fbpx Skip to content

Az alábbi cikket Csaba küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

Mostanság nagyon sokan akarnak könnyen és egyszerűen nyelvet tanulni. Mint tudjuk, ez nem olyan egyszerű feladat, habár nagyon sok olyan eszköz van, ami megkönnyítheti ezt. Egy ilyen app a magyar fejlesztésű Angol nyelvtan is, ami ingyenesen tölthető le az App Store-ból és egy nagyon hasznos alkalmazás.

Amellett, hogy nagyon hasznos, a designja is rendben van, ami sok kis apróságban az iOS 7-re hajaz. Először is amint belépünk a programba, három magától értetődő lehetőségünk van és egy információs mező.

angol_nyelvtan_01

Az első „igeidők” mezőre kattintva mind a 12 igeidőt megkapjuk egy stílusos rácslapra leosztva.

angol_nyelvtan_02

Ennek egészen „flat” kinézete van. Ha itt kiválasztunk egy igeidőt, akkor átláthatóan és részletesen leírja nekünk az adott igeidő képzését, használatát, időhatározóit, és kérdőszavait.

angol_nyelvtan_03

Ebből a menüpontból egy jobbra „swipe”-pal mehetünk vissza, ami szintén iOS 7-hatású. Ha az első három lehetőség közül a másodikra, a „diagram” menüpontra koppintunk, megtalálhatjuk az igeidők megfelelő sorrendjét, ami szerintem még egy kis designbeli ráncfelvarrásra szorul.

angol_nyelvtan_04

És ha a harmadik, a „rendhagyó igék” fülre koppintunk, akkor 207 rendhagyó igét találhatunk magyar jelentésével, főnévi igenévi alakjával, egyszerű múlt idejű alakjával és múlt idejű melléknévi alakjával együtt.

angol_nyelvtan_05

Remélem, sok mindenkinek meg tudtam ezzel könnyíteni az angol nyelvtanulását.

[appstore id=”532941857″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Építő jellegű észrevétel:
    lehetne egy “vissza” gomb bal fent azért a swipe lehetőség mellé.
    De amúgy jó és ami még fontosabb hasznos kis app. Szoktam nézegetni a buszon 😉

  2. Nagyon jó kis app, pont kapóra jön. 🙂
    Talán egy építőbb jellegű észrevétel: a rendhagyó igéknél egy keresés lehet hasznos lenne, bár nem vészes egy-egy ige megtalálása.
    Köszi a cikket!


Add a Comment