fbpx Skip to content

Ahogy telnek a napok, egyre több apróság érkezik a külföldi portálok az új készülékekről. Ezeket külön-külön felesleges lenne megírni, így most egy cikkben röviden beszámolunk róluk.

batterytable

Az első az akkumulátor-teljesítmény, mely az iPhone 5-höz képest magasabb. Több mint 100 mAh-val több az iPhone 5s és 5c. Ez egyébként az iPhone 5s-nél olyan sokat nem ad, igazából a megnövekedett processzor-teljesítményt korrigálja. Tehát ha maximum 1-2 órával többet bír már az új készülék, akkor boldogok leszünk. Mondhatnánk, hogy akkor az iPhone 5c-ben nincs új processzor, tehát tényleg jobb akkumulátor időre számíthatunk, azonban ez sem teljesen igaz, mivel az iPhone 5s-hez képest 63 mAh-val kevesebb került a színes készülékekbe, ami alig több, mint a sima iPhone 5-é. A külföldi blogok szerint az új készülékek 10%-kal tovább bírják, ami, ha azt vesszük, hogy nekem reggel 8-tól este 6-ig bírja a készülék, most akár már 7-ig is bírni fogja. Ez nem ígérkezik soknak, pedig az akkumulátorokban nagyon jók az iPad készülékek (nyilván több hely van) és a mostani MacBook Air-ek, amiknél meg ugye a processzor számít. Ezt most nem sikerült tartani az iPhone készülékeknél.

Előrendelésben elfogyott a sárga iPhone 5c

1 nap alatt elfogyott előrendelésben a sárga iPhone 5c készülék. Ez egyébként meglepő, én nem gondoltam volna, hogy pont a sárga lesz a befutó. Természetesen az USA-ban fogyott el, illetve Kínában is már komoly, 1-2 hetes időre lehet csak megrendelni. Rögtön megnéztem, hogy Franciaországban, vagy például Angliában hogyan alakulnak az előrendelések, és azt kell mondjam, hogy az európai emberek számára ez a készülék drága.

Screen Shot 2013-09-14 at 13.19.50

Több európai országban is még elérhető a szeptember 20-i szállítás, úgy látszik, itt nem kapkodják annyira. Itt a Szifon.com-on is megkérdeztünk benneteket, hogy mennyire tetszik az iPhone 5c, és többen inkább iPhone 5-t vagy 5s-t vásárolnátok. Miért nem tetszik az iPhone 5c az embereknek?

Egy reklám, ami az iPhone 5s-sel készült

Míg az emberek többsége jövő héten kezdi meg a sorbanállást, addig a Burberry már egy reklámfilmet is készített az iPhone 5s készülékkel. A Burberry szerint az egész reklámot az új Apple készülékkel vették fel, majd nyilván utómunkázták. Na de ők mikor jutottak hozzá a készülékhez? 🙂 Nézzétek meg, érdekes kis videó:

Nem meglepő módon idén is kiutazunk külföldre, hogy hazánkban elsőként mutathassuk be nektek az új Apple iPhone 5s és 5c készülékeket. Erről bővebben lesz hamarosan egy cikk, addig is csatlakozzatok a Facebook eseményhez, hogy ne maradjatok le semmiről:

facebook_cover_5s_5c_parizs_facebook

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Iphone 5c rohadt dràga… £469 èrt megy a16 gb os. Iphone 5S aksi: mièrt nem tudnak belenyomni egy 2600 mAh -s aksit? Mèretben nem lenne nagyobb…! Mindenfèle apró kütyüt beleraknak de aksit senki sem tud miniatürizálni 2013 ban…? Tisztelet a motorolának 3000 mAh teloja is van a razr.

  2. Cikkhez:”Ez egyébként az iPhone 5s-nél olyan sokan nem ad…” sokat

    😉

  3. Szerintem a fekete előlap miatt nem tetszik az embereknek. Sokkal szebb lenne fehéren. Akkor vinnék többen..

  4. Nekem az 5 délig bírta szuflaval. 100mAh + nagyon karcsú !!!

  5. nekem a 4 kibírja reggeltől estig 3 éves… de mit kell fent akadni annyira rajta mennyit bír ki.. autóban töltő, munkahelyen töltő.. vagy valami pásztorok vagytok a pusztán?

  6. @aggressor: Veled vagyok. Eddig volt 3G-m, 3GS-em, 4-em, sose volt akksi problémájuk. És valóban mindenhol töltheted.

  7. Én úgy érzem, hogy a világ LEGJOBB telefonját hozták volna létre egy kb 2000mah akksival mellékelve de így ez egyenlő egy nagy rakás sz….ral, kb mint az előzőeknél aminél(i5) ha nagyon van időm 3-4óra alatt csontra lemerítem.Az az igazság, hogy designra tökéletes.Op rendszer nagyon ott van meg az optimalizáció is(2mag vs 4+4 szörnyetegek). De pl a sony nem sajnálta ki a 3e mah-s akksit a telfonjábol ami persze nagyobb fogyasztó de nem ennyivel. Szóval lényeg a lényeg “a nagy apple se tud még olyan telefont se gyártani ami mindig minden bizonyossággal elég lenne egy napra”. (és ez elég rossz.)

  8. miert – a mAh ertek?!

  9. @aggressor: ha egész nap otthon, munkahelyen és autóban vagy, akkor sajnállak… de legalább nem merül le a telefonod. De vannak olyan emberek, akik néha elmennek sétálni, kirándulni, sportolni, szórakozni, és nem mindenhová autóval járnak. Én sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy lemerültem, és nem volt a közelben konnektor. Ezért már csak cserélhető akksis telefont fogok venni…

  10. mi a fenét tudtok annyit a telon nyomkodni hogy 8-10 ora alatt lemerul egy telefon. nekem nyugiba kibir 1 napot es nagyon sokat telefonalok emailezek eleget bongeszek ha kell. persze nem nyomkodom feloranket a faceboooookot hogy hatha irt valaki…

  11. Iphone 4s em van. Ezzel dolgozom errol szol a zene az autoban, ezzel vezerlem a lakas riasztojat kamerait, emaileim erre jonnek, viberezek, telefonalok, facetimeolok, vezetem rajta kiadasaim, most is erről írok, szóval mindenem ezen van, de nekem így is kibír 1,5 napot. Mit csináltok ti vele? Najo, nem játszom (sokat) és nem facebookozok sokat…

  12. LG 4x HD, HTC One X 2000mAh-os akksival közel sem bírja addig mint az i5.
    A Sony Z meg egy péklapát…
    Ettől függetlenül a mobiltelefonok akkumulátorainak már rágen nem itt kellene tartania.

  13. @JEROME: Nekem is 4s van és pl 100%-ról 3g-on, zene-on, időnként fb, mail, egyéb értesítés 3 óra alatt esett 20-25%-ot. Brutálisan merül.
    Amúgy nagyon nagy kérdés, hogy a 64 bites procinak mekkora lesz a fogyasztása, szerintem csak parasztvakítás lesz ez az aksi növelés és épp arra lesz jó a használata, mint a 4s-nek vagy az 5-nek.
    Imádtam/imádom az ios és a hozzá tartozó exclusivitást, de egyre jobban úgy érzem, hogy csak parasztvakítást csinál az Apple. 3gs-ről 4s-re váltva még éreztem újdonságot, volt varázs, de 4s és 5 között már abszolút nem és ezt érzem az 5S-nél is. A musthave upgrade-et hozzák és azon túl semmit. 🙁 Én 5 év almahasználat után erősen gondolkodom rajta, hogy a következő telefonom, valami más lesz (ami biztos nem droid, mert azt továbbra is utálom)

  14. Sziasztok ! Tapasztalatom ugyan az 3gs után 5 re váltva : napi 8-10 óra max ! Hétvégén mikor kirándulok ez neked szól Benicissimo !!!! Akkor 2 napt simán ki bír az aksi mert max fotózok vele de ezek szerint te aki lesajnál másokat akinek okosan van mindenhol töltője mint nekem is tehát te kiránduláskor a neten lógsz ezek szerint ?!

  15. Miért nem tetszik az embereknek? Mert gagyi a kinézete. Olcsó műanyag vacak majd 2k-ért. Egy sima 4es 5 dolláros hátlappal ugyanaz lesz:)

  16. Ja igen kiegeszitve a mondanivalomat 3gt csak akkor kapcsolom be ha tenyleg kell amugy edge megy always.

  17. Nos ahogy làtom itt mindenkinek a figyelmét elkerűlte a proceszorok és a 7 es oprendszer. Nos hát azt kell hogy mondjam az is hogy mennyivel kompatibilisebb az osx és az ios = technológiai hasonlóság azaz csak oppen your eyes és lőn világosság!

    Tehát aki figyelemmel kisérte a juniusi wwdc az észre wehette hogy a 7 es és a mawriksot együtt mutatták be és nem véletlen! Ugyan azt az eljáràst használják a memória ès fálj rendszerben a CPU RÉSZNÉL MONDJÁK EL. Tehát az a 10%-ék lesz 35-40% is.
    A fény avilágosságot a sötétségben, de az nem ismeri fel azt.

  18. @Bencissimo: ha te kirándulás meg sport közben a telefonod baszogatod hülye vagy…. az olyan buzogányok mint te vannak csak meg akadva az aksival. ha meg olyan hülye vagy elindulsz 10%-os aksival azzal az apple sem tud mit kezdeni.

  19. @Bencissimo: és vegyél mobilnetet.. ne 100mb-ot.. annyit, hogy le se lassitság, mert akkor csak szenved a telefon túllépés után, ne a wifiken potyázz…

  20. @totopad: akkor 15 órát kibír… de ne, hogy azt mond te egész nap ezt működöd, nem pihen a telefon… reggel 6 este 9-ig bírja… nehéz rátenni a töltőre este? az enyémet nem…


Add a Comment