fbpx Skip to content

Teljesen új stílusú iPhoto és GarageBand ikonok jelentek meg az iOS Beállítások, iCloud, iCloud Storage Management (iCloud Tárhelykezelés) menüpont alatt.

img_4745

iphoto-for-ios-icon-300x300

(A jelenlegi iPhoto ikon iOS-en)

Kétségtelen, hogy mikor megjelent az iOS 7, akkor egy elég ellentmondásos helyzet alakult ki az iOS-en a design szempontjából, hiszen ott voltak a teljesen újragondolt ikonok, valamint mellettük a régiek is, és ezen két stílusnak aligha volt közös vonása. Néhány nagy szoftverfejlesztő cég azonnal elkezdte újrarajzolni a saját alkalmazásaik ikonját, csakúgy, mint az Apple.

Az új ikonok most már passzolnak az iOS 7 stílusához, hiszen az újraalkotásuk során már az új grid rendszert használták, így egyszerűbbek és letisztultabbak lettek. Meg kell hagyni, óriási a kontraszt a régi, színes, 3D ikonok és az újak között.

screen-shot-2013-10-16-at-11-16-02-pm

garageband_icon

(A jelenlegi GarageBand ikon iOS-en)

Amikor az Apple kedden bejelenti majd az új iPhoto valamint a GarageBand alkalmazásokat, már ezek az új ikonok lesznek használatban. Szeptemberben az iOS 7 megjelenése után az Apple az App Store-t szinte változatlanul hagyta ikonok tekintében, de több, mint valószínű, hogy az Apple az összes, iOS-re tervezett alkalmazásának ikonját újra fogja alkotni, tehát feltehetően lesz új Pages, Numbers és Keynote ikon is. Az alkalmazások ugyan még nem frissültek, de várhatóan heteken belül megjelennek az új iOS 7 dizájnnal ellátott verzióik.

Ez egyébként elég ciki az Apple-től, hogy nem képes saját magával versenyt tartani. Rengeteg hibával érkezett az iOS 7 rendszer is, sőt, továbbra is komoly hibákkal találkoznak a rendszer használói. Emellett a Mavericks GM változata sincs teljesen a helyzet magaslatán, és még az iPhone készülékeket sem képesek időben megfelelő mennyiségben szállítani. Ráadásul hamarosan bemutatják az új iPadeket is, amiknek hasonlóan siralmas szállítási idejük lesz.

Neked hogy tetszenek az új ikonok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Jöhet!!!

  2. nekem nem mutatja :(((

  3. nagyon flat és nagyon trendi persze persze..

    de hol marad a retina kijelző adta élmény?

  4. Hát ezaz, pálcika rajzokhoz retina kijelző! Részletesek legyen az egyszínű ikonok és egyszerű ábrák… visszafejlődés. A letisztultságot, nem azzal kellene elérni, hogy párvonalból megrajzolunk egy új ikont ami ráadásul sokszor nem egyértelmü mit akar jelenteni, hanem a meglévő részlet gazdag esetleg túlzsúfolt ikonokat, újragondolva egy egyszerűbb, érthetőbb formába önteni és egyértelmű legyen bárki számára mit is rejt az az ikon. Tök logikus, pl.: színes szirmokhoz hasonlító formák körbe elhelyezve! Áháá!! Megvan! Buziparádé! Ja nem, fényképek.

  5. @GabenPapa: Jól mondod Papa! Übergáz!

  6. Sziasztok Iphone 4s ios 7, hogy tudom ezeket az appokat letölteni regisztráltam egy új acc-ot de nem kínálta fel a store.Mit lehet tenni, hogy le tudjam tölteni?

  7. Az az iPhoto ikon baromi jól nézne ki, ha Ive megtanulna egy kicsit finomabban bánni a grádiensekkel 😀

  8. szakiszabi1 ugy hogy kis kezeddel a keresőbe beírod hogy iPhoto(eddig érted?) rányomsz a buy app-gombra és és legombolod azt a pár €-t…
    érthető?

  9. Nekem még a régi minden

  10. Szaki szabi nekem meg engedte.

  11. szakiszabi1: Én tegnap letöltöttem az új-zéland-i Appstore-ból a Pages, Numbers, Keynote, Iphoto, Imovie alkalmazásokat ingyen és nem most regisztráltam az Ipadminimet, hanem 3 hónapja. Csinálj ott 1 accountot, 1 próbát megér. Ja és a fizetősök között volt, én is meglepődtem, gyorsan letöltöttem és működik mindegyik rendesen 🙂

  12. @szakiszabi1: csak a szeptember 1 után, első alkalommal aktivált készülékek azok elvileg, amire feldobja, vagy az iPhone 5s és 5c. lépj be majd ismerősöd készülékén, és töltsd le ott – utána a sajátodra is le tudod tölteni majd.

    @gerx888: felesleges új-zélandi fiókot létrehozni csak emiatt, a magyarral ugyanúgy le kell tudd tölteni. nem Store-tól függ.

  13. @Jadeye:

    Nálam ez nem működik. Tegnap előtt vásárolt készüléken belépek az Apple ID-mmal, megjelenik ingyenes letöltésként, ráklikkelek a FREE majd az INSTALL gombra, elkezd pörögni körbe majd visszavált a gomb FREE feliratra.


Add a Comment