fbpx Skip to content

Az Apple folyamatosan fejleszti az iPhone fotózási képességeit, így az 5s-ben megjelent az úgynevezett Burst mód. Azonban a sorozatban készült képek jelentős helyet foglalnak el a telefonon, ezért az Apple nemrégiben módosított ezen.

Mi az a Burst mód? A funkció lehetővé teszi, hogy az ujjunkat az exponáló gombon tartva másodpercenként 10 képet készítsen a készülék. Így egy mozgássorozatból kiválaszthatjuk azt a képet, amelyik a legjobban sikerült.

Az iOS 7.0-ás verziójában a képsorozat egy csoportban szerepel. A képernyő alján, indexképeken láthatóak az így készült fotók, a rendszer által legjobbnak ítéltek alatt egy kis kör jelenik meg. De ez csak rásegítés volt, mi persze ettől még más képeket is kiválaszthattunk. A kiválasztás után a jobb felső sarokban lévő Kész gombra nyomva befejezhetjük a szelektálást. Az összes kép megtartása mellett az általunk jónak tartottak és kedvencként kiválasztottak duplikálva megjelentek a Filmtekercs mappában is.

foto3 foto2

Azonban a 8 megapixeles képek már tekintélyes helyet foglalnak el a telefonon, például 10 másodpercig fotózva ez már 100 képet jelent, ami egy 16 GB-os készüléknél nem túl előnyös, ezért az Apple a 7.0.2-es verzióban változtatott a tárolás módján. Miután kedvencként kiválasztottuk a jó képeket, megkérdezi, hogy megtartsa-e az összes fotót vagy csak a “kedvencet”. Az utóbbit választva a többi törlésre kerül, így tekintélyes hely szabadul fel.

Egy komoly méretű fotósorozatból célszerű a maradék képek törlését választani, mivel egyesével igencsak körülményes lenne a választás és jóval hosszabb ideig tartana az egész törlési folyamat. Persze ha még vissza akarunk nézni a képek közé, akkor tartsuk meg az összest és majd utólag, manuálisan kiválasztva kitöröljük, amire már nincs szükségünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment