fbpx Skip to content

Noha az Apple saját Cards alkalmazása itthon nem érhető el és csak bankkártyával lenne használható, szerencsére az almás eszközeinkkel készült fotóinkból több módon is készíttethetünk papírképet. A Printic után most a napokban iPad támogatással frissült Capturio-t próbáltuk ki.

capturio_01

Maga az app természetesen ingyenesen tölthető le, hiszen a megrendelt képek után fizetünk. De ne szaladjunk ennyire előre. Amikor elindítjuk az appot, rögtön célszerű átállítani, hogy a mértékegységeket hüvelyk helyett centiméterben adja meg (esetleg az árakat meg euróban). Ehhez menjünk a Settings fülre, és kattintsuk át a megfelelő kapcsolót:

capturio_app_00

Ezután a My profile fülön regisztráljunk egy fiókot, amihez az app kapcsolni tudja a megrendelésünket.

Ha ezzel is megvagyunk, már nincs más teendőnk, mint létrehozni egy albumot, amihez majd hozzáadjuk a nyomtatásra szánt képeket. Menjünk tehát vissza az Albums fülre, és nyomjunk a jobb felső sarokban a New album gombra, majd válasszuk ki, hogy milyen méretben szeretnénk az adott képeket megkapni. Ez a méret az összes, az albumhoz adott képre vonatkozik, így ha többnyire 4:3-as arányú képeket nyomtatnánk, akkor válasszuk a 9×13-as vagy a 10×15-ös méretet, ha viszont az Instagram 1:1-es arányú, négyzetes képeiből válogatnánk inkább, akkor a 10×10-est. Itt egyúttal a darabárat is láthatjuk majd, ami a rendelt képek számától függően közeledhet az olcsóbbként megadott érték felé, de alapértelmezetten a drágább értékkel kell számoljunk:

capturio_app_01

Ha kiválasztottuk, hogy milyen képméretet szeretnénk, elkezdhetjük hozzáadni a képeinket. Ezeket kiszemelhetjük az eszközünkön már meglévők közül, vagy az Instagram illetve Facebook fiókunkba feltöltöttek közül (az ezekhez való hozzáférést előtte értelemszerűen engedélyezni kell, amikor az app kéri), illetve frissen is készíthetünk fotót a kamerával:

capturio_app_02

Minimum 3 képet kell kiválasztanunk, és az egyes képeknél az alkalmazás azt is jelzi, hogy azok minősége a felbontásuk alapján megfelelő-e, illetve ha a 9×13-as vagy a 10×15-ös méreteket választottuk ki az album létrehozásakor, úgy egyben figyelmeztet arra is, hogy az Instagram négyzetes képei nem használhatóak.

Tesztünkhöz a 10×10 cm-es képméret mellé 5 Instagramos képemet választottam ki, amelyeket közvetlenül az Instagramról betöltve az app csak Excellent-ként értékelt (500x500px), így mivel az Instagram app maga is elmenti a készülékünkre a kész képeket, ezért végül azokat töltöttem be. Ennek eredményeként a már eleve nagyobb felbontás miatt a képek megkapták a Best Quality jelzőt.

capturio_app_03 capturio_app_04

Ha az összes képet kiválasztottuk, és beállítottuk a kívánt darabszámokat, akkor nyomjunk az album alján található zöld gombra, ami összesíti számunkra a helyzetet. Visszajelez, hogy hozzáadtuk-e a képeket, és azokat feltöltötte-e a Capturio szerverére, valamint hogy megadtuk-e a postacímet, illetve hogy mennyibe is fog ez kerülni (a képek ára már tartalmazza a postaköltséget!), valamint lejjebb görgetve megadhatunk egyedi üdvözlőszöveget is (ami szerencsére hibátlanul kezeli a magyar ékezeteket is), illetve bármi, a kézbesítéshez szükséges egyéb információt:

capturio_app_05 capturio_app_06

Ha pedig mindent rendben találunk, még nyomjunk egy pipát a felhasználási feltételekre (ezeket a jobb felső sarokban lévő Terms of Use gombra nyomva olvashatjuk el), majd pedig az oldal alján lévő egyetlen zöld gombra nyomva már csak fizetnünk kell. Ezt megtehetjük PayPal vagy bankkártya segítségével, és a fizetés elfogadása után már csak várnunk kell, hogy megérkezzen a postán a rendelésünk:

capturio_app_07 capturio_app_08

Itt azért még nem ér véget a történet, a Capturio ugyanis emailben és push üzenetben értesít minket a rendelésünk minden folyamatáról. Attól még odébb vagyunk, hogy a postai kézbesítés folyamatába is belelásson az app, és jelezni tudja, hogy már a kézbesítőnél van, aki 8:24 óta kerekezik felénk. De értesít minket a nyomtatásra kerülésről, a postázásra várakozásról, és arról is, amikor felvette tőlük a posta a küldeményt:

capturio_app_09

A képeket egy szombati napon rendeltem meg, aznap ki is nyomtatták és előkészítették őket a postázásra, de a hétvége miatt csak az azt követő hétfőn indult útnak a levél a cseh postával Brno-ból, elsőbbségi küldeményként, és szerdára már ide is ért (kattintva némileg nagyobb lesz):

capturio

A fotók pont egy olyan dolog, amikről hiába írunk, azokat egyszerűen látni kell, de a képek itt matt Fujicolor CrystalArchive Supreme papíron érkeztek, és szegélytől-szegélyig érnek, külön keret nélkül – hacsak az Instagramon nem adtunk az egyes képeknek saját keretet, mint az alábbiaknál a fehér vagy fekete keret:

capturio_02

Minőségük a felhasznált képektől függ, ezért célszerűbb a Best Quality-re törekedni, amivel mi szép papírképeket kaptunk, és egyáltalán nem látszik az, hogy mobiltelefonnal készült fotókról lenne szó – bár ebben nagy szerepe van az iPhone-ban található kamera minőségének is.

És mivel korábban már írtunk a Printicről is, így egy fotón egymás mellé tettük a kétféle képeket (kattintva némileg nagyobb lesz):

capturio_vs_printic

Jól látható, hogy a Capturio képei teljesen kihasználják a papírméretet, és matt felülete miatt a nézegetésük sem eredményez látható ujjlenyomatokat a képen. A Printic viszont épp fényes felületével, és Polaroid-szerű megjelenésével lehet tetszetős, noha kisebb méretű képekkel.

Akciós kód!

Az alkalmazás fejlesztőitől kaptunk akciós kódot, amit a rendelésnél megadva 10 képet fizetve további 5 képet kérhetünk, ajándékba. Ezt igénybe venni nagyon egyszerű, mindössze adjuk meg a CAPTURIOPHOTO kódot a fizetés előtt. Elképzelhető, hogy lesz még akciós kód, akár más típusú is, tehát érdemes figyelni a híreinket! 😉

A Capturio ingyenesen tölthető le az App Store-ból, iPhone és iPad támogatással:

[appstore id=”629274884″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  2. Kicsit rohadt drága…
    “4×5″ (9×13 cm) from $0.69 to $0.99
    4×4″ (10×10 cm) from $0.79 to $1.09 (best for Instagram pictures!)”

    Ez 150-200 Ft/kép!

    Foto.hu pl. 30 Ft/kép körül csinája.

    Ez miért maradt ki a cikkből?

  3. @john42: mi maradt ki a cikkből? az árak? azok ott vannak a 3. képen, ráadásul nem dollárban, hanem euróban, és a képek ára egyúttal tartalmazza a külföldről érkező posta költségét is.

    vagy hogy az általad említett oldal miért maradt ki? mert ez a cikk a Capturio-ról szól, azt próbáltuk ki. van magyar képkidolgozóknak alkalmazásuk? én eddig nem láttam, de ha linkeled, megnézzük azt is.

  4. Mi a különbség, hogy az appen vagy a honlapon rendelem meg?


Add a Comment