fbpx Skip to content

Nincs hang a Facebook értesítéseidnél? Nem gond, hiszen itt is igaz a “there’s an app for that” szlogen!

facebook-puch-notification

A Facebook értesítései soha sem voltak a topon, gyakran késtek vagy egyáltalán nem lettek kézbesítve. Úgy körülbelül 1.5 évvel ezelőtt javulás állt be, jött a push üzenet is, amit hanggal is jelzett. Azonban kis idő után, egy újabb frissítésnél a Facebook programozói valamit eltoltak, mert a push értesítés megérkezésekor már nem volt hangjelzés, csak a képernyő villant fel, hiába volt a Beállításoknál a Hangok kapcsoló bekapcsolva. Szóval volt hang – nincs hang.

Mivel senki sem szemezik folyamatosan a telefonjával üzenetekre várva, így most időnként rá kell nézni a készülékre, vajon jött-e újabb üzenet valamelyik havertól. Nagyon sokan bejelentették a Facebooknak a hibát, de 1 év alatt nem voltak képesek kijavítani azt.

Ezt elégelte meg Thomas Finch és írt egy nagyon egyszerű tweaket, mely visszakapcsolja a hangjelzést. A Facebook Sound Fix névre hallgató, ingyenes, mindössze 2 kB-os programocskát csak fel kell telepíteni Cydiából, a BigBoss repóból és máris visszajön a hang.

IMG_1301

Ennyi az egész, nem kell állítgatni semmit sem. Persze jailbreak kell hozzá, de éppen az ilyenek miatt érdemes jailbreakelni. Mert végül is így már úgy működik a telefon, ahogy kellene…

Újra aktuális lett tehát az Apple jó néhány évvel ezelőtti szlogenje: There’s an app for that!

Aki pedig nem jailbreakelt, az kénytelen várni a Facebook javítására, mert annak még a tegnap érkezett 6.4-es verziója sem javítja ezt a hibát…

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Nekem erre van egy összeesküvés-elméletem: szándékosan csinálják hogy egyszer jön értesítés, egyszer nem, és így a embernek kényszerből többször rá kell néznie a telefonjára és belépni a facebookjára mint hogyha mindig megjönnének normálisan az értesítések és csak a lock screent kellene megnézni. Nyilván a reklámokért is így több pénzt kérnek, hiszen “több kattintás”.

  2. Erre nekem régóta van megoldásom:
    Push Tone nevű tweak szintén a Cydiaból. Azt tudja amit amit a neve. Minden alkalmazáshoz tudunk tetszőleges értesítési hangot beállítani.

  3. Hála égnek, hogy nem jön hangos értesítés, agyfszt is kapnék, ha két percenként csipogna a telefonom.. A foursquare-nél is ki kellett kapcsolnom, mert roppant zavaró volt. Amúgy régen valóban gondok voltak az fb értesítésekkel, de az elmúlt félévben úgy nézem minden különösebb gond nélkül jönnek telefonra az üzenet és egyéb értesítések, mindössze attól függ az egész, hogy be vagyunk-e lépve gépen és nézzük-e a facet. Mert ha gépen is böngésszük épp, akkor nagyon okosan nem küld értesítést, mert úgyis ott vagyunk, de amint bezárom a böngészőt már ismét jönnek, ahogy kell 🙂

  4. @Jecy: nagy különbség van aközött, hogy van lehetőséged kikapcsolni a csicsergését az egyes eseményeknek a facebook appon belül, és aközött, hogy noha jeleznie kellene csicsergéssel is, mert be van kapcsolva, mégsem teszi.

    az eseményekről értesítő push üzenetek általában gond nélkül megérkeznek (noha szoktak késni), de hangjelzést nem adnak – noha bizony kellene nekik csilingelni is, mégsem teszik. és ez a probléma, amin független attól, hogy a gépen mi a helyzet. sosem küld hangjelzést, csak maximum amikor privát üzenet érkezik a facebookon belül.

  5. Én ezt már évek óta mondogatom, hogy az Apple szlogenje így hangzik helyesen:
    “Mindenre van egy alkalmazás, vagy egy tweak.” 🙂

    A másik amit meg mondogatok, hogy a fészbúk úgy szar ahogy van. Most vettem egy 4S-t i4 után, és kib@szott gyors, de a FB az egyetlen dolog aminek sikerül megakasztania.
    Szép munka fuckerberg..

  6. @Jadeye: Még annyit, hogy az eseményekről szóló értesítések bizony szoktak nekem csipogni, ha elfelejtem lenyomni, hogy nem leszek ott, kb fél órával a kezdés előtt. Megpersze az üzenetek is csipognak, de azt a Messenger app kezeli, nem a rendes FB.

  7. @Jecy: “az eseményekről szóló értesítések bizony szoktak nekem csipogni, […] kb fél órával a kezdés előtt”
    te a naptárhoz adott értesítések jelzéséről beszélsz, én meg arról, amikor XY írt a faladra, vagy lájkolta egy bejegyzésed, stb.


Add a Comment