fbpx Skip to content

Többen jeleztétek nekünk is, hogy az iOS 7-re történt frissítést követően problémák akadtak az iMessage kapcsán, így például az üzenetek megérkeztek, de a válasz elküldése sokszor sikertelen volt, vagy automatikusan átváltott SMS-re vagy MMS-re. Az Apple elismerte a hibát, és már dolgozik a javításán.

iMessage

A cég a The Wall Street Journal újságíróinak kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy tudnak a hibáról, ami a felhasználók egy adott részét érinti, és azt eredményezi, hogy az üzenetek vagy nem küldhetőek el, vagy nem érkeznek meg, vagy pedig iMessage helyett SMS/MMS formában mennek el. Ezek csak egyes iPhone modellek esetén jönnek elő, ha azokon iOS 7 fut:

We are aware of an issue that affects a fraction of a percent of our iMessage users, and we will have a fix available in an upcoming software update. In the meantime, we encourage any users having problems to reference our troubleshooting documents or contact AppleCare to help resolve their issue. We apologize for any inconvenience this causes impacted users.

Tudunk egy problémáról, ami az iMessage-felhasználók töredékét érinti, és ezt a hibát hamarosan javítjuk egy szoftverfrissítésben. Addig is, kérjük a hibát tapasztaló felhasználókat, hogy kövessék a problémamegoldással kapcsolatos dokumentumokban leírtakat a weboldalunkon, vagy keressék fel az AppleCare-t, hogy segíthessünk megoldani ezt a gondot. Minden érintett felhasználó elnézést kérjük a kialakult helyzet miatt.

Így tehát várhatóan hamarosan érkezik az iOS 7.0.3, amiben ezt a hibát (is?) javítja a cég, és ami kapcsán már felröppentek a hírek, hogy már tesztelés alatt áll.

Ugyanakkor nem szükséges megvárni a frissítés megjelenését, mert a tapasztalatok alapján pár egyszerű lépéssel a legtöbb esetben megoldható a gond, ahogyan azt délelőtt már írtuk a facebook oldalunkon is. Először is indítsuk újra a készülékünket, hátha az megoldja. Ha az önmagában nem segített, akkor pedig próbáljuk meg ezt:

  1. kapcsoljuk ki az iMessage-et a Beállítások (Settings) / Üzenetek (Messages) alatt;
  2. töröljük a hálózati beállításokat a Beállítások (Settings) / Általános (General) / Visszaállítás (Reset) alatt;
  3. kapcsoljuk vissza az iMessage-et.

A jelek szerint ez általában megoldja a gondot, de előfordulhat, hogy pár óra múlva ismét jelentkezik a hiba, és újból végre kell ezt a lépéssort hajtani. Ebben az esetben sajnos meg kell várni, hogy az Apple kiadja a frissítést.

Egyéb esetekben is használható általános problémamegoldási lehetőségeket felsoroló cikkünk: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Nálam a telefon újraindítása segít. Napi 1x jön elő a probléma. Azért örülök, hogy mar dolgoznak rajta.

  2. Úgy érzem nekem megoldotta. Harmadik napja nincs gond…

  3. Nálam csak egy teljes Restore segített! (4S IOS 7.0.2)

  4. Az iMessage úgy gáz, ahogy van az első pillanattól kezdve.
    – Nekem rendszeresen 10-15p késéssel küld minden iMessage-t… vagy legalábbis delay-el érkezik meg másokhoz, akik szintén WiFi-n vagy 3G-n lógnak egész nap.
    – Sokszor automatikusan vált Text Message-re, holott ki van kapcsolva ez az opció
    – Keresés úgy sz@r, ahogy van… és persze nem is lehet a korábbiakra rákeresni
    – Nem ugrik a talált üzenetre 6/10 alkalommal

    Simán jó lenne, ha hozzá lenne rendelve az iTunes ID-hez és lenne egy teljes állomány, mint pl Facebook-hoz a TEXT.

  5. Nekem a wifivel vannak gondok. Konkretan be sem lehet kapcsolni…

  6. Nekem olyan problémám van, hogy a ki/bekapcsoló gomb néha nem reagál csak 2.-3. Ra tudom kikapcsolni a képernyőt (bekapcsolásra mindíg reagál) ez azután jött elő ez a hiba hogy felraktam az ios 7 et. Szerintetek mi lehet? Mert furcsa, és zavaró. :/

  7. @Zsoltika88: Nálam sem megy iOS7 óta a ki-be kapcs. Hosszan nyomva tartva kicsit jobban veszi az adást.
    De örülök, ha nem csak nálam beteg. Talán lesz megoldás?!

  8. Elkiabáltam! Lónak a faszát oldotta meg! Ugyan úgy beragadnak!

  9. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  10. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  11. Drága Admin!
    Köszi, hogy szólsz hogy OFFokat töröltök de írtam emailt 4 napja hogy ne ide kelljen írnom. Azóta nem kaptam választ rá.
    Gyikben nem találtam ilyet ami pont erről szól.
    Köszönettel,
    Sírásó

  12. Remélem, hogy azon is dolgozik a drága kis apple, hogy kijavítsa az email levelezőben azt a hibát is , hogy az elküldött leveleket lehessen egyszerre kitörölni úgy mint ahogy eddig lehetett mert csak megjelöli őket és nem történik semmi. Remélem, hogy az is sikerül nekik, hogy hiába állítom az email hangot más szólamra csak a sihu hang szól. Restore már volt 2-szer. Úgy sz@r a 7-es ahogy van. Jobs picsán rugdosná őket. Sziasztok.

  13. És azon is remélem, hogy az új billentyűzet úgy akad mint az állat mikr elforgatom a kijelzőt pluszban sok helyen előfordul még nem kevés döccenés, ráadásul a wifi elég instabil pl nyilvanos halokon! (Ráadásul ez iPhone5….)

  14. @sirasoo: “Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk”
    a gyakran ismételt kérdések cikknél (linkelve is van a szövegben!) bármi kérdést feltehetsz, az való arra. a kérdésedre is van külön cikk, ha végignézed a GYIK cikklistáját.

  15. Nyugalom, nemsokára itt a 7.0.3 ami majd arra lesz jó hogy várjuk a 7.0.4 et aztán a 7.0.5 stb stb hetente, talán egyszer jó lesz már ez a program így egy éves fejlesztés után.. Az új emlékeztetők app egy 0, 6.1.3 ig a munkám része volt, most nemlehet használni.

  16. Érdekes, nálam ilyen problémák egyáltalán nincsenek 🙂

  17. Nalam sincs semmi gond, es szerencsere nem leszarjak a problemakat, es megmagyarazzak, hanem kijavitjak, es sorba adjak ki az ujjab es ujjabb ios-t.

  18. Lehet ez csak a magyarítás hibája, de elég gáz, hogy a remeknek beharangozott új menü pontban, ahol külön lehet nézegetni, hogy mi mennyi adatforgalmat használ, nem lehet kiolvasni a rendszerszolgáltatások számjegyeit, mert a név miatt eltolódik az adat, így pl dokumentumok és szinkronizálás mellett látok egy kettest, de ennyi, szóval hogy 2 kb, vagy 2849505 mb, az már mindegy?
    Ugyanitt, jó ötlet hogy külön mutatja a net igényt, de nem hiszem hogy nagy feladat lenne, ha pl csökkenő sorrendbe rendezné, hogy me kelljen memóriajátékot játszani, ha kíváncsiak vagyunk hogy mi az első 5 legnetigényesebb app!
    Az meg már lényegtelen, hogy a (szerintem rohadt idegesítő) multitasking kb napi 3-szor beragad, ha fektetve lockolom a képernyőt, és utána akármit csinálok, fekvő üzemmódban marad a vas, amíg manuálisan le nem tiltom az egyébként tényleg hasznos controll centerben…
    Ezek bugok, vagy egyszerű nemtörődömségek? És van értelme jelezni az Apple felé, vagy cseszhetem, ha nincs másik 8millió ugyanilyen üzenetük? 🙂

  19. @csabaidav:
    Multitasking nekem is sokszor rendetlenkedik. Üzenetírásnál, ha elforgatom a telefont kicsit szaggat a billentyűzet kiterjesztésénél, ezzel szemben a fb messenger appban a régi billenytűvel egy szikrányi akadás sincs 🙂 (i5)

  20. Sziasztok,
    Lenne egy problémám, ami szintén a frissítés óta van csak.
    Iphone 5 IOS7-el telefonálás közben nagyon gyakran át akar váltani facetimera. Más jellegű hiba nincs, ha elmegy a hang akkor mindig ez a probléma, nem az arcal való érintkezés teszi. mind1 hogy a hívott fél egyáltalán facetime képes-e.
    látattok már ilyet? van ötlet?
    köszi

  21. Rettenetesen szar az ios7. A fent emlitett hibakbol nekem elojott az imessage, es a mail hibaja is. Meg masik nyolc fele. Pl. neha eltunik a felso statusz sor. Ures. Le is fenykepeztem, ha valaki nem hinne nekem. Kikapcs-bekapcs es megjelenik.
    Az persze szubjektiv, hogy igenytelenul nez ki, olyan, mintha egy androidos ios koppintas lenne. De az nem szubjektiv, hogy retina ipadon azota vacakol a home gomb, lassuak a lapozasok, es a wifi csak fele tavolsagra hasznalhato, mint elotte. i4en meg egyenesen siralmasan vacak, akksizabalo, f*s.
    Olyan statisztika persze nincs, hogy hanyan bantak meg, hogy feltettek az eszkozukre, csak olyan, hogy hanyan tettek fel. Lenne nagy megdobbenes Cupertinoban.

  22. Sziasztok, tudna esetleg segíteni valaki abban, hogy a Voice controlt hol tudom beállítani, ugyanis az a gondom adódott hogy lezárolt képernyonél, a táskámban hosszan benyomódik a főgomb és mindenkivel FaceTime-olni akar a telom 😉

  23. @vati.andrea12: be kell állítanod jelkódzárat, és akkor ott ki lehet kapcsolni: Beállítások, Általános, Jelkódzár.

  24. Vettem egy 5S-t és a 4S-t az asszonynak adtam. Kiléptem a régiben mindenből, facebook, icloud, email, minden. Mégis mikor smst/imessage-et küldök neki, valamiért én is visszakapom a saját telefonszámom alatt megjelenítve! Tisztára mintha egy plusz másolatot küldenék magamnak, de csak az asszonynál másnál nem! Kipróbáltam az imessage kikapcs, hállózati beállítások reset dolgot, de nem segít! Van valami ötlet?


Add a Comment