fbpx Skip to content

Tegnap este írtunk arról, hogy az Apple végül kiküldte a meghívókat az idei őszi keynote-jára, így már kőbe vésett dátum lett a szeptember 10-i nap, amikor a cég főhadiszállásán tartják majd meg az eseményt. Itt az új készülékek bejelentése mellett talán azt is megtudhatjuk majd, hogy pontosan mikor jelenik meg az iOS és az OS X új változata is.

Apple_0911_Kina

A meghívón szereplő színes “pettyek” szerencsére(?) azonban mondhatni nem csak a mi kedélyeinket borzolták fel, mert időközben a kínai újságírók is megkapták a maguk meghívóját, ugyanezekkel a színes körökkel. Számukra viszont a dátum szeptember 11. Fontos megjegyezni, hogy ha a Cupertino-i keynote kezdetének időpontjában megnézzük, hogy mennyi az idő épp Pekingben, az hajnali 1 óra lesz, így itt mindenképp külön eseményről van szó. Mivel azonban ez az esemény is délelőtt 10 órára van időzítve, kínai helyi idő szerint, így Tim Cook semmiképp sem lehet majd ott személyesen — hacsak az Apple időközben nem találta fel a transzportert. 🙂

Siri_beam_me_up_Scotty

Cook csak a Cupertinoban tartott keynote végén tudna leghamarabb indulni, ami nagyjából 2 órát vesz majd igénybe, így közben Pekingben már hajnali 3 lesz. Ehhez persze még oda kell érnie a privát gépéhez, aminek ezután maximum 6 óra alatt oda illene érnie a pekingi reptérre, majd onnan még irány a keynote helyszíne, ami így időben nem tűnik valószínűnek — hacsak ezt a keynote-ot nem online videókapcsolattal oldják meg, és így eleve nem is kell személyesen ott lennie. Egy ilyesmi út egyébként a közvetlen járatot biztosító Los Angelesből való indulással átlagosan 12:40 percet venne igénybe, átszállás nélkül, egy sima járaton.

Eddig még nem volt arra példa, hogy egy ilyen keynote-ot a “világ másik végén” is megtartott volna az Apple, pláne már másnap. Így az, hogy Tim Cook nemrég tárgyalt a China Mobile vezetőjével Pekingben az együttműködésről, elég nagy horderejű dolgot hozhat.

China_Mobile_Logo

A China Mobile rendelkezik a világon a legtöbb előfizetővel a szolgáltatók közül, ami több mint 300 millió volt 2006-ban. Ráadásul ez a szolgáltató jelenleg az egyetlen Kínában, amelyik nem kínál iPhone-t vagy iPadet az előfizetőinek. Az Apple jelenlegi kínai partnere, a China Unicom nem kívánta kommentálni az eseményt, de emellett az Apple PR-osai is csak igen szűkszavúan nyilatkoztak. Megerősítették, hogy Cook üzleti tárgyalásokon vett részt Kínában, de ennél többet nem lehetett kihúzni belőlük.

Mindenesetre ha a China Mobile így megkapja a jogot az iPhone (és az iPad) forgalmazására, amihez hozzáadjuk az iPhone 5C-t, és a több mint 300 millió lehetséges előfizetőt, az elég komoly forgalomnövekedést hozhat az Apple számára.

Kíváncsian várjuk a szeptember 11-i eseményt is, amivel kapcsolatban pláne nincs információ, hogy várható-e élő stream, de egy összefoglalót biztosan olvashattok majd.

Amire viszont élő közvetítéssel készülünk, az a 10-i esemény, így, hogy ne maradjatok le, csatlakozzatok Facebookon az eseményhez:

szifonlivefacebook

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Hát ha bevezetik a china mobile-nál is, akkor lehet még jövő februárban sem tudnak annyit gyártani amennyi elfogyna.

  2. Nah akkor lehet az 5C tényleg csak a kínai
    piacra készült.

  3. Ez az!
    Végre egy pozitív jele annak, hogy az a C mégis csak Kínát jelent…

    Legalábbis számomra az tűnik logikusnak, hogy a kínai eseményen debütál a színes műanyag kütyü, Cupertinoban meg az iPhone 5S

  4. 9-11: pekingbe repülni…háááát 😀

  5. @veto: én is pont erre gondoltam! 🙂 Amúgy már nagyon régóta nem volt “one more thing”, pedig jöhetne már valami ütős meglepetés az Apple-től… mert ez kezd unalmas lenni.


Add a Comment