Infuse: a legszebb videólejátszó iPhone-ra

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

vSR71TT

Rengeteg videólejátszó alkalmazás érhető el jelenleg is az App Store-ban. Korábban már írtam az AVPlayer-ről, mely számomra a tökéletes app ezen a téren. Ezen most sem változtatok, azonban muszáj volt kipróbálnom az Infuse-t, mely most elnyerte a legszebb videólejátszó címet. Ugyan nem tartozik a legolcsóbb alkalmazások közé a maga 4.49 eurós árával, azonban kétség kívül a legszebb.

Infuse-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-Home Infuse-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-Ticket

Ahogy az AVPlayer, ez is egy médialejátszó, tehát a telefonra feltöltött filmjeinket tudja lejátszani, és tulajdonképpen minden formátumot támogat: a szokásos MP4, M4V és MOV fájlokat és kiegészítésként még a 3GP, ASF, AVI, DVR-MS, FLV, MKV, OGM, OGV, WebM, WMV és WT, hang tekintetében pedig még a Dolby® Digital Plus-t (AC3 és E-AC3) is. Tehát azzal biztos nem lesz problémánk, hogy lejátsszunk egy filmet vagy egy sorozatot. Mondjuk ezt én már nem tekintem helyzeti előnynek, hanem elvárom a mostani lejátszó alkalmazásoktól.

Egyébként egy elég komoly motor hajtja meg az appot, így a full HD 1080p-t is simán lejátszhatjuk egy retinás iPad 3/4-en, illetve iPhone 5-ön. Én egy iPad mini-n (amiben ugyebár iPad 2 hardver van) a 720p-t próbáltam ki, és hasonlóan probléma nélkül lejátszotta a videót az app.

fotó 1-1

Eddig ugyanazt hozza, mint a legtöbb hasonló app. Azonban az Infuse a feltöltött filmekhez rögtön metaadatokat is keres az IMDB segítségével, tehát kapunk hozzá borítót, rendező és szereplő információkat, illetve akár egy leírást is a filmről, vagy adott esetben a sorozatról. A fenti képen látszik, ahogy feltöltöttem pár sorozatot és még az évad/rész számokat is megmutatja.

fotó 2-1

fotó 3

A jelenleg futó sorozatok információt angolul kapjuk meg, azonban legnagyobb meglepetésemre például a Csillagkapu: Atlantisznál már magyarul kaptam meg mindent! Egyébként az alsó képen rengeteg dolgot felfedezhetünk, mégpedig hogy hány csillagot kapott online a sorozat, azán hogy mekkora felbontású az mkv, jobb oldalon hány perces és mikori. Mindezt gyönyörűen csomagolva.

fotó 4

fotó 5 fotó

Az alkalmazás boldogul a feliratokkal, és a legfontosabb, hogy egy mkv esetében a több hangsávval is. Tehát mindenre gondoltak a fejlesztők a dizájn mellett. Egyébként az OpenSubtitles.org segítségével sorozatainkhoz feliratot is kereshetünk és tölthetünk le. Azok, akik ismerik az XBMC-t vagy a PLEX-et, biztosan értékelni fogják, hogy automatikusan letöltődnek a metaadatok, és mindez nagyon szépen tálalva kapjuk meg.

Valójában van fekete leves is sajnos. Egyelőre nem támogatja az AirPlay-t, ami nekem nagyon hiányzott, illetve kizárólag iTunes segítségével tudjuk feltölteni az alkalmazásba a videófájlokat. Jelenleg semmilyen FTP/Samba szerveres megoldást nem támogat az app, de remélem hamarosan frissülni fog.

Ettől eltekintve, akinek a dizájn és kinézet a fontos, rendkívül ajánlom ezt az appot, nem fog benne csalódni! Lényegében én lecseréltem erre az AVPlayert.

Infuse - Video Player
 • Infuse - Video Player
 • Méret: 99.15 MB | Verzió: 7.4.10
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

 • Méret: 0 MB | Verzió:
 • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Én lényegében minden filmet a szerverről töltök le/nézek és Airplay-en AppleTV-n játszom le :-D

  Érdekes, hogy nincs korrekt lejátszó, aminek minden szempontból elegendő a tudása. Az AVPlayer a legjobb, de nem látja a szerverem, ami pedig látható ftp/smb és apple protokollal is. Az OPlayer látja a szervert, de nem vette meg az AC3 hangot így a legtöbb videóm süket.

  De tényleg gyönyörű és ahogy látom ő maga keres feliratot a sorozathoz/filmhez, amit nagyon dicséretes,

 2. Szaisztok! Egy ingyenes videolejátszót tudnátok nekem ajánlani? Nagyon megköszönném. Itunes-al hogy tudok filmet felrakni? Már mindent próbáltam de nem jött össze. Thx

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!