fbpx Skip to content

A titokzatosságáról ismert Tim Cook nagyon ritkán ad csak interjút az újságíróknak, illetve szintén ritkán fejti ki nyilvánosan a nézeteit és álláspontját a közügyeket illetően. Most azonban nyilvánosságra hozta véleményét a foglalkoztatottak antidiszkriminációs törvényével kapcsolatban a The Wall Street Journal cikkében.

Featured4

Tim Cook sürgeti az amerikai kongresszust, hogy hagyják jóvá az antidiszkriminációs törvényt, különös tekintettel a szexuális hovatartozással és nemi identitási zavarokkal kapcsolatos kérdésekben. A “munkahelyi egyenlőség hatása előnyös az üzletre” (angolul: Workplace Equality Is Good for Business) című cikkében részletesen leírja, hogy a faji, nemi és szexuális hovatartozás egyáltalán nem számít az Apple-nél és sosem veszik figyelembe a munkaerő kiválasztásának folyamatában. Kiemeli továbbá, hogy a cupertinói központ mindig is igyekezett egy “biztonságos és otthonos munkahelyet kialakítani az összes alkalmazott számára függetlenül a faji, nemi, nemzeti, valamint szexuális hovatartozásuktól”.

cook_1240x826

Tim Cook:

Mi az Apple-nél úgy véljük, hogy az emberek egyéniségének elfogadása és kibontakoztatásának elősegítése az emberi méltóság és az alapvető emberi jogok alapkövei. Történetesen kiderült az is, hogy ez a fajta hozzáállás ráadásul elősegíti annak, az emberekben rejlő kreativitásnak a kibontakoztatását, ami ezt a vállalatot működteti. Mi úgy tapasztaltuk, hogy mikor az emberek érzik, hogy megbecsülik őket azért, akik ők valójában, akkor biztonságban és kényelemben érzik magukat ahhoz, hogy életük legjobb teljesítményét nyújtsák.

Az Apple antidiszkriminációs törvénye jelenleg jóval meghaladja a kormány által biztosított jogokat, elsősorban azért, mert mi megtiltjuk a diszkriminációs fellépéseket az Apple meleg, leszbikus és biszexuális alkalmazottaival szemben. A mostani törvényjavaslat, ami már a szenátus előtt vár jóváhagyásra, megvédené végre az alkalmazottakat a szexuális és nemi hovatartozással kapcsolatos diszkriminációtól.

Az Egyesült Államok szenátusa november 4-ére tervezi a javaslat szavazásra bocsátását.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. November 4-re tervezi? Már a cikk írásakor is 5-e volt, írhatnátok akkor már az eredményről is..

  2. @Jecy: mégis miből gondolod, hogy egy cikk megírása és kikerülése egy és ugyanazon napon történik? fontosabb jellegű, azonnali hírértékkel rendelkező cikkek esetén ez még rendben van (megjelent az iOS X.y), más esetben van átfutása a dolgoknak. de ha ennyire türelmetlen vagy a külföldi hírek kapcsán, akkor olvass külföldi sajtót, vagy várd meg, míg jut időnk megírni magyarul. de attól, hogy a szemünkre veted, hogy szerinted már az eredményről kellene írni, az nem lesz meg hamarabb.

    az meg, hogy a szenátus mikorra tervez valamit, nem jelenti azt, hogy az akkor meg is valósul.

  3. Igaz Jadeye! Nálad a pont! 🙂

  4. Különösen a saját identitása miatt sürgeti. Mi van Tim, cukkolnak a kollegák? 😀

  5. @nitrogen: mivel ő a főnök, szerinted ha erre sor kerülne, hogy cukkolják, nem venne azzal a lendülettel azonnali búcsút az adott kollégától? Amerikában elég komolyan veszik a diszkriminációt, mert nem megengedett dolog.

  6. @Jadeye: Smiley, humor, irónia 🙂


Add a Comment