fbpx Skip to content

Pár nappal ezelőtt találkoztam ezzel a videóval, ami cuki és egyben érdekes is. Röviden a videó arról szól, hogy a már ismert iOS 6 rendszert simán kezeli az alig pár éves baba, azonban az iOS 7-nél egyáltalán nem tudja, mit kell tenni.

iOS-7-baby

Természetesen ez nagyon mókás, de ha belegondolunk, nem csak 20 évesek használják ezt a készüléket, hanem az idősebb generáció, akik hasonló problémákba ütközhetnek. Nekik is komoly problémáik lesznek a rendszerrel, nyilván nem annyira drasztikusan, mint a babának, de ezeket az új ikonokat még mindig nem sikerül nekem sem megszoknom. Egyszerűen többször szoktam keresni például az újságost, vagy az időjárás alkalmazást.

Nem tudom, mennyire fog még változni a rendszer, de remélem, jó irányban erősítenek még rajta.

A drasztikus változások ugyanakkor sok esetben lehetnek zavaróak, főleg azok számára, akik nem nőttek össze annyira az új technológiákkal, mint a többségünk. Hasonlóan nagy változás például a Windows 7-ről Windows 8-ra való váltás, ami a gyakorlottabb felhasználókon kívül elég sokakon kifogott, nem is beszélve azokról, akik nem használnak minden nap számítógépet:

Ha az Apple tartja a menetrendet, akkor ma este várható a beta 3, és kiderül, abban mennyire változik bármi is. Természetesen írni fogunk róla, ha megjelent.

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. az ios 7-es ipod touch?

  2. @pityu: Igen, gondolom, de elég szar a fényereje..

    Amúgy remélem jön a Beta 3, mert 4S-en nagyon sokszor dob csak ki random az appokból.. Amúgy nemtudom, engem az ikonok nem igazán érdekelnek, persze a Safari és egyéb társai elég bóvlin néznek ki, de maguk az appok nagyon összelettek rakva.. Egyedül ami nem tetszik, és tényleg szerintem javíthatnának rajta, de szerintem nem fognak maert az egyik app ami már készvan az a “Fotók” app.. Amikor nézem a képeket az a fehér sáv lent és felül, nagyon nem illik oda.. Lehetne az is ilyen átfedett legalább, vagy nem tudom.. de az nem annyira jön be.. Mindenesetre, a kövi Szifonom fehér lesz, és mindjárt nemfog olyan hülyén kinézni 🙂

  3. azért nyilván meglepődik egy kisgyerek, és egy idős ember is amikor egy általa pár éve használt rendszer helyett egy újjal találkozik (de akár csak ültes egy huszonévest egy mac elé aki világ életében wint használt vagy fordítva) és megint más az amikor egy tök új dologgal találkozik az ember, azaz aki kevésbé fogékony a tech világára és ismerte az ios előző verzióit annak nehezebb lesz megszokni sok dolgot a 7ben, mint akinek tök új az ios maga… persze nem minden téren, meg furcsán hangzik, de így működünk, néhány beidegződést nehéz legyűrni ha már belénk épült… Amugy ha esetleg próbálkozott volna valamivel a kisgyerek még talán valamit meg is tudtunk volna azon kívül h más már a slide to unlock és hirtelen nem vágja mi van… Persze attól még értem én h miről akarna ez szólni, csak hát na, az első 5 mpben nem vágja az ember akinek tök új a dolog h akkor most mi van, mert eddig nem ugy nézett ki…

  4. @Petione22: ha ráböksz még egyszer a képre, akkor teljes-képernyősen nyílik meg, fekete háttérrel.

  5. nagy hülyeség a babás videó…
    4. generácios touch-ra nem megy rá az iOS7 beta…

  6. @MacFly: viszont jailbreakkel teljes lelki nyugalommal átalakítható olyan kinézetűre a lockscreen. 😉

  7. @Jadeye:
    Áhhá értem 😉

  8. Aranyos 😀

  9. Érdekes.Ja és már többint 3 órája megjelent.Szerintem gyorsabb lett a béta3-al.

  10. @Jadeye: ilyen iPhone (6) kéne… 😀


Add a Comment