fbpx Skip to content

A hírek szerint a Foxconn-nál fellépő gyártási problémák miatt az Apple visszaküldött 5-8 millió készüléket. Milyen hatással lehet ez az ellátásra?

substandard

Még tavaly ősszel röppentek fel olyan hírek, hogy az iPhone 5 összeszerelése a korábbi modellekhez képest is jóval bonyolultabb. Az Apple igen összetett telefont tervezett, aminek legyártása nem egyszerű, éppen ezért a hibás termékek száma is nagyobb az átlagosnál. Azonban az idő előrehaladtával a Foxconn munkásai belejöttek, most már tulajdonképpen nincs hiány a készülékből.

Az Apple negyedévente nagyjából 25-50 millió telefont ad el, ezért érintheti érzékenyen a napokban napvilágot látott hír, miszerint minőségi okok miatt 5-8 millió darabot visszaküldtek a kínai gyárba. A China Business gyári forrásból származó információja szerint selejtes külsőre és/vagy működési problémákra vezethető vissza a rekordszámú visszaküldés.

Arról nem szólnak a híradások, hogy vajon a visszaküldés mely modelleket érintette, jelenleg 3 félét gyártanak: iPhone 4-t, 4S-t és 5-öt. Amennyiben a darabszámok pontosak, a gyártási költségeket figyelembe véve a Foxconnt körülbelül 240 millió dolláros bevételkiesés sújtja.

A komoly mennyiség miatt akár átmeneti hiány is felléphet az ellátásban, már ha ez a jelenleg is eladott modelleket érinti. Azonban előfordulhat, hogy új telefonokról van szó – az iPhone 5S-ről vagy az állítólagos fapados iPhone-ról. Ez esetben viszont az indulás csúszhat.

Az Apple nem erősítette meg a visszaküldésről szóló hírt, de ez nem is szokása. Mindenesetre nem jó hír egyik cégnek és a vásárlóknak sem.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment