fbpx Skip to content

Ahogyan korábban már írtuk, az Apple Kínában is megtartja majd a 10-i eseményt, persze nem aznap, hanem másnap, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor. Ehhez kapcsolódó hír, hogy az állami tulajdonú szolgáltató, a China Telecom mintha elszólta volna magát, és az oldalán is előrendelhetőek voltak egy ideig az új készülékek.

chinatelecom_logo

Az egész történet azzal kezdődött, hogy a China Telecom kitett egy üzenetet a profiljával a Twitter kínai megfelelőjén, a Sina Weibo-n, hogy hamarosan kapható lesz náluk az Apple mindkét új készüléke: az iPhone 5S és az iPhone 5C is. Természetesen ezt az üzenetet azóta már törölték, de addigra már több helyi oldal is lecsapott a hírre. Az viszont nem egyértelmű a hírből, hogy Kína pontosan hol foglal majd helyet az új készülék elérhetőségi rangsorában, tehát egyúttal az első körös országok között lesz-e, vagy sem.

china_telecom_weibo_post

Az Apple Kínában korábban csak hetekkel vagy hónapokkal később kezdte forgalmazni az iPhone-t, de a China Telecom előbbi közlése utalhat arra, hogy ez esetleg megváltozik, és bekerül az első körbe, ahol például az Egyesült Államok vagy Németország és Ausztrália is helyet foglal. Magyarország legutóbb a második körös országok közt volt, ami szintén több hetes csúszást jelent az első körhöz képest.

Ugyanakkor a kínai piac korai bekapcsolása az értékesítésbe azt jelentheti, hogy még hamarabb elfogy majd a rendelkezésre álló készlet, és ismét heteket kell majd várni, hogy megvehessük az új iPhone-t, ha azt nem kaparinthattuk meg a hazai rajton.

Az első körös értékesítés kezdetének a különféle források egyre biztosabbnak tartják a szeptember 20-i napot, amihez 13-án indulhat az előrendelés.

A China Telecom Weibo-s üzenete ugyanakkor már előrendelésre is biztatott, de ez a lehetőség közben eltűnt a szolgáltató hivatalos weboldaláról. Az előrendelésnél ráadásul különféle ajándékcsomagokat is lehetett választani, ugyanakkor az ezekhez használt képek leginkább csak szemléltető jellegűek voltak, és nem az említett készülékek valódi fotóit tartalmazták:

china_telecom_ajandekcsomagok

Ezekből több is volt, de röviddel később törölve lettek – a teljes méretű képhez kattints rá:

iphone-5c-china-telecom

A pletykák szerint az iPhone 5C gyakorlatilag egy műanyag házba csomagolt iPhone 5 lesz, így hardveresen nem okoz majd meglepetést. Tehát nyilvánvalóan az iPhone 5S hozza majd el az újdonságokat, így az ujjlenyomat-olvasót, ami megváltoztathatja majd a készülékhasználatunkat és az egyes alkalmazásokat is; a gyorsabb, 64 bites A7 processzort, ami 31%-os sebességnövekedést eredményezhet; illetve a még jobb kamerát, amivel akár 120fps-sel is rögzíthetünk majd videókat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Elegge kamunak tunik a kepek alapjan, bar en ezeknek jobban orulnek mint az eddig latottaknak. iOS6 van a kepen, szvsz ez is eleg valoszerutlen… meglatjuk 🙂

  2. @wittao: nyilván nem a valódi készülékek vannak az ajándékcsomagos képeken, azok csak szemléltető jellegűek, ahogyan írtuk is: “az ezekhez használt képek leginkább csak szemléltető jellegűek voltak, és nem az említett készülékek valódi fotóit tartalmazták”

  3. Az arany színű sárga még hagyján, de a zöldnek mondott barna.. ?? 😀


Add a Comment