fbpx Skip to content

A Plex egy népszerű jailbreakes alkalmazás Apple TV-re, amely lehetővé teszi videók streamelését egy számítógépről Apple TV-re (vagy más iOS-eszközre). A PlexConnect nevű program segítségével immár a fel nem tört Apple TV-k felhasználói is élvezhetik az app használatát.

Featured22

A Plex alkalmazás blogján nagy vonalakban ki is fejtették a PlexConnect működését:

Bemutatjuk a PlexConnectet. A program @Baa és @roidy fejlesztők keze munkája, és egy nagyon ügyes kis hack, amely lehetővé teszi egy teljesértékű Plex-kliens futtatását a második és harmadik generációs (1080p minőséget támogató) Apple TV-ken. Lényegében egy olyan programot kell a számítógépeden futtatnod, amely a Trailer alkalmazásnak tetteti magát. Ezután már csak egy beállítást kell megváltoztatnod az Apple TV-n, és kész! Nekem mindösszesen kevesebb, mint kettő percet vett igénybe a beállítás. A szoftver már az új transzkódert használja, ennek köszönhetően kiválóan támogatja a feliratokat, és úgy gondolom, a myPlex-támogatás is hamarosan érkezik. A PlexPass nevű előzetes kiadás szintén támogatja az AC3 5.1 kodeket is.

Az Apple TV konfigurálása igazából arcpirítóan egyszerű: mindössze a DNS beállítást kell módosítani rajta, hogy annak a gépnek az IP címe legyen, amelyen a telepített alkalmazás fut. Így az Apple TV azt hiszi, hogy az Apple szerveréhez kapcsolódik, miközben ugye nem. 🙂

A PlexConnect fejlesztése még nagyon korai fázisban van, viszont azoknak, akik mégis ki szeretnék próbálni, a telepítést segítő leírás elérhető a projekt GitHub repójából. Legyünk óvatosak azonban: a fejlesztők arra figyelmeztetnek, hogy a program még instabil lehet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Nagyon jo kis cucc… Elotte airparrot-ot hasznaltam, de attol izzadt a gep (MBP7,1) ezerrel es nem volt igazan smooth a playback. Nemtom ez milyen transcodert hasznal, de joforman fel sem porgeti a ventit…

  2. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy a számítógépen (Mac) hogyan pontosan mit kell telepíteni!

    Köszönettel: Swordfish

  3. Sziasztok,
    Sajnos nekem nem jött össze ez a telepítés.
    Adott egy Appletv3 és egy Windowos laptop.

    Aki tud segíteni, kérem jelentkezzen.

    Köszi,
    CS.

  4. sziasztok,irhatnatok egy cikket a plex javitasarol ugyanis par napja beallt a rendszer,javitas mar letezeik,de nekem nem volt vilagos hogyan kell megcsinalni(sajnos nem eletemben nem tanultam angolt)
    egy magyar leiras joljonne!
    http://langui.sh/2013/08/27/appletv-ssl-plexconnect/


Add a Comment