fbpx Skip to content

Az Incipio egy Kaliforniai illetőségű, mobil eszközökhöz kiegészítőket tervező és gyártó, többszörös díjnyertes cég. Nem túlzás azt állítani, hogy a kiegészítők piacán olyan, mint az Apple az elektronikai cikkek terén.

A céget 1999-ben alapították, és minőségi, és nem utolsó sorban rendkívül praktikusan megtervezett termékeiknek, nem elszállt árazásuknak köszönhetően hamar a prémium kategória egyik megkerülhetetlen szereplőivé váltak. Rengeteg országban kaphatóak kiegészítőik, tokjaik a vezető elektronikai bolthálózatoknál, ám kis hazánk eddig kimaradt a szórásból. Azonban mostantól, sok várakozást követően az Incipio immáron Magyarországra is megérkezett, az iPhonetok.hu-nak köszönhetően, ahol a kollégák tesztelték is a termékeket. Menjünk is végig sorban a megvásárolható termékek listáján és tulajdonságain!

incipio_logo

Közös jellemző mindegyiknél a jól átgondolt tervezés, így használhatatlan, hozzáférhetetlen gombok, csatlakozók nem fordulhatnak elő, a részletekre kínosan ügyel az Incipio. Emellett minden termékükhöz mellékelnek előlapi képernyővédő fóliát, valamint a felhelyezést megkönnyítő segédeszközt, és egy mikroszálas törlőkendőt is.

A praktikus csomagolás úgy lett kialakítva, hogy a lényeget, vagyis a termék hátlapját láthassuk teljes egészében, a hátoldalon pedig a termékjellemzők olvashatóak. Az árak egy-két kivételtől eltekintve egységesek, ami 9990,-Ft-ot jelent, ahol ez másként van, ott ez külön szerepelni fog.

Elsőként a DualPro sorozatot szeretnénk bemutatni, mely több, nem csak színben, de jellemzőiben is eltérő tagból áll.

Screen Shot 2013-05-02 at 17.35.13

A kemény tokok kedvelőinek kedveskedik a DualPro hard-shell változat. A széles színválaszték itt hatványozottan igaz, összesen 8(!) féle színösszeállítás létezik. Az iPhone 5 tok két, egymástól különválasztható részből áll: a külső rész merev, gumírozott anyaga kiváló teljesítményt nyújt telefonunk megvédésekor; a belső, közvetlenül készülékünkre tehető szilikon pedig rezgéselnyelő tulajdonsággal rendelkezik. Akik biztonságban szeretnék tudni iPhone 5 készüléküket, azoknak elsőrangú választás. Használat közben nagyon kellemes tapintású és csúszásmentes, egyszerűen öröm kézbe venni a készüléket! A feltűnő, vidám színkombinációk tökéletes választás így tavaszra/nyárra. Ára a márkához mérten kedvező, 8990,-Ft.

A sorozat második tagja a DualPro CF, vagyis a karbonszálas borítással rendelkező változat. Az eltérés szembeötlő a “sima” DualPro modellhez képest, ugyanis a külső egység karbonszálas bevonatot kapott, míg a tok oldalsó peremei fényesen csillognak. Minden másban megegyezik az előzőekben ismertetett változattal, azonban esetében kettőre csökkent a választható színösszeállítások száma. Kézbevéve egy elegánsan sportos megjelenésű tok, amelyet tárgyaláson és szabadidőnkben is bátran használhatunk.

incipio-dualpro-shine-iphone-5-tok_516ff8944eea0

A vonulat utolsó tagja a DualPro Shine nevet kapta, amely nevéhez hűen szépen csillogó, szálcsiszolt alumínium külső résszel rendelkezik. Háromféle színben kapható. A szálcsiszolt hátoldal elegánsan selyemfényű és ujjlenyomatmentes használat közben. Visszafogott megjelenésű tok, amely extra erős védelmet ad a külső kemény héj miatt. Ugyanakkor Az összes Dual Pro tokra jellemző, hogy a kijelző oldalán is erős pereme van és az iPhone tetején és alján is teljesen bevonja a készüléket!

Bónuszként a gyártó minden DualPro modell mellé mellékel egy kitámasztót is a csomagban, így aki filmnézős kedvébe kerül, komfortosabb módon mozizhat.

incipio-ovrmld-iphone-5-tok_5170328290ad5

A következő egyedünk a kissé szokatlan, és kimondhatatlan [OVRMLD] nevet kapta ami valószínűleg az angol overmold szóból ered, ami fröccsöntést jelent. Az érdekessége ennek, hogy két különböző anyag összedolgozásában rejlik, a színes betét ugyanis jóval finomabb, puha anyagból készül. Alapvetően egy kemény tokról van szó, amely rendkívül puha tapintással rendelkezik, használat közben szinte belesimul a kezünkbe és csúszásmentes. Rezgéselnyelő tulajdonságú borítása okán nagyszerű védelmet tud biztosítani készülékünk számára, és kinézete is fiatalos, egyedülálló, és nem utolsó sorban karcálló. A tok felhelyezése egyszerű, de kivenni belőle komoly erőfeszítés, szinte tizedminiméter pontosan illeszkedik az iPhone-ra és a tok belső mervsége miatt nagyon stabil.

4 féle, nem akármilyen színösszeállításban érhető el, az egyik legjobban kinéző tokcsalád, amivel dolgunk akadt. Esetében is jár a kitámasztó extraként csomagolva.

incipio-stowaway-iphone-5-tok_517151a7678cc

Az eddig bemutatott, nagyobb réteghez szóló termékek után következzen egy kissé rétegcucc, amelyet Stowaway néven hoz forgalomba az Incipio. Egy vastagabb iPhone 5 tokról van szó, mely hátsó része nyitható, kitámasztóként funkcionálva. Mindemellett telefonunk hátlapja mögé, a hátlap nyitható fedele alá bankkártyát, igazolványokat helyezhetünk, így megspórolva esetenként külön tárcát, táskát. A tokhoz ajándékba az előlapi fólia mellé egy hátlapi fóliát is adnak, hogy az iPhone hátlapját ne karcolja a bankkártya vagy a pénz. Elsősorban olyanoknak ajánlható, akik szeretnek minden fontos dolgot egy helyen tudni, amennyiben lehetséges. A háromféle elérhető színben a rózsaszín is benne van, a gyengébbik nem örömére.

incipio-faxion-iphone-5-tok_516ffc9507db3

A következő Incipio termék Faxion néven került forgalomba. Esetében egy könnyedebb iPhone 5 tokról beszélhetünk, ettől függetlenül rezgéselnyelő tulajdonságú szilikon betétei, valamint az oldalsó, megerősített, egyébként fényes peremek, és az erős váz miatt a balesetektől kevésbé kell tartania tulajdonosának. Az igazán trendi kinézetet ebben az esetben is több kiváló színkombinációjával érte el a gyártó, mind a négy elérhető változat nagyszerűen néz ki, egyik szebb, mint a másik. A Faxion az egyik legjobb hibrid tok a piacon, bárkinek ajánlható megvétele, aki még nem találta meg “az igazit” készüléke számára.

incipio-feather-shine-iphone-5-tok_51701e886f932

A vékonyságot, és az eleganciát kedvelők tokja lesz a Feather Shine névre keresztelt termékcsalád. A pehelykönnyű, ám mégis meglepően erős, szálcsiszolt alumínium hátlappal, valamint fényes, merev oldalsó peremekkel rendelkező Feather Shine igazi válasz sok iPhone 5 tulajdonos imáira. A piacon jelenlévő vékony tokok kis hányada képvisel ilyen minőséget, ilyen kinézetet, és ilyen nagyszerű védelmet egyszerre. Vastagsága tényleg elhanyagolható; a karcoktól, valamint a behorpadás ellen védő kialakítása pedig igazán meggyőző. Öt különböző színben vásárolható meg, melyek közt helyet kapott a klasszikus ezüstös is, minden Apple-rajongó örömére. Az eddig kezünkbe került, leginkább az Apple minimalista designját követő iPhone 5 tok.

incipio-stanley-foreman-iphone-5-tok_51714ea3e5b75

Bemutatónk utolsó darabja a Stanley Foreman széria, melyet nem véletlenül hagytunk a végére, hiszen ha lehet ilyet mondani, még a Stowaway-nél is “rétegebb”, egyedibb termékről beszélhetünk. A Stanley szerszámgyártó céggel kötött egyezséget követően az Incipio és a Stanley közös fejlesztésbe kezdtek, a cél pedig egy brutálisan erős tok megtervezése és legyártása volt, amelyet használva telefonunkat nem kell félteni “rázós” munkáknál sem. A végeredmény elképesztő és profi lett: kapunk ütéselnyelő védelmi rendszert; izzadáskor igencsak hasznos, tapadó felületeket, és még sok mindben mást, melyek közül kiemelkedőnek neveznénk az övre csatolható, GPS-tartókhoz hasonló tartóegységet, melybe magát a Stanley Foreman-t tudjuk belehelyezni, ha a helyzet úgy kívánja. A sima feketén kívül a Stanley-re jellemző sárga-fekete színkombóban is elérhető, amely igencsak pofás külsőt kölcsönös a nem mindennapi modellnek. Olyanoknak ajánljuk, akik ki tudják használni strapabírását munkájukból fakadóan. Ára az Incipio tokoknál megszokotthoz képest egy leheletnyit drágább, ami ezúttal 10990,-Ft-ot jelent.

Screen Shot 2013-05-02 at 17.32.35

A bemutató végéhez közeledve összefoglalóként elmondhatjuk, hogy az Incipio megjelenése a hazai piacon fel fogja keverni az esetleges állóvizet, a “király” megérkezett hazánkba. Ellentmondást nem tűrő, minden igényt lefedő termékpalettája, nagyszerű színválasztéka, és a nem kevés tokok mellé csomagolt extra mind-mind olyan tulajdonságok, melyek jól reprezentálják a márka minőségét, és azt, amit képvisel.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. pont tegnap olvastam egy hasonló “ömlengő” cikket…

  2. A képeket elnézve, a címben feltett kérdésre csak egy választ tudok adni:
    Csúnya!
    🙁


Add a Comment