legyen iPhone-ra is. Az iPhone-al csak az a baj hogy a magazin adta struktúra nagyon ronda lenne az iPhone-on. Túl kicsi a kijelzője ehhez. Direkt tablet méretben gondolkoztam, mert csak abban a méretben lehet megoldani ezeket a megoldásokat, így nem valószínű hogy iPhone-ra meg fog jelenni. Minden esetre azért ha tudjátok nézzétek meg iPad-en, és remélem tetszeni fog.

  5. Én is szívesen venném iPhone-ra, mivel az iPad-től megválltam, mert az iPhone mellett alig volt kihasználva, így sok értelme nem volt annak, hogy csak porfogónak tartsam meg. Szerintem vannak még ezzel így páran, úgyhogy próbáljatok meg kitalálni valamit légyszi 🙂 Pl. a Slide magazin egy remek alap lenne erre szerintem…ott remekül sikerült az optimalizálás mindkét eszközre.

  6. Tényleg az a baj hogy az iPhone kijelzője nagyon kicsi a magazinhoz. Ahhoz teljesen át kellene tervezni azt a fajta megjelenési elgondolást, amit kitaláltam. Az iPad esetében ugye lényegében egy fix méret van, a nem retinás felbontás a fele a retinásnak, így azt le tudja képezni a rendszer. A következő számokban lesznek majd animációk is a magazinban, amik egy jóval kisebb méretű kijelzőn már nem ugyan azt az élményt adnák vissza sajnos. Ha megnézitek azért a legtöbb digitális magazin tabletre érhető el, telefonra nem igazán.

  7. Nagyon jó lett! Nehogy átszabjátok az iPhone miatt 🙂

  8. Sajnálom a dolgot. Egyébként én sem átszabásra gondoltam, hanem amolyan "cross platform" jellegű dologra. Biztosan nagy meló lenne egy ilyet összehozni, de így egyrészt még több emberhez eljutna az "üzenet", valamint nagyon örülnénk is neki 🙂


Add a Comment