fbpx Skip to content

Ahogy közeledik az ősz és az iPad mini esetében is aktuális lesz a termékfrissítés, újabb és újabb hírek látnak napvilágot a készülékkel kapcsolatban. De vajon melyek is ezek?

ipad-mini

Az iOS 7 rendszer legújabb fejlesztői változatában (az SDK-ban) felfedeztek egy rejtett fájlt, amelyben hivatkozások vannak az összes támogatott készülékre vonatkozóan. Az információ szerint támogatottak lesznek az iPad “2,8,” iPad “2,9,” és az iPad “2,10” készülékek vagy kódnéven a J75, J76 és J77 modellek. Ezek a mostani iPad “2,5,” iPad “2,6,” és iPad “2,7” modellek lineáris folytatásai. A jelenlegi felhozatalhoz hasonlóan a jövőben is három modell készül: egy Wi-Fi-s és két mobilinternetes.

De mi mást tudunk kihámozni ebből a rejtett fájlból?

ipadmini2

Egyrészről a tabletet egy „s5l8950x” jelű chip fogja hajtani. Ez található az iPhone 5-ben is, ami a táblagép esetében előrelépés lesz, mivel az első generációs készülék A5 chippel rendelkezik. Tehát az új kütyü hozza a kötelezően előírt sebességjavulást.

Másik információ, ami érdekes lehet, hogy úgy néz ki, mégsem lesz retina felbontású az új mini. Ugyanis a retina felbontású készülékeknél a képeket „@2x” módon jelölik, utalva a kétszer (valójában négyszer) jobb felbontásra. Nos, az iPad mini 2 esetében ilyen jelölés nem található. Úgy látszik, be kell érnünk a mostani 1024*768-as felbontással, ami valljuk be, öngól lenne az Apple részéről, mivel a konkurens androidos tabletek már mind jobb felbontással jelennek meg.

Olyan egyéb pletykák is vannak, hogy idén még retina felbontás nélkül jön a legújabb iPad mini és jövő év tavaszán, egy rendkívüli modellfrissítésben hozzák ki majd a retinás készülékeket.

Persze ezek az információk csak találgatások, egyáltalán nem biztos, hogy az Apple ilyen formában jelenteti meg a készülékeket.

[poll id=”105″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Egy olyan válasz lehetőség jó lenne hogy pl.:
    azért nem vennék ipad mini-t mert szerintem eleve kicsi, és nem is értem miért volt szükség kijönni egy iphone és ipad közti mérettel, így a retinas ipad mini sem izgat fel. De ennél már csak a műanyag szifon lesz nagyobb marhaság.

  2. @JEROME: Segítek: a te válaszod a “Nem érdekel…”

  3. Nagyon jó kis masina ez a iPad mini, kihasználom mindennap, sokkal jobban szeretem mint a nagy testveret mert nagyon ugyes, kis helyen elfer, meretehez kepest nagy a kijelzoje ellenben a nagy iPadnek a széle szerintem otromba,hogy olyan nagy. Amit hiányolok az a flash belole, neha neha este agyikomban megneznem a kedvenc sorozatom rajta es sajna nemlehet… Ha ezt valahogy kikuszobolnek hibatlan lenne. esetleg nemtudtok valamilyen lejatszot ami mukodik is ?

  4. Mind az iPad mini mind az olcsó iPhone mehet a kukába.

    Az Apple mint márka és mint arculat olcsósítva lesz mint a leárazott baromfi májkrém 🙂

    Akinek kell táblagép ott az iPad . Akinek olcsóbb kell ott a régebbi IPad.

    Akinek telefon kell ott az IPhone. Akinek olcsóbb kell ott a régebbi IPhone.

    Minek egyáltalán ez a Mini meg Iphone C féle agyrém. Szerintem Tim rossz lóra tesz ezzel az olcsósítással mert magát az Apple nevet ami a minőséget és a prémiumitást szeretné sugallani ez fog most félig megszünni.

    Innen látszódik, hogy az Apple más utat jár mint 2011-ben. ( Tudjuk mi történt )
    De ha nem történik meg ami megtörtént akkor szerintem sosem lenne Mini, meg ” C ” meg IOS 7 Jonathan Ive féle ovodás ” flat ” design sem ebben a formában.

    Gyakorlatilag ez is lehetett volna a az IOS 7 design-a nyugodtan. Gyönyörű szép lenne és elmodanák, hogy meddig faragták 🙂

    http://cdn5.igeeksblog.com/wp-content/uploads/iOS-7-Flat-Concept-Design.jpg

  5. Szerintem próbáld meg puffin, vagy pufin nemvű böngészőt( nem tudom, hogy írják). Az elvileg viszi a flasht

  6. Az iPad mini a legkirályabb tablet!!! Csak az szokta fikázni aki még nem használta huzamosabb ideig…

  7. @diario: AVPlayer. Nem ingyenes, de 900 ft-ot megér.


Add a Comment