fbpx Skip to content

vSR71TT

Rengeteg videólejátszó alkalmazás érhető el jelenleg is az App Store-ban. Korábban már írtam az AVPlayer-ről, mely számomra a tökéletes app ezen a téren. Ezen most sem változtatok, azonban muszáj volt kipróbálnom az Infuse-t, mely most elnyerte a legszebb videólejátszó címet. Ugyan nem tartozik a legolcsóbb alkalmazások közé a maga 4.49 eurós árával, azonban kétség kívül a legszebb.

Infuse-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-Home Infuse-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-Ticket

Ahogy az AVPlayer, ez is egy médialejátszó, tehát a telefonra feltöltött filmjeinket tudja lejátszani, és tulajdonképpen minden formátumot támogat: a szokásos MP4, M4V és MOV fájlokat és kiegészítésként még a 3GP, ASF, AVI, DVR-MS, FLV, MKV, OGM, OGV, WebM, WMV és WT, hang tekintetében pedig még a Dolby® Digital Plus-t (AC3 és E-AC3) is. Tehát azzal biztos nem lesz problémánk, hogy lejátsszunk egy filmet vagy egy sorozatot. Mondjuk ezt én már nem tekintem helyzeti előnynek, hanem elvárom a mostani lejátszó alkalmazásoktól.

Egyébként egy elég komoly motor hajtja meg az appot, így a full HD 1080p-t is simán lejátszhatjuk egy retinás iPad 3/4-en, illetve iPhone 5-ön. Én egy iPad mini-n (amiben ugyebár iPad 2 hardver van) a 720p-t próbáltam ki, és hasonlóan probléma nélkül lejátszotta a videót az app.

fotó 1-1

Eddig ugyanazt hozza, mint a legtöbb hasonló app. Azonban az Infuse a feltöltött filmekhez rögtön metaadatokat is keres az IMDB segítségével, tehát kapunk hozzá borítót, rendező és szereplő információkat, illetve akár egy leírást is a filmről, vagy adott esetben a sorozatról. A fenti képen látszik, ahogy feltöltöttem pár sorozatot és még az évad/rész számokat is megmutatja.

fotó 2-1

fotó 3

A jelenleg futó sorozatok információt angolul kapjuk meg, azonban legnagyobb meglepetésemre például a Csillagkapu: Atlantisznál már magyarul kaptam meg mindent! Egyébként az alsó képen rengeteg dolgot felfedezhetünk, mégpedig hogy hány csillagot kapott online a sorozat, azán hogy mekkora felbontású az mkv, jobb oldalon hány perces és mikori. Mindezt gyönyörűen csomagolva.

fotó 4

fotó 5 fotó

Az alkalmazás boldogul a feliratokkal, és a legfontosabb, hogy egy mkv esetében a több hangsávval is. Tehát mindenre gondoltak a fejlesztők a dizájn mellett. Egyébként az OpenSubtitles.org segítségével sorozatainkhoz feliratot is kereshetünk és tölthetünk le. Azok, akik ismerik az XBMC-t vagy a PLEX-et, biztosan értékelni fogják, hogy automatikusan letöltődnek a metaadatok, és mindez nagyon szépen tálalva kapjuk meg.

Valójában van fekete leves is sajnos. Egyelőre nem támogatja az AirPlay-t, ami nekem nagyon hiányzott, illetve kizárólag iTunes segítségével tudjuk feltölteni az alkalmazásba a videófájlokat. Jelenleg semmilyen FTP/Samba szerveres megoldást nem támogat az app, de remélem hamarosan frissülni fog.

Ettől eltekintve, akinek a dizájn és kinézet a fontos, rendkívül ajánlom ezt az appot, nem fog benne csalódni! Lényegében én lecseréltem erre az AVPlayert.

[appstore id=”1136220934″]

[appstore id=”1136220915″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Én lényegében minden filmet a szerverről töltök le/nézek és Airplay-en AppleTV-n játszom le 😀

    Érdekes, hogy nincs korrekt lejátszó, aminek minden szempontból elegendő a tudása. Az AVPlayer a legjobb, de nem látja a szerverem, ami pedig látható ftp/smb és apple protokollal is. Az OPlayer látja a szervert, de nem vette meg az AC3 hangot így a legtöbb videóm süket.

    De tényleg gyönyörű és ahogy látom ő maga keres feliratot a sorozathoz/filmhez, amit nagyon dicséretes,

  2. @jarodfree: Hát akkor neked valóban ez nem a legjobb választás, de úgy olvastam a fejlesztők ígérik, hogy lesz Airplay meg hasonló nyalánkságok.

  3. @admin: Igen, igazad van, ha már benne lesz az Airplay és legalább egy smb vagy ftp protokoll, akkor ott lesz a legjobbak között.

  4. Nekem még a Rotation Lock, ami nagyon hiányzik belőle.

  5. @r3dsnake:
    Koszonom a tippet, nagyon jo medialejatszo, meg is vettem rogton! 🙂

  6. Szaisztok! Egy ingyenes videolejátszót tudnátok nekem ajánlani? Nagyon megköszönném. Itunes-al hogy tudok filmet felrakni? Már mindent próbáltam de nem jött össze. Thx


Add a Comment