fbpx Skip to content

A minap kaptunk egy e-mailt a Perfact Kiadó-tól, hogy hamarosan megjelenik egy új könyvük, melynek a címe “Az iPhone könyv”, és hogy érdekelne-e minket, esetleg találkozhatnánk is velük, hogy elmeséljék mi ihlette őket a könyv megalkotására. Természetesen mi azonnal rábólintottunk, hogy persze hogy érdekel, hisz minden, ami iPhone-nal kapcsolatos, az minket érint, illetve kíváncsiak voltunk, miket is tartogat számunkra a könyv, melynek a borítójának a képét láttuk ám, de a tartalmát még nem.

Az időpont egyeztetése után elindultunk a kiadóhoz, ahol már vártak minket, majd a rövid bemutatkozás után a lényegre tértek. A srácok elmondták, hogy rengeteg ismerősük van, akik Apple iPhone-nal rendelkeznek, bár a többségük csak inkább a “hype” miatt vette meg, és körülbelül a fele ismeri a telefon adta képességeket, ezért vannak olyan funkciók, amelyeket még sosem használtak, illetve nem is tudták létezésüket. Ennek okaként gondolták, hogy írnak egy könyvet az iPhone-ról, melyben tippekről, trükkökről, és mindenféle hasznos információkról olvashatunk, és mivel még nem volt egy minden részletességet összefoglaló magyar nyelvű könyv a piacon, ezért hatalmas sikere lehet.

A Perfact kiadótól egy tiszteletpéldányt is kaptunk, melyet azonnal gyorsan át is lapoztunk, és első benyomásra pozitívan vélekedtünk a könyvről. Megmondom őszintén, én rosszabbra számítottam, azt gondoltam, hogy telis-tele lesz tömény szöveggel, utasításokkal, mit hogy kell csinálni, de örömmel ért, hogy nem ilyen lett. A könyv egy 196 oldalas puhatáblás, tényleg minőségi produktum. A tartalma tematikusan rendezve, képekkel, képernyőmentésekkel, tippekkel egybefűzve, mindent megtalálunk benne, ami esetleg felmerült volna a fejünkben.

 

A hivatalos szöveg az írótól:

Amikor elkezdtem ezzel a könyvvel foglalkozni – már a hátam mögött pár iPhone-alkalmazás fejlesztésével – jó barátom és egykori szerzőtársam azt kérdezte: Minek írsz olyan dologról könyvet, amit a hároméves lányom is képes kezelni?

Nos, az iPhone-ban – és a többi Apple-eszközben is – az a szép, hogy ez az állítás igaz. Nagyszerű és barátságos kezelőfelület igyekszik kitalálni a felhasználó gondolatait. Azonban ahhoz, hogy minden (vagy majdnem minden) lehetőséggel tisztában légy, hogy a hétköznapokban a legjobb, legoptimálisabb, legkézreesőbb módon tudd használni a telefonodat, nem árt némiképp mélyebben megismerni a benne rejtőző lehetőségeket és azokat a használati trükköket, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik az életet egy iPhone-nal.

A készülékkel ugyanis nem csak telefonálni lehet, de teljes értékű médialejátszó, helymeghatározó eszköz, fényképezőgép és videokamera, internetböngésző, játszótárs – és még egy sor egyéb dologra használható. Gyakorlatilag az élet minden területén segítőtárs.

Az iPhone persze leginkább akkor fogja megmutatni oroszlánkörmeit, ha messze elrugaszkodsz attól, hogy egy telefon, és inkább úgy tekintesz rá, mint egy internetre csatlakoztatott, apró számítógépre, amivel bármikor bárkivel kapcsolatba léphetsz függetlenül attól, hogy hol vagytok éppen. Megjegyez helyetted mindent, amit elfelejtenél, megmond neked bármit, amire kíváncsi vagy, csak megfelelően kell feltenni neki a kérdéseket.

Ez egy olyan eszköz, aminek a kezelését elsajátítva (ami korántsem olyan bonyolult, mint hinnéd), nem fogod érteni, hogyan lehetett élni nélküle. Olyan távlatokat nyithat meg előtted, amire nem is gondolsz egy telefon megvásárlásakor.

Válaszolva tehát barátom és talán a Te kérdésedre is, nyájas olvasó: a könyv célja, hogy általa bepillantást nyerj az iPhone lehetőségeibe és ezen lehetőségek mindennapi kihasználásába, hogy Te is felfedezhesd azt a világot, amiben mindnyájan élünk, és egyszerűen úgy hívják: XXI. század.

A könyv az iPhone-t és annak képességeit ismertetve nem csak a gyári alkalmazások használatát mutatja be, hanem rengeteg hasznos alkalmazást is találunk benne, melyek segítik mindennapjainkat, illetve játékajánlókat, amiket érdemes letöltenünk.

A bevezetésben röviden leírja például, hogy hogyan különböztessünk meg egy 3G-t és egy 3GS-t, vagy egy iPhone 4-et és egy iPhone 4S-t, vagy hogy mi a jailbreak; noha lehet, hogy sokak számára ezek egyértelműek. Viszont vannak, akik épp telefonvásárlás előtt állnak, és szeretnék jobban megismerni, hogy mire képes maga az iPhone, számukra lehet hasznos ez az olvasmány. A könyvben mindenféle beállításnak a részletes leírását megtaláljuk, vagy például az iTunes használatát is (ami egy plusz pont az írónak), persze képekkel illusztrálva, mit és hogyan állítsunk be, mit kapcsoljunk ki, vagy állítsunk át például az üzemidő növeléséhez, és még egyéb apró tippek. A könyvben a kiegészítők sem maradtak ki, mint például a headsetek, vezeték nélküli fejhallgatók, dokkolók, kesztyű (amivel télen is tudod használni az iPhone képernyőjét anélkül, hogy fáznának az ujjaid), és még rengeteg más!

Karácsonyi ajándéknak szeretteinknek, vagy akár magunknak is remek választás a könyv! Aki kedvet kapott volna a könyvhöz, az már meg is veheti a SzifonStore-ban 3990 Ft-os áron!

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Ugye viccnek szántátok a 3990Ft-os árat? Mikor a kiadónál 2395 Ft előrendelve! 🙂

  2. @Csabeeweb: Nyilván a kiadónál nem lehet olcsóbban, sem annyiért adni. Mi ezt az árat kaptuk meg, ennyiért adjuk, és ez van a könyv hátoldalán is. Természetesen ha a kiadó oldalán olcsóbb, hajrá. Remélem megkapod még karácsony előtt.

  3. Gratula a könyvhöz!
    Szerintem jó ötlet, remélem sok érdekesség lesz benne.

    @Csabeeweb: sokszor a kiadó szabja meg, hogy Te (SzifonStore) mennyiért árulhatod az Ő könyvét.

  4. @Csabeeweb:

    Szia! El tudod nekem küldeni a linket az elorendelesrol? Köszi!

  5. A kiadónál 2793ft +a szállítási költség, kb. 500ft-al olcsóbb, és nem tudni hogy mikor kapod meg.

  6. Aki csak a “hype” miatt vett iPhone-t, az biztosan nem fogja elolvasni ezt a könyvet.
    Mi több. A mai fiatalok könyvet sem olvasnak.

  7. Nem hülye ötlet, de nagyon drága. Ennyiért majdnem Steve életrajzát veheti meg az ember. (Jelzem én 3500 Ftért jutottam hozzá egy jó kis akció keretében)

  8. Szerintem meg ez egy jó dolog, de a vásárlói kör nem az”éppen készülék vásárlás előtt álló tudatlan” lesz, ő inkább megkérdezi a “hozzáértő” T-mobilos kolegát, aki viszont a prémium miatt Nokiát fog ajánlani, vagy az éppen új telefont. Aki hardcore iphone tulaj az nem fog ilyet venni, ha csak nincs felesleges 4ezre. Így a lakosság (mostmár) pár százaléka lesz érintve, akik meg szerintem inkább vesznek egy harminckettedik alkonyat epizódot. Ezeken kívül tisztelet a szerzőnek, de ez olyan mint a randitanácsadás…

  9. Egy nagyon fontos dolog kimaradt a könyvből, mégpedig a fotók (képek) szerkesztése! Bevallom, a mai napig én sem tudtam, hogy már lehet szerkeszteni a fotókat (vörösszem eltüntetés, automatikus képjavítás, kép megvágása), a feleségem (aki kezdő iPod Touch felhasználó) mutatta meg ezt a funkciót! Ez már régebb óta így van, vagy az iOS5 újdonsága?


Add a Comment