fbpx Skip to content

De semmi ok a pánikra. Múlt hét csütörtök este egy pillanatnyi figyelmetlenségnek köszönhetően lecsúszott a vállamról a laptoptáskám, ami fél méter esés után landolt a betonon a benne a lévő MacBook Air-rel együtt.

Nem nagyon tulajdonítottam az esetnek nagy jelentőséget, hiszen a Crumpler táskán kívül még egy neoprén tok is védte az Air-t, lehetetlennek tűnt, hogy bármilyen sérülés is legyen rajta. Ugyannakkor otthon a gépet elővéve ez a látvány fogadott:

macbook_air_serules

Első ránézésre nem tűnt túl durvának a sérülés, de a kijelző alumínium vázának bal alsó sarka meggörbült az ütés hatására. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy ne lehessen az Air topcase-ének karcolása nélkül lecsukni a kijelzőt. Az ebből adódó további problémákat elkerülendő, illetve a Jony Ive-féle design visszaállítása érdekében mindenképpen el akartam vinni megcsináltatni.

A Szifon saját szervize nem foglalkozik Mac-ek javításával, így máshová kellett vinnem az Air-t. Még pár éve más ügyben jó tapasztalatom volt a Mac-ekkel is foglalkozó APPSolute-ban, ráadásul Jadeye kolléga is őket ajánlotta, ezért másnap késő délután leadtam náluk a gépet.

A srácok segítőkészen elmondták, hogy viszonylag szépre meg tudják csinálni az alumínium lemez visszagörbítésével, de ehhez le kell szedniük a gépről a kijelzőt, így sok munka lesz vele. Ennek ellenére másnap (szombaton) 13 óra előtt érte is tudtam menni, amikor már a korábbi állapothoz képest ez fogadott:

photo 2

Látható, hogy minimális nyoma maradt csak az alumínium elgörbülésének és a kijelzőt a karcoktól védő fólia is megúszta a lemez visszaalakítását. A javítás végösszege 10 ezer forint volt.

Az esetből két konklúzió vonható.

Először is mindenki nagyon vigyázzon a Mac-jére, például úgy, hogy velem ellentétben a sarkainál is párnázott neoprén tokot vásárol, valamint a táskát lehetőség szerint inkább mindig keresztben hordja, és ne csak az egyik vállán.

Másodszor pedig, ha megtörténik a baj és a gép alumínium váza elgörbül, az szervizben orvosolható.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ilyen védő fóliát hol lehet szerezni? :O

  2. huhh, szívem megállna egy pillanatra, gondolom veled is ez történt 😀 én egyébként egy vékony, műanyagpalackokból újrahasznosított tokot használok, imádom a tokot, meg a gépet, nem tenném bele egy vastagabb táskába, mert nekem pont a kis méret számít, de eddig semmi nem történt szerencsére.
    egyébként ilyen az a tok 🙂
    http://www.ebay.com/itm/REEE-RPET-Felt-Sleeve-Case-Pouch-For-Apple-MacBook-Air-CHINAO-13-3Inch-Soft-Bag-/221078008902?pt=AU_Laptop_Accessories&hash=item337946b446

  3. van valakinek tippje, hogy kifejezetten rMBP-hez hol lehet tokot vásárolni/rendelni apple.hu-n kívül?
    ez a modell ugye vékonyabb mint a normál MBP, így lötyög a normál táskákban.

  4. szerintem nézz körül ebay-en, vagy a budapesti design üzletekben, ahol direkt egyes termékekhez készítenek egyedi, kézzelgyártott kiegészítőket

  5. ebay-en már kerestem, de attól, hogy odaírják, hogy jó ehhez a modellhez is, messze nem garantált, meg amúgy is alig találtam néhány modellt. nem pesti vagyok, de ha lesz alkalmam körbenézek.


Add a Comment