fbpx Skip to content

Végre hazánkban is letölthetővé vált a nagy sikerű közösségi rajzolós játék legújabb része, a Draw Something 2.

draw_something_2_icon

A játék először csak Svédországban volt elérhető, majd utána már Kanadában is. Admin kollégával a svéd tesztüzemhez csatlakoztunk, hogy alaposan kipróbálhassuk nektek. A Draw Something 2 az ígéretekhez híven sokat fejlődött, de természeten az alapok nagyjából ugyanazok. Az első rész hamar megunhatóvá vált az ismétlődő szavak miatt, de ez a dolog a második résznél nem áll fent, hiszen nem csak egy hatalmas ingyenes szókészlet áll rendelkezésre, hanem lehet szócsomagokat vásárolni, mint például az alább is látható celebek. Az első részben ha nem tetszett az adott szókínálat, akkor ha a játékot multi-taskingból kilőttük, utána új szavakat kaptunk; de most már csak csillagért lehet a szavakat lecserélni.

draw_something_2_01 draw_something_2_02

A rajzeszközök nagyon nagy mértékben fejlődtek. Most már nem csak ceruzával rajzolhatunk, hanem zsírkrétával, szövegkiemelővel, vízfestékkel, pecsételővel, csillogó effektes tollal, direkt pixelesen rajzoló ceruzával, mintázat-rajzoló tollal. Ezen eszközök és színeik/mintázataik bizonyos számú aranyérméért vagy csillagért vásárolhatóak meg. Csillagot és pénzt – ha lusták vagyunk, akkor – jó magyar forintért is vásárolhatunk, persze az árak euróban vannak megadva. A játék ezek nélkül is élveztes, bár pár extra szín megvétele ajánlott lehet már az elején, hogy színesebbek lehessenek a rajzaink.

draw_something_2_03 draw_something_2_04

A közösségi játékélményen is sokat dolgoztak a fejlesztők. A játék használatához emaillel vagy facebookkal be kell jelentkezni: én az utóbbit ajánlom, hiszen így az ismerőseinket könnyebben megtalálhatjuk és rajzolhatunk is nekik egyből, illetve ők is könnyen megtalálnak minket. A rajzok mostantól elmenthetőek és egyből meg is lehet őket osztani a különböző kommunikációs csatornákon. Az elmentett rajzokat akár újra fel is használhatjuk, ha lusták vagyunk újat rajzolni. Természetesen nem csak ismerősökkel lehet játszani, hanem vadidegen emberekkel is.

draw_something_2_05 draw_something_2_06

Ismerőseinket és tehetséges rajzolókat Instagram-szerűen követhetünk, és így rajzaikat, amiket másoknak készítettek, mi is megnézhetjük, like-olhatjuk, hozzászólhatunk, illetve kaparós sorsjegy-szerűen a rajz címét addig nem láthatjuk, míg “le nem kaparjuk” a megfelelő részt. Ha az aranyérme lassan jön a barátokon keresztül, akkor minden nap van egy napi rajzoló és kitaláló kör, amiért az első 3 nap aranyérme jár, a 4.-5. napon csillag, utána ez kezdődik elölről (kihagyás esetén is).

draw_something_2_07 draw_something_2_08

A játék rendelkezik achievement rendszerrel, de ez sajnos nem épül be a Game Centerbe, viszont a játékon belül van csevegési lehetőség bármikor, így nem csak a rajzolás végén üzenhetünk a játszótársnak.

Szerintem ezzel a sok újítással megint sok kellemes hetet fogunk eltölteni rajzolgatással, így senki se lepődjön meg, ha a buszon Draw Something-oló embereket fog látni. Igazán élvezetesen iPaden lehet játszani, hiszen a kisebb kijelzőméreten nem lehet annyira részletesen alkotni.

A Draw Something 2 rendelkezik ingyenes és fizetős változattal: az ingyenesben a reklámok rajz közben nem zavarnak, csak utána, illetve az ismerősök/követett emberek rajzaink böngészése közben.

[appstore id=”602873438″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”602881939″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment