Twitter #music app – gyönyörű felület

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki az, aki nem szeret zenét hallgatni? Manapság már teljesen megszokott, hogy mindenhol zenét hallgatunk, buszon, villamoson, autóban, vagy csak úgy kávézóban munka közben. Amióta iPhone-om van, azóta én is nagyon sokat hallgatok zenét útközben. Az évek alatt persze nekem is lett egy nagyobb zene gyűjteményem, de sosem estem túlzásba, nem rendelkezem 80-120GB-nyi zenével, inkább 10-15GB-ot tartok fenn, ezeknek a nagy része is iTunes-on vásárolt tartalom.

Mikor megjelent a Twitter #music app, nagyon megörültem. Többek között azért is, mert én számokat szoktam vásárolni és nem feltétlen az aktuálisan felkapott előadóktól, hanem főként olyan zenéket, amik mellett nyugodtan tudok dolgozni. Ezekhez mindig toplistákat nézek vagy megpróbálok ismerősöktől beszerezni hasonló számokat. Nyilván a toplistában csak populárisabb zenék lesznek, így maradtak nagyrészt az ismerősök, vagy a kávézókban szóló zenék.

IMG_1342 IMG_1343

A Twitter #music alkalmazás csak a amerikai Store-ban érhető el jelenleg, így aki szeretné kipróbálni, mindenképp amerikai iTunes accounttal kell rendelkezzen. Az app indítása után egy gyönyörű felületet kapunk. Az alkalmazás nagyon szép és igényes lett. A felülről lehúzható menürendszer, a balra-jobbra húzható listák, a lejátszás, tulajdonképpen az egész alkalmazás hibátlan. Nagyon tetszik a lejátszás menü, belehallgathatunk a zenékbe, illetve ha van Spotify regisztrációnk, akkor pedig simán hallgathatjuk a zenéket is online is:

IMG_1345 IMG_1344

Az egész alkalmazás rendkívül jól kezelhető és körülbelül 2 perc alatt elsajátítja a használatát bárki. Kifejezetten tetszik, hogy nincs fix menürendszer, tehát az alsó részt teljesen elhagyták, felül középen van egy szépen elkészített lehúzható sáv, ahonnan választhatunk a listák közül. Jobb oldalon kereshetünk is a zenék között, illetve a zene lejátszásakor egyfajta “bakelit érzést” is kapunk. Természetesen AirPlay támogatást is tud az app, illetve ha az ismerőseink használják a #nowplaying hashtaget, akkor őket is követhetjük, hogy éppen mit hallgatnak:

IMG_1346

Összességében egy nagyon szép és jól használható alkalmazást rakott össze a Twitter. Sajnos itthon nem látom létszükségét, én sem szeretném elárasztani #nowplaying taggel a twitteres követőimet. Úgy gondolom, a hazai felhasználók még nem nagyon vásárolnak zenét, de CD-t pedig már nem. Remélem lassan eljutunk majd oda, hogy a zenét is megvásárolja a többség, mint az App Store alkalmazásokat.

Te vásárolsz alkalmazásokat az App Store-ban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Te vásárolsz zenéket az iTunes-ból vagy más online áruházból?

  • Soha sem vásárolok zenét (62%, 344 szavazat)
  • Elvétve vásároltam már (26%, 144 szavazat)
  • Többnyire igen, amit megtalálok megveszem (8%, 43 szavazat)
  • Minden zenémet megvásároltam (4%, 20 szavazat)

Összes szavazó: 551

Betöltés ... Betöltés ...

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!