fbpx Skip to content

Pár nappal ezelőtt egy egészen érdekes videóra találtam, miközben a szokásos napi híreimet olvasgattam. Egy rendkívül nyugodt lelkiállapotú fiatalember, Vaclav Krejci (aki feltehetően túl sokat aludt az előző éjszaka), nekiállt és megrajzolta az iOS 7-et Microsoft Wordben.

word

Természetesen nem Wordben készült el az iOS 7 designja, de azért meglepő, hogy valaki képes Wordben újrarajzolni szinte teljesen pontosan az egész rendszer grafikáját.

Ezek után kinek van szüksége Photoshopra és Illustratorra? 🙂

Ha valaki szeretné, innen letöltheti az eredeti .docx fájlt is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Ez a “Hogyan készültek az IOS 7 ikonok”. Amilyen szarul néznek ki, simán el tudom képzelni, hogy így csinálták.

  2. Valaki segítsen már ki, hogy ebben mi az érdekes? Lemásolt nagyon pontatlanul egy grafikát. Na és?

    Ezzel az erővel bármit le lehet másolni a word vektorszerkesztőjében. Persze pontatlan lesz és ronda.

  3. @jarodfree: “ebben mi az érdekes?”
    ha megírjuk, az a baj, ha nem írjuk meg, az a baj. ha wordben másol ikonokat, az a baj, ha nem… 😉

  4. Azt hittem Paint-be…

  5. A Samsung leginnovatívabb dolgozója… 😀

  6. Ez k*va jó, főleg a vége!

  7. pro a gyerek…
    talán ez volt a dimplomamunkája a Samunál? 😀

  8. tyűű a 7százát mit ihatott:D

  9. A show youn is fent van már vagy egy hete. 🙂

  10. jadeye: én nem azt írtam, hogy miért írtátok meg, ez pörög az egész neten, persze, hogy ti is foglalkoztok vele, csak nem értem mi ennek az üzenete. Attól, hogy valamit átrajzolok zsírkrétával még az eredeti lehet jó és rossz is. Semmit nem ad hozzá.

    Az előző GUI-t is átrajzolhatta volna ezzel az erővel, akkor az is rossz?

    Persze a srác nagyon profi, wordben azt se tudom, hogy ezek a funkciókat egyáltalán hol találom 😀

    Ahogy olvasom a srácnak nem is az volt a célja vele, hogy az iOS-t savazza, de mégis ezt szajkózzák mindenütt.

  11. Ebből is látszik mennyire nem kidolgozottak hogy még egy wordben is elkészíthetőek. Csak gratulálni tudok a fejlesztőknek ehhez a f*s dizájnhoz. Különb ikonokat csináltam még anno win xp-re. Szánalmas.

  12. Botticelli Vénusz szüleését is le lehet másolni még akár MS Painban is, tehát szánalmasan ronda festmény? Vagy Dávidot Legóból. Megfelelő távolságból még Cooltib sem venné észre a különbséget, hiába a kifinomult szakértelme.

  13. @Cooltib: Ebből is látszik mennyire értesz hozzá. A Worddel még jobb grafikákat is lehet készíteni, nem az eszköz fogja meghatározni a végeredményt. Ennyi erővel a gulyásleves is szar étel, mert 3 edény segítségével is össze lehet állítani. Egy ilyen GUI mögött sokkal több filozófia, pszichológia és tervezőgrafikai munka van, mint amennyi az átlagembernek átjön. Kíváncsi lennék mit alkottál volna te, aki xp-re is különb ikonokat készítettél.

  14. @Ronaldo: Egészségedre!

  15. Meddig fog még menni ez a "fos design" dolog? Ez van törődjetek bele. Bár szerintem semmi baj vele…nem fullos, de egy erős 85%-os elégedettségi szint megvan a flat-el kapcsolatban. Néhány javítanivalót leszámítva még mindig jobban állunk mint a konkurens droidok, ahol a káosz hatásra esküsznek és még annyi egység sincs az ikonok között mint egy erősebb Symbianban 🙂 Persze, szép volt a szkeumorf is és nagyon szép volt az én 20 éves autóm is, de nem büntethetem azért a mostani gyártókat mert nem tették bele a megszokott kocka formákat a járgányba a mostani kerek formák helyett 🙂 Előbb-utóbb váltani kell…és azt hiszem ez még egy minőségi váltás volt. A családban van iOS, OS X, Windows, WP, Ubuntu, Android, Symbian, Java…szóval naponta találkozom a borzalmakkal és a szépségekkel, nem a levegőbe beszélek 🙂


Add a Comment