fbpx Skip to content

Az iOS 7-tel jelentősen megváltozik a rendszer külalakja, amihez az alkalmazások ikonjainak is alkalmazkodniuk kell.

ios7

Az Apple levélben szólította fel a fejlesztőket, hogy módosítsák az alkalmazások ikonméretét. Eddig az iOS 6-ban egy iPhone-os ikon 114*114 pixel méretű volt, az iOS 7-ben ez már 120*120-as nagyságú lesz. iPadnél ugyanúgy növekedik a pixelszám: a régi 144*144 helyett 152*152 lesz.

Ha a fejlesztő az iOS 7-ben nem módosítja az ikon méretét, akkor az ikon körül egy kis fehér keret lesz látható. Az Apple az iOS 7 GM verziójának várható szeptember 10-i megjelenését követően már meg fogja követelni az új ikonméretek használatát, így a jövőben csak azt fogadja el.

Közben a cég Kínában levédette az új rendszer kilenc gyári ikonját, lásd a mellékelt képen.

ios7ikonok

Mivel az utóbbi időben Kínában nem szerepelt túl jól az Apple -, hiszen az iPad névvel is problémák akadtak -, ezért érthető, hogy először ott védetik le szellemi termékeiket. Érdekesség, hogy az elektronikai termékekre vonatkozó International Class 009 kategóriában jegyeztették be szabadalmait, ami a telefonok és táblagépek mellett érvényes a napszemüvegekre és a tűzoltó készülékekre is. Kiindulva abból, hogy a cég logóját is mennyi nem Apple termékre is ráteszik Kínában (vasaló, cipő, táska, stb), ez talán nem is olyan meglepő lépés.

Persze az is lehet, hogy az Apple a (PRODUCT)RED termékek közé a jövőben felveszi a piros poroltókat is… 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Nem csak azt, hanem csak azzal fogadja majd el, like iPhone5 töltőképernyők.

  2. ha eddig egyik bétában sem volt keret a régi ikonok körül, akkor miért vezetné be a GM-ben a fehér keretezést?

  3. @Marci89: Hogy undorító legyen és legyen rá igényük, hogy megcsinálják. Mert most még (szerintem) annyira nem feltűnő.. mivel az első oldalon szinte csak gyári appok vannak (nekem) a többin meg ugye ugyan az a méret.

  4. Meg azert, h veggye ujat!!!


Add a Comment