fbpx Skip to content

Hosszú, várakozással teli hónapok után megérkezett a One More Thing magazin újabb száma. Korábban már írtunk a róla, hogy ez az első nyomtatott Apple életmód magazin hazánkban. Ez azt jelenti, hogy ugyan Apple magazinnak hívjuk, de nem minden része kapcsolódik szorosan az Apple-höz. Az első szám hatalmas sikert aratott hazánkban, így várható volt a második szám megjelenése is.

IMG_5819

Az új szám rengeteg meglepetést tartogat, de erről beszéljenek a magazin szerkesztői:

Nehéz dolgunk volt a második számmal, több hónapon keresztül dolgoztunk rajta. Sajnos az Apple tavaszi bejelentése elmaradt, így azon kaptuk magunkat, hogy nincs kellő minőségű anyag és hype a cég körül. Sokat gondolkoztunk, mi legyen a megoldás. Nem akartunk csak azért kiadni egy 2. számot, hogy meglegyen a negyedéves ütemterv. Így elkezdtünk még komolyabban foglalkozni a magazinnal, a WWDC-ig már elegendő időnk maradt arra, hogy tökéletesítsük a cikkeket és nem csak 1, hanem 2 számot is egybe rakhassunk. A WWDC után még mindig szükségünk volt 1 hónapra. Hála Istennek az előfizetőink ettől nem rettentek meg, mindenkit igyekeztünk megnyugtatni, hiszen a minőség időt kíván.

IMG_5737

Az elmúlt pár hónapban tökéletesítettük a magazint, sokkal szebb lett, egységesebb, tartalmában mégis változatosabb. Megtartottuk a magazinok közt egyedi iPad méretet és a lekerekített formát. A kiadvány tartalma most már nem csak offline, hanem egyben online is, mivel több mint 50 QR-kód érhető el benne, és szinte minden cikkhez találtok külső tartalmakat, hogy ha esetleg részletesebben is érdekelne az adott téma. Ezért a magazin most már jóval több, mint a nyomtatott sajtó: próbáljuk ötvözni az offline és online médiát.

IMG_5784

IMG_5763

A magazin a lehető legaktuálisabb jelenleg, benne vannak a legújabb alkalmazások, az iOS 7 rendszer, vagy a Mavericks. Több mint 150 oldalával kimerítő lehet bárki számára, mi magunk sem tudtuk több nap alatt sem a teljes magazint elolvasni. Rengeteg témát vesézünk át, ami nem csak Apple. Kellő önbizalommal mondhatjuk el, hogy a One More Thing magazin tényleg az az Apple magazin, amit az ember mindig magánál tart. Természetesen itt nincs vége, már készítjük a következő számot és rendkívül izgatottan várjuk az Apple őszi bejelentéseit.

IMG_5731

Az előfizetőknek a megszokott módon napokon belül megérkezik majd az új szám, akik pedig eddig még nem fizettek elő, de szeretnének vásárolni a magazinból, azok megrendelhetik azt a onemorething.hu oldalon. Azok, akik Budapesten személyesen szeretnék átvenni, ugyancsak rendeljék meg online, és a hamarosan megnyiló One More Cafe-ban tudják majd átvenni a magazint. Bármilyen kérdést a [email protected] email címet tudtok feltenni.

[mailchimpsf_form]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Az első számot be lehet még szerezni?

  2. Újságosnál lehet (majd) kapni?

  3. @joey004: talán maradt még pár darab, de ezzel kapcsolatban írj egy emailt a [email protected] címre, hátha.

    @sanyibazi: újságosnál egyelőre nem. de megrendelheted postázva vagy személyes átvétellel, illetve ahogyan az első szám, úgy ez is kapható lesz az egyes APR-eknél és a szervizünkben.

  4. ok

  5. Nemezért hogy kötekedjek de elég sokára jelenik mg a 2. szám 2évre fizettem elő és elvileg évente 4. szám jelenik meg erre egyetlen egy számot kaptam eddig … tavaly december óta..

  6. @Casterke: innentől kezdve javaslom elolvasni a cikket: “Nehéz dolgunk volt a második számmal, több hónapon keresztül dolgoztunk rajta. Sajnos az Apple tavaszi bejelentése elmaradt, így …”

  7. @Jadeye:

    Ezzel lehet, hogy kalkulálniuk kellett volna. Talán kicsit elhamarkodták a kiadást.

    Az emberek évi 4 számra fizettek elő, köztük én is, és engem is kifejezetten idegesít, hogy kiadtam 4db magazin / évre a pénzt, és lesz belőle 2. (legyen 3, mert most dupla szám :-)!)

    A fenti írás az Apple hírek hiányáról – attól függetlenül, hogy nagyrészt igaz -, szerintem csak magyarázkodás. Eleve nem lett volna szabad arra alapozni, hogy 3 havonta biztosan lesz egy magazinnyi anyag Apple hírekből. És mivel az első számban sem csak és kizárólag alma aktualitások voltak (és ez teljesen természetes), ezért önmaguknak ellentmondónak és még inkább magyarázkodásnak tűnik így a dolog.

    Ja, és én sem úgy gondolom, hogy a magazinnal kapcsolatos problémáinkat itt a szifonon kellene kifejteni (megtettem a szerkesztőségnél is), de miután az 5. hozzászólónak adott válaszod cizellált stílusú (habár nem is annyira) kioktatás, és védelem a magazin szerkesztői felé, gondoltam megpróbálom jobban kifejteni (kvázi képviselni) az előfizetők oldalát.

    Én fizettem valamiért és el is várom, hogy az előfizetésemben meghatározott szolgáltatást kapjam a pénzemért. Így működik a világ törvényes keretek között nem igaz? Előfizetés = szerződés, aminek eleget kell tenni.

    Egyik magazin szerkesztősége sem csinál(hat) ilyet, nem lehet a hírek hiányára hivatkozni, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

    Tudom, hogy fontosabb a jó, hiteles, és érdekes tartalom, mint az, ha telenyomják felesleges baromsággal az újságot.

    A baj csak az, hogy a weboldalukon található betekintő az épp az utóbbiról árulkodik:

    – egy cikk egy fesztivál alkalmazásról, (a fesztiválszezon legvégén)
    – iphone tippek nyaraláshoz, (a nyár végén)
    – miért nincs szex az iOS-en
    – Mac optimalizálás
    – todo appok

    Ezek olyan tények, amiken nem nagyon van mit szépíteni.

    Képzelj el egy olyan világot, ahol a cégek így állnak hozzá a saját tevékenységükhöz. Elég komoly bajban lenne kicsi világunk.

  8. Korrigálnám magam kicsit, elnézést: a felsorolt 3 utóbbi cikket nem tartom baromságnak egyáltalán, de azok sem aktualitások – ezt szerettem volna írni.

  9. @deadness: nyilván a kifizetett példányokat, ha most így csúszással is, de megkapod, tehát a darabszám biztosan meglesz.

    “Eleve nem lett volna szabad arra alapozni, hogy 3 havonta biztosan lesz egy magazinnyi anyag Apple hírekből.”
    úgy emlékszem, a magazin első számában ez tisztázva lett, hogy az Apple bejelentéseihez lesz kapcsolva a megjelenés. ha belegondolsz, ez három alkalom évente: márciusban az iPad event, nyáron a WWDC, ősszel az iPhone event, decemberre meg egy éves összefoglaló. most az Apple kihagyta a márciusi eseményt, a WWDC-ről meg találsz majd benne részletes cikkeket. pletykákat meg felesleges beletenni egy magazinba, arra ott vannak a bulvárlapok.

    “még inkább magyarázkodásnak tűnik így a dolog”
    az eltelt időt már semmi nem hozza vissza, de így legalább láthatod, hogy az Apple márciusi eseményének elmaradása miért okozott ekkora problémát.

    “Én fizettem valamiért és el is várom, hogy az előfizetésemben meghatározott szolgáltatást kapjam a pénzemért.”
    ebben teljesen igazad van, és épp ezért írom, hogy az előfizetett mennyiséget biztosan meg fogod kapni. én azt mondanám, hogy várd meg, hogy a kezedben legyen az új szám, hogy megítélhesd, érdemes volt-e kivárnod. és ha nem vagy vele elégedett, akkor maximum mondd fel az előfizetést, és kérd vissza a pénzt.

    “nem lehet a hírek hiányára hivatkozni, mindent meg lehet oldani, csak akarni kell”
    ilyenkor szokták egy csomó “gumihírrel” megtölteni az adott médiát. ezt tökéletesen láthatod akkor, amikor a valódi hírek nélküli uborkaszezonban sok helyen konkrétan gyártják a híreket, és minden pletykát bolhából elefánt módon azonnal megírnak, vagy kitalálnak híreket. szerintem ez itt nem baj, hogy nem így történt.

    “telenyomják felesleges baromsággal az újságot”
    “a felsorolt 3 utóbbi cikket nem tartom baromságnak egyáltalán, de azok sem aktualitások”
    ez megint egy olyan dolog, ami ízlések és pofonok jellegű. mindig lesz olyan cikk egy adott kiadványban, ami sokakat nem érdekel, és lesz olyan is, ami meg épp, hogy sokakat érdekel. a magazin készítői olyan tartalmak megjelenítését vázolták az első számban, ami miatt később is előveszi az olvasó a magazint. lásd Mac optimalizálás: erre bármikor szükség lehet, todo appokat is folyamatosan használsz, a miért nincs szex meg egy rendszeresen felbukkanó kérdés, így voltaképp mindig aktuálisak.

  10. A (kifizetett) 4. szám meg fog érkezni valaha?

  11. @DetoX: ezzel kapcsolatban a magazin szerkesztőit tudod megkérdezni, írj egy emailt a [email protected] címre.


Add a Comment