fbpx Skip to content

Az alábbi animációban láthatjátok, hogy az iPhone OS 1.0 rendszertől egészen az iOS 7-ig hogyan változott az Apple telefonjának szoftvere. Elsősorban az egyes ikonok és a dock frissült, majd az iOS 7-ben az egész design megújult.

iOS1toiOS7

Anno, amikor megkaptam az első iPhone 2G készülékemet, még az 1.0.2-es szoftver volt rajta. Az elmúlt hónapokban gondolkoztam is rajta, hogy beszerzek egy régi készüléket és felrakom rá a lehető legrégebbi szoftvert. 2007 óta eltelt néhány év, az iPhone OS-t szépen elnevezték iOS-nek. Az Apple elindította az App Store-t és folyamatosan fejlesztette a rendszert, ami néha több, néha pedig kevesebb újdonságot hozott.

Az iOS 7-ig a design szinte alig változott, azonban 2013-ban ez szinte teljesen más lett. Erről itt írtunk részletesen: Megjelent az iOS 7!

Nektek melyik verzió volt az első, amit használtatok?

Olvasd el a hozzászólásokat is

30 Comments

  1. kicsit lassabb is lehetne a animacio, hogy reszletesebben is tudjuk megnezni a kepeket… csak egy tipp

  2. Ha lefogod a képet, két ujjal akkor megáll az animáció, úgy alaposan át lehet nézni.

  3. Én számítógépen nézem, itt nem tudom “elfogni” öt ujjal sem a képeket. 🙁 Én is megnézném egymás mellett a képeket külön külön.

  4. iOS 6-ban azért ott van a jó öreg Cydia…

  5. Nekem a 3.1.3 volt az első IOS.

  6. Én iPhone 4-en iOS 6.1.3-al kezdtem, es akárki akármit mond lehet hogy az iOS 7 nem tökéletes meg ezen a telefonon az ios6 valóban gyorsabb volt de véleményem szerint ez az egyetlen olyan mobil operációs rendszer o valóban out of the box and use érzést ad…

  7. OS 2.0 😀
    úgy jailbreak-eltem először, hogy remegett a kezem, azt sem tudtam, mit csinálok, de utána új dimenziók nyíltak meg a 3g-mel! 😀
    Iszonyat, mit tett le akkor az Apple az asztalra és mennyire megváltoztatta, most már kimondhatjuk, hogy nem csak a mobilpiacot, de lassan az egész szórakoztatóipart!

  8. Máshol is leírtam már, hogy szerintem az előző design is csak iOS5-6 magasságban kezdett ilyen kiforrott lenni. Akkor került bele egy csomó apró eyecandy, amitől imádtuk.
    Szerintem ez iOS7 is szerethető, bár tény, hogy vannak benne rendesen design és funkcionalitás hibák, de ez az új gui 1.0-ás változata. Kíváncsi leszek, hogy merre halad tovább.
    Azért nézegetve az iOS történetét, a hetes változat nem annyira ördögtől való, mint elsőre gondolja az ember. Sok tekintetben utal az előző verziókra. Bár tény, hogy ez nagy ugrás volt, szerintem nyugodtan tekinthetjük az eddigiek továbbgondolt verziójának.
    Például az iOS3 dock részére hajaz a 7-es flat megoldása. Persze szkeuomorfizmus nélkül.

  9. 1.1.2 FTW 😀
    Én is mielőtt eladtam a 2G-t gondolkodtam az 1.0 felrakásán, de annyi hibaüzenetet kaptam közben hogy inkább hagytam…(gondolom az iTunesból sem a legújabbra lett volna akkor szükség, de már mindegy 🙂 )

  10. @jarodfree: Az IOS 7 új funkcióit nem vitatom, de a design nálam még mindig borzadály. Ipad-en láttam, borzalmasan nézett ki, telóra, biztos nem fogom felpakolni, amíg nincs rá lehetőség, hogy változtassak a kinézetén. Egyszerűen zavar, hogy úgy néz ki, mint valami tinimobíl.

  11. 2.1.1 ha jól emlékszem! Jailbreak terén pedig teljesen hasonló cipőben jártam @totopad: -al 🙂

  12. Semmi értelmes új dolgot nem hozott az ios 7… Vezérlőközpont? Minek? Havonta ha egyszer van szükségem wifire, repülőmód azt még nem is használtamr. Fenyképezőt, zenelejátszót eddig is egy mozdolattal indult. Fényreőt sem állítgatom óránként, gyerekeknek való, akkuk kétségbe esve rohangálnak a wifi után, mert nem telik már a hatalmas előfizetés miatt egy normális mobilinternet előfizetésre.

  13. @aggressor: attól hogy te nem használod, másnak kellhet.

  14. Meghogy az iOS 7 eseten az egesz design megujult. Ez hulyeseg. Az iOS 1 ota ugyanaz, csak itt ott finomhangolva. Jobban megnezitek az iOS 7-et semmi ujdonsagot nem tartalmaz design szempontjabol, csak "laposodott" az egesz. Minden pont ugyanott van, es meg nagyjabol ugyanugy is nez ki.

  15. Értesítési központ? Eddig egy lehúzás rögtön láttam hány fok van, milyen az idő, most ? Azt sem tudom frissített e mert már nem írja, lehet megragadt 12 órával azelőttre, mert ez azért sűrűn elő fordult. Részvények az emefy, csak nagy helyet foglal. Elmulasztott? Az meg mi a franc?

  16. @aggressor: Ez most elég flame-keltő, rengeteg ténylegesen hasznos dolgot hozott az iOS 7, de persze kinek mi a fontos… én állandóan használom a vezérlőközpontot, ezer éve vártunk a blacklistre, az Activation Lockhoz hasonló lopásgátlóra, az automata frissítésekre, a szabadabb multitaskingra, egy normálisan működő App Store-ra (az iOS 6-os App Store valami szégyenteljesen lassú és kényelmetlen), korlátlan méretű mappákra, normálisan kinéző popup ablakokra, racionálisan működő do not disturb-re, jobb értesítési rendszerre, stb., stb., lehetne a sort folytatni…

    Emellett tele van olyan apróságokkal a rendszer, amibe bele lehet szeretni (pl. a Safariban a swipe-os előre-hátra lépkedés), vagy az új fotógaléria. A dizájn egy relatív dolog, nekem sok ikon kifejezetten tetszik (pl. nagy kedvencem a fotók ikonja, az új app store, de még a sokak által utált safari is). Sok helyen, ahol a régi iOS csiga lassú vagy túl csicsás volt, előtérbe helyezték a sebességet és a funkcionalitást. Nem kell az alkalmazások közötti váltásnál végignézni a tök felesleges 3D repkedős animációt, hanem egy gyorsabb, egyszerűbb effekt van helyette. Ugyanez a képek törlésénél. Végre átláthatók az értesítések a lock screenen, kiemelt színben láthatod a legutóbbit, nem egy nagy katyvasz az egész. És még sok dolgot említhetnék, most csak leírtam, ami hirtelen eszembe jutott. Szerintem nagyon jó rendszer lesz ez, csak adni kell neki egy kis időt arra, hogy kiforrjon. Lesznek persze örök haterek, de ők majd szép lassan eltűnnek a süllyesztőben, mint a Snow Leopardhoz görcsösen ragaszkodók is.

  17. @thezeus: de mit használjak belőle? amit eddig használtam azt eddig is ugyan olyan hamar elértem meg most is el lehet máshogyan ugyan olyan gyorsan. sőt van, hogy hamarabb. ami fontost azt el lehet. mert kaptál egy hülyeséget és be csokizol tőle. lehet most használod mert furi még.

  18. Én a 2.1 nél kapcsolódtam be 🙂

  19. Én az iOS 5-nél kapcsolódtam be még az iPad 3-on!

  20. Nekem az első a 4.2.1 volt egy iPod touch 4g…
    Most 7.0.2 van egy 5ös touchon

  21. Én a 3G-n a 2.1el kezdtem, annak pedig szintén van már pár éve

  22. Az iPhone-t (első generáció) talán 2.2-es iPhone OS-el vettem. 🙂
    JB-vel lehet BT GPS modult hozzátenni, meg videót felvenni Cycorderrel. A mai napig megvan, tartalék telefonnak használom, függetlenítve, 3.1.3-mal (ennél újabb nem megy rá).

  23. Vajon az iPad miniket is iOS 7-tel árulják már? Tavasszal eladtam, de ha kijön a mini 2, akkor vennék újra egy mini 1-et. De csak ha nem 7-es van rajta, mert az egy borzalom…

  24. @Bencissimo: minden újonnan megjelenő készülék mindig az aktuálisan legfrissebb firmware-verzióval kerül értékesítésre. így ha lesz iPad 2, azon annak a megjelenésekor legfrissebb iOS-verzió lesz, és korábbi nem is lesz rá soha, lásd iPhone 4-re sosem volt 3.x, 4S-re 4.x, 5-re 5.x, és most az 5s/5c-re 6.x.

  25. @Jadeye: de én nem újonnan megjelenőt vennék, hanem tavaly megjelent mini-t, csak idén, újan. Vajon azon még tavalyi OS van?

  26. @Bencissimo: ha újat veszel, és nem hónapok óta hevert a raktárban, akkor azon is már az új rendszer lesz.

  27. Mai napig iOS 5.1.1-et használok 4s en. És eszemágába sincs felfrissiteni.:p

  28. iOS 4.3.3 gevey simmel egy i4-en..en igy kezdtem:D

  29. En a 4.2.1- el az iphone 3G-mel!
    Most az iphone 3gs-emen asszem 5.1 vagy 5.0.1-es szoftver van.


Add a Comment