fbpx Skip to content

Röstellem magam, hogy a Rovio Stars új üdvöskéjéről a megjelenésekor nem tudtam írni. Ezt most szeretném pótolni, főleg, hogy most hétvégén harmadáron meg lehet kapni.

tinythief1

A Rovio korábban már elindított egy programot, melynek keretében felkarolnak tehetséges fejlesztőcsapatokat és segítik őket a játékaik elkészítésében. Ez a program Rovio Stars néven fut, melynek első képviselője az Icebreaker: A Viking Voyage volt. Július elején viszont megérkezett a következő játék, a Tiny Thief, melyet a 5Ants csapata fejlesztett, és amiben egy kis tolvajt kell irányítanunk. A játék megjelenését egy fotópályázat előzte meg, (amiről mi is említést etettünk korábban) aminek érthetetlen módon nemzetközileg se volt nagy visszhangja, pedig mindössze csak a kis tolvaj körözési plakátját kellett a környezetedben valamilyen mókás helyen elhelyezni. Fura módon alig küldtek be az emberek képeket, például Instagramon a megfelelő hashtagre rákeresve is csak 7 kép található (melyből ráadásul 4 az enyém és a maradék 3 a Rovio promo képei). Lényeg a lényeg, hogy nyertem egy jópofa pólót. 🙂

tinythief2

A Tiny Thief-ben, ahogyan már korábban említettem, egy kis tolvajt kell irányítanunk, de itt nem arra kell gondolni, hogy azért, mert tolvaj, egyben gonosz karakter is, inkább olyan, mint Robin Hood, aki csak azoktól lop, akiknek úgyis van elég, és azt a rászorulóknak adja. Minden pálya előtt pár képkockában megtudhatjuk, miért is, kitől és kinek lop Barrett, a tolvaj, így biztosak lehetünk benne, hogy nem a rászorulókat lopja meg, vagyis ő a jófiú.

tinythief3

A játék a középkorban játszódik, ahol a lopást igen komolyan büntették, így a játék során nem csak az a lényeg, hogy a szajrét megszerezzük, hanem hogy mindezt észrevétlen tudjuk megtenni, mert ha az őrök, vagy bárki más észre vesz, vége a pályának. A játék jelenleg 6 fejezetből áll, és mindegyik fejezetnek megvan a külön motivációs története, például az első részben a rászorulóknak kell ételt lopni. Nagyon sok tereptárgy a segítségünkre lehet a lopás során, hiszen sok esetben kell egy-egy őrjárat elől hordóba bújnunk, de van, hogy az állatok segítségét kell igénybe venni, vagy épp az ő megriasztásukkal elvonni az emberek figyelmét, hogy utána megléphessünk a zsákmánnyal. Például az egyik pályán egy ló hátáról tud csak Barrett magasabbra mászni, viszont ahhoz, hogy a ló hagyja magát, előbb lopnunk kell neki egy répát. Szóval tele van a Tiny Thief kreatív ötletekkel és ezek egyre csak fokozódnak fejezetek előrehaladtával.

tinythief4

A játék kezelése igen egyszerű: Barrett arra sétál/lopakodik, amerre a képernyőn nyomunk, viszont bármi más mozgást/tevékenységet egy narancssárga gombbal tudunk az adott eszköz mellett végrehajtani. Minden pályán 3 csillag szerezhető, ezeket pedig úgy tudjuk elérni, hogy egyrészt ellopjuk, amiért jöttünk, másrészt Barrettnek van egy társa, egy vadászgörény (angolul ferret, ami rímel a Barrettre), amit észre kell vennünk, hogy hol bujkál a pályán, és kijuttatni onnét. A harmadik csillag megszerzése már komplikáltabb, mivel a pályákon csomó egyéb nyalánkság van elrejtve. De ezeket meg is kell találni, ami már sok esetben nem is olyan egyszerű, mert események láncolatát kell végrehajtanunk, hogy előkerüljön az adott tárgy (pályánként akár több is). Jó poén, hogy a pályákon akár több helyre is ki van helyezve körözési plakát, pont olyan, mint amit a fotópályázatban is használni kellett. Egy pálya teljesítése után Barrett mindig valamilyen vicces módon örül, hogy sikerült a lopás, van hogy például Michael Jackson híres Moonwalkjával ünnepel.

Az alább videó tökéletesen átadja a Tiny Thief jópofa hangulatát:

A Tiny Thief természetesen rendelkezik Game Center támogatással és achievement rendszerrel. Aki szereti a kicsit gondolkozós, de mégis egyszerű játékokat, annak mindenképp tudom ajánlani, igazi minőségi játék.

Csak most hétvégén, az eredeti 2.69 eurós ár helyett 0.89 euróért meg lehet vásárolni, ami azért is remek, mert ezért az árért egyszerre iPhone-ra és iPadre is megkapjuk. Aki gondolkozott rajta, hogy meg kéne venni, az ne habozzon és vegye meg most, amíg még olcsóbb.

[appstore id=”656620224″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Jó játék lett. Már majdnem végig vittem.


Add a Comment